Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pierwsze Audi, Pierwszy Wóz, Pierwsza Wpadka...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Na wylot nie było przeżarte tylko spora warstwa tego syfu była. Sądze, że samochód musiał długo stać gdzieś w wodzie.
Sprowadzany z niemiec (niby).

Opublikowano

W pierwszej kolejności ogarnij hamulce, na szyby przyjdzie jeszcze czas ;) pamiętaj, że bezpieczeństwo i sprawność techniczna powinny stać na pierwszym miejscu.

Opublikowano

To nie jest możliwe żeby auto krajowe było tak zardzewiałe. Na pewnno gdzieś stał nad morzem wcześniiej.

Opublikowano
  • Autor

Cóż, miał jeszcze spore ilości szlamu na nadkolach. Pomimo tego blacharka jest zdumiewająco zdrowa.
Spokojnie, hamulce z tyłu są ogarnięte, został przód :)

Pierw to wydech, bo jeszcze chwila i będe ciągnął go za sobą...chciałem od 1.8T jak większość na tym forum ale to za duże koszta jak na tą chwilę bo i tylni zderzak trzeba by było wymienić. Zatem będę musiał się zadowolić oryginalnym jednym kominem albo gdzieś tam pod zderzakiem połączyć końcówki wydechów.

Opublikowano

A może po prostu był po powodzi jakiejś. Współczuję że wpakowałeś się na mine.

Opublikowano

Witam kolege my juz troche pisalismy o naszych audi ja to samo przerabiałem po kupnie z nieszczesnym altem najpierw kapitalka silnika a pozniej dopiero zaczynasz cieszyc sie autem. Kolorek jak mój dobra polerka i bedzie swiecic sie jak co najmniej moja :grin: ale fakt ruda mocno zaatakowała nawet bardzo ale tak jak pisza koledzy wyzej musiała troche postac w wodzie bo u mnie spód auta jest czarniutki a nie kupiłes jej czasem kolego w kłodzku albo w wałbrzychu bo ogladałem taka sama w takim kolorze ponad rok temu jak szukałem sobie tylko jak zobaczyłem tyle rudej pod autem to dałem spokój ogarniesz troche mankamentów i bedzie chulac pozdro

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem ją w Lubaniu. Najlepsze spoty handlarzy. Lubań, Bolesławiec, Wałbrzych. Zgadza się. Osobiście jestem z Głuszycy ale z Wałbrzychem mam do czynienia na codzień.

Mam nadzieję, że pomożecie mi odzyskać wiarę w mój własny wóz (dziwnie brzmi). Trza zacisnąć zęby i bujać się z tymi dziwacznymi kołpakami z J-Teca...

Opublikowano

Kupiłem ją w Lubaniu. Najlepsze spoty handlarzy. Lubań, Bolesławiec, Wałbrzych. Zgadza się. Osobiście jestem z Głuszycy ale z Wałbrzychem mam do czynienia na codzień.

Mam nadzieję, że pomożecie mi odzyskać wiarę w mój własny wóz (dziwnie brzmi). Trza zacisnąć zęby i bujać się z tymi dziwacznymi kołpakami z J-Teca...

No to moze inna ogladalem bedzie dobrze pare tys :) kupa roboty i bedzie malina

Opublikowano

bylo to pchać dalej a nie reanimowac trupa

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem za 12800, po rejestracji, ubezpieczeniu, letnich kapciach i innych pierdołach wyszło 15500, wtedy się wszystko zaczęło. Pchnąć dalej nie pchniesz, bo będziesz musiał cło zapłacić w wysokości 23% od sprzedaży.

Pewnie z początku pomyślałeś, że tej opcji nie rozważałem, ale tak bym wyszedł gorzej. Znacznie gorzej.

Opublikowano

Kupiłem za 12800, po rejestracji, ubezpieczeniu, letnich kapciach i innych pierdołach wyszło 15500, wtedy się wszystko zaczęło. Pchnąć dalej nie pchniesz, bo będziesz musiał cło zapłacić w wysokości 23% od sprzedaży.

Pewnie z początku pomyślałeś, że tej opcji nie rozważałem, ale tak bym wyszedł gorzej. Znacznie gorzej.

Dokłdnie kolego z dniem kupna juz straciła na wartosci ponad rok temu szukałem b6 do 16-17 tys i bylo pare sztuk a teraz patrze i do 15 tys jest pare stron zycie jest okrutne

Opublikowano
  • Autor

Podobno podatek od wzbogacenia ma zostać zniesiony jakoś jeszcze tego roku. Ale nie zapuszczałem się w ten temat zbytnio.
Gdybym miał go sprzedać za mniej niż kupiłem, to jestem zwolniony z podatku. Ale jak za więcej, to 23% leci na zasilanie dla tych nierobów z rządu.

Opublikowano

złodzieje :facepalm:

Opublikowano

szkoda że zawiodłeś się, no ale tu jest idealny przykład na okazje... 13k za b6 :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Zawiodłem się...ale nie na marce a na ludziach, jak można być takim dla drugiego oraz jak można doprowadzić wóz do takiego stanu.

Ale!! Głównie dzięki takim ludziom jak @Kamil12 i @MichałA4 odzyskuje wiarę w ludzi. Większość społeczeństwa na forum jest bardzo pomocna.

@Kamil12 zaopatrzył mnie (po niskiej cenie) w klocki i tarcze wentylowane na przód + wydech końcowy.

Jeszcze raz piękne dzięki! :hi:

ids76sd4.jpg

3njqdtrb.jpg

Co jednemu niepotrzebne innemu zaś na odwrót ^_^

Mam pytanie. Co daje i jak działa strumienica zamiast katalizatora. Bo niestety mój chyba jest już na wyczerpaniu (choć jeszcze pluje wodą) i trzeba będzie coś z tym fantem zrobić. Mechanik zaproponował wstawienie strumienic za 100zł do "puchy".

Opublikowano

A nie zastanawiałeś sie zeby całkiem kata wywalić???

Opublikowano

Jak wywalisz kata to sonda lambda bedzie wariowała i check na desce ;)

Opublikowano
  • Autor

Zastanawiałem ale bez kata przeglądu chyba by nie mógł przejść.

Check itak się świeci skórkowany :-/

A nie dałoby radę oszukać sondy jakąś tulejką?

Opublikowano

Niby są jakieś tulejki pod sonde ale jak to w praktyce działa to nie wiem

Opublikowano

Nazywa sie to emulator i kosztuje ok 20 zł i daje rady.

Kata wywal i wstaw rurke w środek średnicy rur z wydechu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.