Patryk41 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam niedawno kupiłem audi a4 b6 1.9tdi 130km. Wszystko ładnie śmiga, moc jest, oleju nie bierze ( wiadomo tam te 200ml to każdy od wymiany do wymiany weźmie) dzisiaj czyściłem silnik i tak jakoś mi się zachciało odkręcić korek od oleju na chodzącym silniku i co dmucha i to mocno. Czy to norma?? nie kopci tylko dmucha powietrzem. Martwić się tym kiedyś słyszałem że nic nie powinno dmuchać?? jak jest u was w tych silnikach?
trepek Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 To nie dmuchanie lecz efekt pracy tłoków i ruchu powietrza. Przyłóż kartkę a zobaczysz, że będzie się wyginała w dwie strony - raz jest wydmuch, raz ssanie. Jeśli położysz odkręcony korek na wlewie oleju a on nie będzie się cały czas unosił tylko sobie kolebał z lewa na prawo to nie ma się czym przejmować.
Johny85 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 moj AVF tez tak ma, wydaje mi sie, ze to norma
jacek70 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 W benzynie tego nie mam. To podobno przypadłość dieselka.
Rekomendowane odpowiedzi