Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nieprawidłowy kąt wtrysku paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podobno mam zły kąt wtrysku paliwa . Silnik ciezko pracuje .Mechanika mam umówionego na wtorek i czy smiało moge do wtorku jeżdzic bez żadnych konsekwencji?

Opublikowano

podobno mam zły kąt wtrysku paliwa . Silnik ciezko pracuje .Mechanika mam umówionego na wtorek i czy smiało moge do wtorku jeżdzic bez żadnych konsekwencji?

co sie dzieje i skad wiesz ze jest zły.....

Opublikowano
  • Autor

w sumie nic sie nie dzieje .rano ładnie pali , nie kopci , tylko dzwiek silnika nie podoba sie MAGICZNEMU mechanikowi . auto kupiłem 4 dni temu i po prostu jestem przewrażliwiony .

Opublikowano

jak rano pali ładnie to kąt wtrysku zapewne jest git....

logi by wiecej powiedzialy....

Opublikowano
  • Autor

fakt faktem pasek rolka i wszystkie płyny są do wymiany i może przez to silnik chdzi twardo .Acha tak przy okazji , jestem nowy i czy oznaczenie B5 AFN napisałem dobrze ........ moje autko to AUDI A4 1.9 TDI 1997 r. automatyczna skrzynia biegów 110 KM

Opublikowano

B5 AFN napisałem dobrze

to ja napisałem... a ty masz w profilu zle bo masz AFNa nie AVG

Opublikowano
  • Autor

serdeczne dzieki ,troche sie kręce , mysle ze mi to przejdzie !!! hahahahahah[br]Dopisany: 30 Październik 2008, 13:17_________________________________________________jezeli chodzi o logi (tzn kody błedów) nie wiem czy o to chodzi ..... to wyszło mi bład 00550-kontrola startu wtrysku i 00575-czujnik cisnienia w rurze rozgałezien...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

serdeczne dzieki.pozdrawiam[br]Dopisany: 30 Październik 2008, 20:06_________________________________________________problem rozwiązany u mechanika . miałem kąt wtrysku przestawiony o 3 stopnie . Teraz wszystko gra .

Opublikowano

fajnie by było jakbys pokazał 00BS zebysmy mieli jakis podgląd i ty zebys wiedzial ze napewno juz jest git :wink4:

Opublikowano
  • Autor

jak dawałem autko mechanikowi to mu nic nie wspominałem o złym kącie wtrysku , bo auto szło ogólnie na wymiane pasków i płynów . na koniec roboty sam mi o tym powiedzial ze kąt wtrysku był przestawiony. udokumętowania nie mam , ale róznice słysze

Opublikowano

ile zapłaciłeś za ustawienie tego wtrysku?

Opublikowano
  • Autor

100 zł

Opublikowano

100 zł

przeciez nic nie powinienes zaplacic.

skoro miales wymieniany m.in. pasek rozrzadu, regulacja kata wtrysku jest juz zawarta w usludze wymiany paska :cool1:

Opublikowano
  • Autor

widocznie mnie wychu......... , ale i tak spoko bo autko chodzi jak trzeba.nastepnym razem bede ostrozniejszy. tzn najpierw cena potem robota , a tym razem było na odwrót DOBRZE JEST JAK JEST. to jest moje pierwsze auto i człowiek za niewiedze musi płacic .nastepnym razem bedzie lepiej.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam skoro mowa o AFN no to się podłączę otóż niedawno ustawiałem kąt wtrysku no i ustawiłem sobie tak jak widać na załączniku 49* no i mam pytanie dlaczego na skali wyświetla mi 49* / 138* z tego co kojarzę to jest temperatura ale niech mi ktoś powie czego to jest temperatura i dlaczego wyświetla mi aż 138* :/

Padł mi jakiś czujnik czy coś nie tak zrobiłem??

Oczywiście posiadam AFN 110KM 97r

http://img543.imageshack.us/img543/1536/k261twtrysku.jpg

k261twtrysku.jpg

Opublikowano

jesli dobrze pamiętam jest to temperatura paliwa, jak się mylę niche ktoś mnie poprawi

Opublikowano

49 czy 51 to różnica widoczna tylko na kompie, w czasie użytkowanie nie zauważysz najmniejszej róznicy

Opublikowano

temp paliwa w logu 000 jest podawana w skali 0-255 a nie w stopniach C, temp przemnożoną na stopnie masz w logu 007, masz kąt prawidłowo ustawiony