Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN+] Daily A4 by dliwski | 18" S line, gwint, bix, nowy LY9B | AWX + 216-stki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie ma już śladu po tamtej aukcji. Kupowałem na Allegro.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Odkopuję temat, bo wracam do małego rezania. Przez ostatni rok mało się działo - głównie serwis. Nie było o czym pisać.
Wczoraj za to wpadł bixenon i dzienne w długich :banan:

Edytowane przez dliwski

Opublikowano

Zrób foty jak w nocy świeci  

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

@xBladex Obawiam się że to Cię nie usatysfakcjonuje, bo zdjęcie nie do końca oddaje efekt rzeczywisty.

FullSizeRender.jpg

Edytowane przez dliwski

Opublikowano

Chciałbym żeby moje lampy tak świeciły.. w końcu kiedyś to nastąpił tylko nie wiem kiedy. Dla mnie efekt mega.

Opublikowano
Chciałbym żeby moje lampy tak świeciły.. w końcu kiedyś to nastąpił tylko nie wiem kiedy. Dla mnie efekt mega.

kwestia chęci czasu i troche zdolnosci
manualnych do tego pare zloty na soczewki i przepis na bixenon gotowy [emoji16]
Opublikowano
  • Autor

Do tego jeszcze zdjęcie dziennych. Nie ukrywam, że na tym zależało mi nie mniej niż na bixie.

FullSizeRender%202.jpg?v=1b0df520

Opublikowano

bixa na jakich czesciach robiles?

Opublikowano
  • Autor

soczewka 2,5" z gładkim szkłem, nie chciałem jak na razie rozklejać lampy

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Dawno mnie nie było, pewnie już wszyscy zapomnieli o moim istnieniu ?  Przez jakiś czas nie pisałem, bo nie było o czym pisać, ale później tak się odje...., że do dziś krew mnie zalewa na samą myśl  ? Wszystko dlatego, że zachciało mi się nowego lakieru. Kto widział moją A4 na żywo, ten wie, że na zdjęciach wyglądała dobrze, ale z bliska, a zwłaszcza w słońcu było bardzo słabo. Korekty nikt nie chciał się podjąć, a mnie raziło to coraz mocniej. Szukałem lakiernika, miałem już umówiony termin u znajomego, ale pech chciał, że inny znajomy polecił mi człowieka, który (w ogromnym skrócie) okazał się oszustem/wariatem. Tak mi spier..... robotę, że nie jestem tego w stanie opisać - to trzeba było zobaczyć. Wszystko trzeba było zrobić od nowa i tak też zrobiłem, bo sprzedaż auta nie wchodziła w grę (po prostu nikt nie kupiłby takiego paździerza), złomowanie tym bardziej (po prostu nie), a jazda czymś takim to po pierwsze wstyd, a po drugie podejrzewam, że nawet policja mogłaby się bardziej mną interesować. Auto odstawiłem do innego lakiernika i tam wszystko zostało zdarte do zera i od nowa położony lakier LY9B. Wpadły nowe listwy na drzwi, nowe listwy do szyb, nowy błotnik (bo mój atakowała rdza), nowe kierunkowskazy w błotnikach, nowy znaczek w grillu (na zdjęciu wygląda na złoty, ale oczywiście jest srebrny chromowany) i nowa ramka grilla od razu pomalowana w czarny mat PlastiLakiem. Efekt jest super, ale ile kosztowało mnie to wszystko nerwów i pieniędzy to zostawię już dla siebie. Oprócz tego w ciągu ostatnich kilku miesięcy wpadły między innymi:

- lampy zrobione przez gwertego, tj. bixenon Hella 3 na przetwornicach Koito D4s (klosze przy okazji spolerowane) 

- DRL w długich podłączone pod + z alternatora, dzięki czemu świecą dopiero po uruchomieniu silnika

- przekaźnik do DRL, który wyłącza dzienne po włączeniu pozycyjnych/mijania

- naprawiony przerywacz kierunkowskazów

- głośniki niskotonowe i tweetery Audio System Germany

- kierownica z A6

- płaskie ramki zegarów (na wzór RS4)

- dekory pomalowane w czarny połysk, bo folia zaczynała odchodzić

- w końcu sprawny podłokietnik

- naprawione luźne kratki nawiewu

- turbo AWX

- nowe tarcze, klocki i przewody hamulcowe

- sprzęgło + kevlar

- nowa przepływka

- mechanizm wycieraczek

- klima sprawdzona i nabita

- olej i standardowo wszystkie filtry 

i na pewno jeszcze inne rzeczy, o których teraz już nie pamiętam. 

