_quattro_ Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 może ktoś z was miał podobny problem, do tej pory miałem w xperii M2 karte pamięci 2GB, dziś kupiłem 16GB włożyłem i zonk bo telefon ciągle pokazuje komunikat "uszkodzona karta pamięci" formatowanie nic nie daje mało tego u żony w M2 i tablecie normalnie widzi karte więc o co chodzi?
udiyane Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Gdzie kupiłeś kartę i jakiej firmy?Formatowałeś ją w telefonie czy na komputerze? Może wgraj coś na nią przez telefon żony a pózniej przełóż do siebie. Edytowane 26 Lipca 2015 przez udiyane
RumJanek Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Po pierwsze: jakiej firmy jest karta i czy jest oryginalna? Jesli nie oryginalne 16gb a brandowane, to jest taka mozliwosc ze na iektorych urzadzeniach jej nie zobaczysz. To sa karty podrabiane o mniejszej pojemnosci a formatowane niby na wieksza pojemnosc. Sprawdź ja na swoim telefonie pozwalajac zrobic format karty. Jesli to nie pomoze to jest jeszcze program SD Recowery czy cos podobnego i tam zrobic format, jesli to nie pomoze, zachowaj karte i kup nowa oryginalna bo moze ci sie zdarzyć ze karta bedzie hulac a za chwile sie zablokuje i stracisz wszystko co miales na karcie bo nie bedziesz sobie umial poradzic z odzyskiem danych. Wysłano z i9305
jospethe Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zapewne coś jest z kartą nie tak. Ostatnio kupiłem 32 gb i pliki które były na niej zapisane były uszkodzone.
_quattro_ Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Opublikowano 26 Lipca 2015 To po kolei, karta "no name" firmy HC tak, tak wiem nie działa po formatowaniu w innej M2 w tablecie samsung i laptopie ale co ciekawe działa bez problemów w xperii M2 żony i tabletach samsunga dzieci
Rekomendowane odpowiedzi