Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ARJ] 2.4 quattro V6 sedan laser red Xenon Bose Recaro poliftowa A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Samochód sprowadziłem osobiście z Niemiec we wrześniu zeszłego roku. A4 była w dobrym stanie, jednak delikatnie zaniedbana. Skusiłem się jednak na nią ze względu na bogate jak na B5 wyposażenie, m.in:

- napęd quattro

- kubełkowe fotele RECARO

- xenon wraz ze spryskiwaczami

- nagłośenie BOSE

- elektrycznie regulowane fotele

- pełen komputer FIS

- tempomat

- szyberdach

- ESP

- skórzana, trójramienna kierownica od Eski

- klimatronic

Tuż po zakupie Audi wyglądała tak

v54dp4yu.jpg

Od razu po zakupie naprawy/wymiany wymagało:

- hamulce, wymiana tarczy oraz kloców (przód+tył)

- nowy akumulator

- dwa dolne wahacze (banany) miały luz

- tył siedział trochę nisko, przyczyną była pęknięta sprężyna

- próg na wysokości drzwi kierowcy miał niewielką wgniotkę, która już korodowała

- termostat był uszkodzony

- fabryczne radio Audi miało standardowo uszkodzony potencjometr

Dodatkowo od razu po sprowadzeniu założona została instalacja LPG. Sterownik Stag 300, wtryski Barracuda, reduktor Shark, butla 55l w kole zapasowym, wlew gazu przy wlewie benzyny. Koszt instalacji 3200zł. A4 bardzo dobrze pracuje zarówno na benzynie jak i na gazie, instalacja została dobrze wyregulowana i brak jest jakichkolwiek problemów z jej działaniem. Całość pod maską wygląda tak

jayy4nxw.jpg7cneqrac.jpg

Od września przeprowadziłem kilka modyfikacji, takich jak:

- założone alufelgi 17" z oponami 235/45/R17

- przyciemnione wszystkie szyby

- przyklejone wszystkie emblematy

- Wszystkie żarówki wewnątrz wymienione na LED

- dodatkowe paski ledowe oświetlające przestrzeń pod nogami

- paski ledowe oświetlające przestrzeń pod drzwiami (frabycznie brak oświetlenia)

- żarówki w halogenach LED H7 kolor biały

- ledowe podświetlenie tablicy rejestracyjnej (sporo przeróbek gdyż dostęne były lampki jedynie do przedlifta)

zkqlkk9z.jpgqrmz79zs.jpgbct69gzg.jpg

- oświetlenie silnika,włącznik schowany obok akumulatora, pasek ledowy przyklejony do maski, całości w zasadzie w ogóle nie widać, a oświetlenie jest bardzo praktyczne.

6brv2jgz.jpg

- zaciski hamulcowe pomalowane pod kolor nadwozia, czyli czerwony

- jako że cały wydech wyglądał już jak ser szwajcarski, postanowiłem założyć kompletny wydech od S4 . Udało mi się kupić w dobrej denie używany,w bardzo dobrym stanie. Mimo że był od S4 2.7T 2000r Avant, podszedł bez żadnego problemu i bez większych przeróbek. Oprócz rewelacyjnego efektu dźwiękowego, samochód teraz zdecydowanie lepiej oddycha przez co wyraźnie "ożył". Zwieńczeniem całości są piękne końcówki wydechu, które wyglądają zdecydowanie lepiej od fabrycznych "rurek".

yesrwgwj.jpgjrgokd3d.jpg

Obecnie Audi wygląda tak

ujul3ynq.jpg

c3bleeey.jpg

dxn4nede.jpg

bp9cirqi.jpg

jnve84qc.jpg

w6kgurjr.jpg

b23er3e7.jpg

xmoczgno.jpg

vgmmb2if.jpgcwnpyuzm.jpg

Edytowane przez Luqe12
Opublikowano

Mod z podświetleniem pod maską bardzo zacny.
Zgapię do siebie, może się przydać :D

Opublikowano (edytowane)

Oświetlenie już się kilka razy bardzo przydało :lol: taśma LED o długości ok 60cm przyklejona jest pod maską, od akumulatora idzie kabelek z "plusem" do taśmy, "Minus" jest doprowadzony do śruby mechanizmu otwierającego maskę. Włącznik idealnie wkomponował się w osłonę akumulatora. Całość wygląda tak:

yfa2jug3.jpgluapbitn.jpgr7y6wkl7.jpguw4mg2td.jpg

Edytowane przez Luqe12
Opublikowano

Tak jak kolega wcześniej powiedział, mod z podświetleniem bardzo fajna sprawa :D I tak jak nigdy bym nie powiedział, że czerwona A4 będzie ładnie wyglądać, tak patrząc na Twoją zmieniłem zdanie - wygląda pięknie! :D Szkoda, że Recaro nie w czarnej skórze - byłoby wtedy ciekawe połączenie czerwonego i czarnego. Planujesz jeszcze jakieś mody?

Opublikowano

siemka piekna sztuka i dobr pomysł z podswietleniem maski pozdrawiam i powodzenia w modach

Opublikowano (edytowane)

Wielkie dzięki :) ogólnie lakier jest akrylowy, ma bardzo intensywny kolor i co najważniejsze nie jest wyblakły, czy zmatowiały, co jest bardzo często spotykane przy tym kolorze..Możliwe, że cała była polerowana :)

GorylTST - na pewno na wiosnę (lub nawet wcześniej) felgi ze zdjęć zostaną pomalowane na grafitowo, do tego myślę, czy nie założyć kompletu sprężyn, które delikatnie obniżą całość - nie wiem do końca czy to będzie miało sens...Na chwilę obecną jestem w miarę zaspokojony jej wyglądem, oprócz tego wydechu nie chce montować dodatków od S4 w stylu grill czy różne inne wstawki zewnętrzne :tonguemad: Mam nadzieję, że tutaj na forum podejrzę coś co będzie celem następnych modyfikacji :D Pozdrawiam

Edytowane przez Luqe12
Opublikowano

mogles dac oswietlenie komory pod krancowke :)

Opublikowano

Łuki, dobry wóz strażacki:D Mody dobre, oby tak dalej!:)