harnas81 Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Mam pytanko? W jaki sposób wykręcić reflektory żeby dostać się do żarówek świateł mijania? Tak żeby nie stracić ustawień i nie uszkodzić ewentualnych zaczepów itp? Za pomoc z góry dziękuję.
ariel Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Hej robiłem to parę razy uszkodzić się nic nie da są dwie śruby u góry które musisz całkiem wykręcić i dwie na dole które wystarczy poluzować i lampa gotowa do wyjęcia. Ja kiedyś próbowałem wymienić żarówkę bez wyciągania lamp i mi się nawet udało ale trwało to długo teraz wyciągam całe lampy bo jestem pewien że żarówki siedzą dobrze w gniazdach.
harnas81 Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 Ale czy wyciągając cały reflektor nie stracę ustawień? Niestety to też ważne żeby kogoś później nie oślepiać mimo woli! A tak poza tym to na razie dotarłem tylko do trzech śrub od strony kierowcy bo tam więcej miejsca. Niestety taki los zielonego człowieka który za pierwszy samochód porwał się na Audi. Heheh[br]Dopisany: 29 Październik 2008, 22:40_________________________________________________I oczywiście czy żarówki Bosch'a sprawdzają się bo niestety takie zamówiłem?[br]Dopisany: 29 Październik 2008, 22:59_________________________________________________Jeśli ktoś ma jakiś schemat jak zrobić to samemu to proszę bardzo. Bo bez tego niestety boję się że coś spaprzę. A tego boję się najbardziej.
szogun0 Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Wyciągając reflektory tracisz ustawienia, naprawdę bardzo trudno potem je ustawić tak jak były wcześniej zamontowane.
Cuber Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Wyciągając reflektory tracisz ustawienia, naprawdę bardzo trudno potem je ustawić tak jak były wcześniej zamontowane. Ja bym nie przesadzał z ta trudnością ustawienia, nie raz wyciągałem w swojej B6-tce i jakoś zawsze dalem rade ustawić :gwizdanie:
ariel Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Popieram nie jet trudno ja też sobie poradziłem. A jeżeli chodzi o te śruby które nie możesz znależć to jest to na forum łącznie ze zdjęciami " zrób to sam". A co do żarówek to się nie wypowiadam bo ja zamontowałem xenony w orginałach miałem philipsa.
harnas81 Opublikowano 30 Października 2008 Autor Opublikowano 30 Października 2008 Masz może jakiegoś linka bo za chiny nie mogę tego znaleźć?
domjenick Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 jesli chodzi o dotarcie do srub to dwie na gorze-na pewno znalazles ,jedna na wysokosci zarowki od soczewki-odegnij przewody,to zobaczysz no i 4 od strony dolotu do turbiny,po drugiej strony moze byc gorzej,ale jesli masz plastikowa oslone na zbiorniczku od plynu wspomagania-zdejmij,jest na jednym zaczepie na gumie,no i jakis dluzszy torx-poodginaj przewody,przyswiec latarka i znajdziesz-zarowek nie dotykaj palcami ,bo szybko sie popala znow,a czy bosh lepszy,czy gorszy-nie wiem,czasem uzywalem najtanszych z ebaya i nie narzekalem,wiec firmowe moga byc dobre...
szogun0 Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Ja bym nie przesadzał z ta trudnością ustawienia, nie raz wyciągałem w swojej B6-tce i jakoś zawsze dalem rade ustawić :gwizdanie: No jasne wysokość ustawiłeś na ścianie. Ale reflektory ustawia się w 2 płaszczyznach, więc jak u ciebie ze świeceniem na wprost, bo wtedy też można ludków oślepiać?
Cuber Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 No jasne wysokość ustawiłeś na ścianie. Ale reflektory ustawia się w 2 płaszczyznach, więc jak u ciebie ze świeceniem na wprost, bo wtedy też można ludków oślepiać? Wiem , że w dwóch płaszczyznach ale nie zmienia to faktu ze sobie nie dasz rady skoro Ja sobie dalem rade to kazdy da rade wielkiej filozofii nie ma
wojtas-audi Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 No jasne wysokość ustawiłeś na ścianie. Ale reflektory ustawia się w 2 płaszczyznach, więc jak u ciebie ze świeceniem na wprost, bo wtedy też można ludków oślepiać? Wiem , że w dwóch płaszczyznach ale nie zmienia to faktu ze sobie nie dasz rady skoro Ja sobie dalem rade to kazdy da rade wielkiej filozofii nie ma Ja rowniez wyciagalem duzo razy reflektory i zakladalem spowrotem i tak jak Cuber pisze, filozofii niema, jak jest dobrze ustawiona plyta ta pod reflektorem, to nie ma .... zeby inaczej wlozyc ...
Rekomendowane odpowiedzi