MichałA4 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) No i się stało A4-ka zdechla Panowie jest może ktoś we Władysławowie 1-5.08.15r? Potrzebował bym ratunku przy zreanimowaniu aku i sprawdzeniu ładowania. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez MichałA4
grzegolas Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 ...to ci los... Szukaj w pobliżu jakiegoś miernika, spróbuj opalić i sprawdź napięcie na aku...powinno wahać się w granicach 14.2
MichałA4 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2015 ...to ci los... Szukaj w pobliżu jakiegoś miernika, spróbuj opalić i sprawdź napięcie na aku...powinno wahać się w granicach 14.2 Właśnie kolego chyba tak zrobię znajdę jakiegoś machera tu na miejscu i spróbuję go naprawić podejrzewam alternator ale skubany nawet kontrolki nie zapalił w czasie jazdy tylko zgasilem go i już nie zapalił .
SHITERS Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 We władysławowie jest spoko mechanik, musisz go szukac w okolicach delfinarium
Miroo Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 To może tylko aku dostał zwarcie , ja tak miałem przyjechałem zgasiłem rano nie odpalił i zwarcie na celach w aku.
MichałA4 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2015 We władysławowie jest spoko mechanik, musisz go szukac w okolicach delfinarium Poszukam go kolego ale dopiero w pon pewnie będzie mógł mi pomóc,póki co auto uziemione na parkingu;/ dobrze ze dojechałem chociaż. To może tylko aku dostał zwarcie , ja tak miałem przyjechałem zgasiłem rano nie odpalił i zwarcie na celach w aku. być może bo sytuacja podobna auto zgaszone żeby mety poszukać i po pół godzinie postoju aku padł.
RALF76 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Możliwe że aku całkiem padł (cela) -popytaj o kable i odpalaj... może jakieś taxi? Chyba czeka Cię wymiana akumulatora... Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez RALF76
Robero321 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 a trzeba było odwiedzić lebiode przed wyjazdem a tak na poważnie to najprawdopodobniej padł aku popytaj może ktoś w pobliżu będzie miał kable
Rafal1988Lodz Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 przerabialem kolego tez temat w tym tygodniu w Łebie:) aku zdechl i musialem kupic nowy i wszystko cacy
MichałA4 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2015 a trzeba było odwiedzić lebiode przed wyjazdem a tak na poważnie to najprawdopodobniej padł aku popytaj może ktoś w pobliżu będzie miał kableHe he takie rzeczy w 4 letniej centrze...masakra, kable mam dobrze ze chociaż je zostawiłem robiąc miejsce na bagaż podręczny zonki przerabialem kolego tez temat w tym tygodniu w Łebie:) aku zdechl i musialem kupic nowy i wszystko cacy Musze go odpalić i sprawdzić ładowanie wtedy wyjdzie winowajca tydzień temu kolezka był w Łebie i też furka zawiodła.
amaradaar Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 napisz do Wladiego on ma chyba najbliżej niech podrzuci może jakis stary aku... albo prostownik.
MichałA4 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2015 napisz do Wladiego on ma chyba najbliżej niech podrzuci może jakis stary aku... albo prostownik. Nie będę chłopaka męczył specjalnie znajdę jakąś dobrą duszę co uzyczy prądu ze swojej baterii raozpale gada sprawdzę ładowanie i w razie potrzeby kupie aku albo do mechaniora odprowadze, myślałem że może ktoś też odpoczywa tu jak ja to przy okazji mini spota byśmy zaliczyli Panowie temat udało się ogarnąć po odpaleniu auta z przewodów okazało się że ładowanie jest więc sprawca całego zamieszania jest aku który poprostu dostał zwarcia na celach, po jego wymianie auto ozylo
MichałA4 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Szczęśliwego powrotu do LWO He he nie dziękuję bo jeszcze trochę drogi mnie czeka, w czwartek wracamy no i mam nadzieję że uda mi się w końcu zebrać i podjechać na spota do Arkadii
Robero321 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Jako że ładna pogoda to spoty podobno przeniesiony czasowo pod Narodowy
Tobike Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Bez podpinania prostownika i bez uruchamiania auta zmierz napięcie na akumulatorze wyjdzie od razu czy jest sprawny. Napięcie w okolicach 12V sprawny, napięcie w okolicach 10V lub niżej to uszkodzona cela. Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez Tobike
MichałA4 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Jako że ładna pogoda to spoty podobno przeniesiony czasowo pod Narodowy O dobrze wiedzieć , pod Narodowym też dobre miejsce na spoty, ale Arkadia lepsza Bez podpinania prostownika i bez uruchamiania auta zmierz napięcie na akumulatorze wyjdzie od razu czy jest sprawny. Napięcie w okolicach 12V sprawny, napięcie w okolicach 10V lub niżej to uszkodzona cela. Dzięki kolego na przyszłość ważna wskazówka
Rekomendowane odpowiedzi