zyznos321 Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Mam w audi radio concert i system audio niestety bez subwoofera. Sprawdzałem w bagażniku w boczkach i nie widać tam także wzmacniacza. W związku z tym mam pytanie: jaki będzie odpowiedni wzmacniacz do oryginalnego suba montowanego w tylną półkę? Skoro nie mam wzmacniacza w bagażniku to muszę ciągnąć przewody z tylnich głośników w drzwiach, czy da się je gdzieś znaleźć bliżej bagażnika? Z góry dzięki za pomoc Edytowane 12 Lipca 2015 przez zyznos321
Kris0112 Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Wszystkie przewody znajdziesz pod tylna kanapa masz przewody glosnikow przod tyl ( w avancie tak bylo) bo tez dokladalem subwoofer,wzmacniacz,centalny w deske orginalny do concreta... czyli caly audi sound system 1
wrclaguna Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Bez problemu dodasz ori wzmak mocujesz go w wnece po lewej stronie bagaznikaMozliowsc dodadnia subwooferakumpel ma taki na sprzedaż ( gdzies 300 pln )
zyznos321 Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Opublikowano 24 Lipca 2015 Dzięki WIELKIE Wiecie może jeszcze jaki byłby odpowiedni wzmacniacz do oryginalnego suba?Najlepiej z wejściem high in żeby nie było trzeba używac konwertera... Wszystkie przewody znajdziesz pod tylna kanapa masz przewody glosnikow przod tyl ( w avancie tak bylo) bo tez dokladalem subwoofer,wzmacniacz,centalny w deske orginalny do concreta... czyli caly audi sound system Podniosłem kanapę, ale nie widać tam na pierwszy rzut oka przewodów. Widać jedną wiązkę, ale odzie chyba do pompki paliwa. Gdzie dokładniej się one znajdują?
Kris0112 Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 W takiej plaskikowej oslonie szukaj przy tunelu srodkowym tam musisz otworzyc oslone plastikowa i sa wiazki
zyznos321 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 Pod kanapą mam tylko coś takiego: Gdzie powinny znajdować się przewody?
wrclaguna Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 szukaj pod ta tapicerką w plastikowych osłonach
zyznos321 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ok, mam Pod kanapą, od strony drzwi mam takie kable: Wiecie może, który z nich prowadzi do głośnika w drzwiach?
wrclaguna Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 tylko po schematach dojdziesz ( kolory)
zyznos321 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Ah, ok. W takim razie gdzie mogę zdobyć taki schemat pod radio concert?PS: sorry, że tak zawracam d..., ale dopiero zaczynam zabawę z B8 i nie wiem jeszcze co i jak @edit znalazłem rozpiskę z kolorami dla concert/symphony:http://audiowiringdiagram.com/car/2009-audi-a4-car-radio-audio-stereo-wiring-diagram-colors/ Udało mi się już podłączyć wzmacniacz i oryginalny subwoofer montowany w półkę. Niestety w połączeniu z wzmacniaczem Peiying Basic PY-B2C110R daje to mizerny efekt. Zastanawiam się teraz, czy jest sens kupić subwoofer JL AUDIO 10WXV2-4 lub Hertz DS 250.3 i włożyć go w lewe nadkole. Myślicie, że da to "odczuwalny" bas w połączeniu ze wzmacniaczem PY-B2C110R? Ewentualnie jaki inny subwoofer polecacie pod wzmacniacz 150-200w? Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez zyznos321
wrzosu Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 ja zrobione będę miał tak(avant): kupiłem ori suba pod koło zapasowe wyjmuję z niego ten śmieszny głośniczek. kupiłem takie coś http://allegro.pl/tuba-subwoofer-bose-wzmacniacz-alfa-romeo-147-i5591568239.html ceny nawet od 100zł za kompletnego suba z alfy podmieniam głośniki. ten z alfy wrzucam do skrzyni z b8. trzeba dystans dać, bo się nie mieści biorę sygnał z tylnych drzwi do wzmacniacza i reszta już wiadoma. wzmaka chcę wrzucić w ori koszyk pod tuner i wkręcić w lewy schowek bagażnika. Taka jest wizja. graty są tylko czasu nie ma za wiele, żeby to ogarnąć wsio
sikszak Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dnia 2.08.2015 o 17:13, zyznos321 napisał: Ah, ok. W takim razie gdzie mogę zdobyć taki schemat pod radio concert? PS: sorry, że tak zawracam d..., ale dopiero zaczynam zabawę z B8 i nie wiem jeszcze co i jak @edit znalazłem rozpiskę z kolorami dla concert/symphony:http://audiowiringdiagram.com/car/2009-audi-a4-car-radio-audio-stereo-wiring-diagram-colors/ Udało mi się już podłączyć wzmacniacz i oryginalny subwoofer montowany w półkę. Niestety w połączeniu z wzmacniaczem Peiying Basic PY-B2C110R daje to mizerny efekt. Zastanawiam się teraz, czy jest sens kupić subwoofer JL AUDIO 10WXV2-4 lub Hertz DS 250.3 i włożyć go w lewe nadkole. Myślicie, że da to "odczuwalny" bas w połączeniu ze wzmacniaczem PY-B2C110R? Ewentualnie jaki inny subwoofer polecacie pod wzmacniacz 150-200w? cześć, wiem że ogrzewam kotleta ale mógłbyś opisac jak podłączyłeś wzmacniacz i subwoofer pod radio concert? pod które kable sie wpiąłeś? Chcę podłączyć suba pod wzmacniacz ale muszę znaleźć jakies kable sygnałowe pod które ten wzmacniacz podepnę
zyznos321 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 @sikszak Pod plastikami pod tylnym, prawym siedzeniem idą wiązki kabli. Idą tam także kable do tylnych głośników. Kolory kabli (u mnie audi z 2008r): Left Rear Speaker Wire (+) Positive: Red/PurpleLeft Rear Speaker Wire (-) Negative: Brown/PurpleRight Rear Speaker Wire (+) Positive: White/GreenRight Rear Speaker Wire (-) Negative: Blue/Green Wpiąłem się w nie przez takie urządzenie: http://www.elektrodor.pl/konwerter-sygnalu-high-low.html Dalej do wmacniacza kablami RCA.
Adrian51613 Opublikowano 4 Maja 2022 Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) W dniu 13.07.2015 o 09:33, wrclaguna napisał(a): Bez problemu dodasz ori wzmak mocujesz go w wnece po lewej stronie bagaznika Mozliowsc dodadnia subwoofera kumpel ma taki na sprzedaż ( gdzies 300 pln ) Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez Adrian51613
Adrian51613 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 W dniu 13.07.2015 o 09:10, Kris0112 napisał(a): Wszystkie przewody znajdziesz pod tylna kanapa masz przewody glosnikow przod tyl ( w avancie tak bylo) bo tez dokladalem subwoofer,wzmacniacz,centalny w deske orginalny do concreta... czyli caly audi sound system Jeśli miałbyś chwilę prosił bym o instrukcje jak podłączyć wzmacniacz do concerta
Rekomendowane odpowiedzi