czester11 Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Mam błąd samopoziomowania lamp z ikona żółta na fisie . Błąd ma postać zwarcie do masy silniczek prawy i to samo lewy. Z tego co wiem poprzednik zmienił lampy na depo ale nie zrobił adaptacji czy możliwe że spalone są solniczki .Po skasowaniu błąd powraca .
emilk89 Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 Mogę się mylić ale samopoziom nie będzie działał w lampach depo, przynajmniej tak było u mojego kumpla jak kupił samochód miał jakieś chińskie lampy i dopiero po wymianie na ori bixenon wszystkie problemy jak ręką odjął
czester11 Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) tego sie wlasnie obawialem bo poprzedniemu wlascicielowi szkoda bylo na 1 lampe i wolal kupic dwie urzywki depo i pozbyl sie bixenonu . a w jaki sposob mozna sprawdzic silniczki ?? Na podłączyłem silniczki wywala błąd. Na odpietych kostkach silniczka również wywala że jest zwarcie. Dopiero po wyjęciu bezpiecznika spokój. Czy możliwe że coś jest nie tak w instalacji? Edytowane 21 Lipca 2015 przez czester11
Robero321 Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 Podaj numer błędu jeśli nie są podłączone silniczki bo w lampach ich nie ma to jak chcesz to naprawić ?? Nie da się Musisz zapakować ORI lampy XENON z silniczkami wykasować błędy podpiąć jak należy zrobić nastawy i tyle.
czester11 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Opublikowano 22 Lipca 2015 Lampy są depo z silniczkami. Chodziło mi o to że z podpieta kostka silniczka i bez niej wywala błędy sprawdzę numer i napiszę
Robero321 Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Po zmianie lamp potrzeba zrobić nastawy żeby zaadoptować silniczki robiłeś nastawy - adaptacje ?
czester11 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Opublikowano 22 Lipca 2015 nastawow i adaptacji nie mozna zrobic bo wywala blad jak nizej 01535 - Control Circuit for Right Headlight Range Adjusting Motor (V49) 010 - Open or Short to Plus - MIL ON 01534 - Control Circuit for Left Headlight Range Adjusting Motor (V48) 010 - Open or Short to Plus - MIL ON Ja nie zmienialem lamp tylko poprzedni wlasciciel. I odkad go kupilem swiecila sie kontrolka na fisie . Niby zwarcie do plusa ale po odpieciu kostek 4 pinowych z silniczka nadal blad wyskakuje.
emilk89 Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Kolego tak jak mówiłem nic nie poradzisz, nie zrobisz adaptacji na tych lampach. Wywal je w kosmos i załóż ori xenon lub bixenon i będzie śmigać. Mój kolega męczył się z takimi lampami depo miesiąc i nic nie poradził, musiał wymienić na ori
czester11 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Opublikowano 22 Lipca 2015 Kolego tak jak mówiłem nic nie poradzisz, nie zrobisz adaptacji na tych lampach. Wywal je w kosmos i załóż ori xenon lub bixenon i będzie śmigać. Mój kolega męczył się z takimi lampami depo miesiąc i nic nie poradził, musiał wymienić na ori Mylisz sie kolego. Wyszukałem na formu post jednego z forumowiczow ktoremu rowniez kazano wywalic lampy a sam znalazl odpowiedz . Napisze ponizej zeby potomni wiedzieli co i jak a MOD nie ch przeniesie najwyzej temat do odpowiedniego dzialu. A wiec sprawa wyglada tak . Po zmianie lamp na zamienniki DEPO nie działa nam poziomowanie i wywala bledy silniczkow poniewaz jest inaczej podlaczona kostka silniczka. Jedyne co trzeba zrobic to w kostce 5-pinowej w ktorej mamy 4 kabelki kabelek bialy przepinamy na ostanie miejsce czyli mozliwe wolne. Po tym zabiegu nadal mamy ikone ale oznacza juz tylko ze nie jest ustawiony poziom auta. Robimy nastawy w menu 55 i wszyskto smiga jak nalezy. To tyle w temacie lamp. Temat do zamkniecia.
Rekomendowane odpowiedzi