Cel był generalnie jeden - zrobić wszystko, co było do zrobienia.

W planach zostaje korekta mapy, w czwartek polerka i zabezpieczenie lakieru, chętnie włożę fotele skórzane (jak ktoś ma ładne, to będę wdzięczny za PW) i zobaczymy, co jeszcze się uda. 

Wrzucam dwie nieduże fotki tak poglądowo, jak ogarnę lakier do końca to zrobię jakąś amatorską sesję ?

30431495127_ddbe07175c_o.jpg

31495924658_6f3436168e_o.jpg

Edytowane przez dliwski
literówki

Opublikowano
  • Autor

Lakier ogarnięty ? Przy okazji polecam tę firmę jeśli ktoś chce zrobić korektę/zabezpieczenie lakieru - naprawdę znają się na tym co robią. 

45409965951_f612f153c0_o.png

Opublikowano
W dniu 18.10.2018 o 18:14, dliwski napisał:

Lakier ogarnięty ? Przy okazji polecam tę firmę jeśli ktoś chce zrobić korektę/zabezpieczenie lakieru - naprawdę znają się na tym co robią. 

45409965951_f612f153c0_o.png

mów ile Cie to kosztowało, bo zastanawiam się czy też nie oddać im lub u mnie w mieście :D

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, mats0n napisał:

mów ile Cie to kosztowało, bo zastanawiam się czy też nie oddać im lub u mnie w mieście :D

Musisz do nich pojechać na oględziny, wydać trzeba 500-1000 zł w zależności od stanu lakieru.

Opublikowano
10 godzin temu, dliwski napisał:

Musisz do nich pojechać na oględziny, wydać trzeba 500-1000 zł w zależności od stanu lakieru.

ee to nie jest źle, ale oprócz korekty coś na lakier jest położone? 

Opublikowano
  • Autor

Wosk, bo ceramika to już większy wydatek. Ja jestem zadowolony nawet z wosku - myje auto samą wodą i to wystarcza póki co ? 

Edytowane przez dliwski

Opublikowano
  • Autor

30527379047_f4a80033fb_o.jpg

45466979611_ae6cf27ea9_o.jpg

Opublikowano

lusterko :) ładnie utrzymana, niech wozi 

Edytowane przez Przemo c

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Kolejne kroki przywracania świeżości... 

- słupki i trójkąty w szybach poszły do malowania w czarny połysk
- jeszcze jedna delikatna korekta lakieru, żeby pozbyć się małych mankamentów
- naprawione grzanie lusterek (teraz razem z grzaniem tylnej szyby) + nowe niebieskie wkłady z matami
- halogeny wypolerowane i już bez żółtej folii

Czekam jeszcze na gumowe listwy przy progach i dokładki. Z przodu wpadła czerwona pętla holownicza, jakoś ostatnio mnie naszło na taki bajer ? Plastiki wewnętrzne drzwi wyjęte i będą malowany w czarny mat, muszę tylko zedrzeć z nich tę paskudną gumę... 

Foto zaraz po korekcie lakieru.

45244585834_224e7603ec_h.jpg

44152502880_602631224c_h.jpg

Edytowane przez dliwski

Opublikowano

Czysta forma ?

Opublikowano
  • Autor

Lusterka mają nowe wkłady i w końcu grzeją, pętla zamocowana jak trzeba. Jutro odbieram słupki i trójkąty i zakładam komplet nowych opon - to będzie moja pierwsza zima na 18". Ciekawe czy nie pożałuję... ?

45074878365_be4cc2118e_h.jpg

32115789788_5e9557e272_h.jpg