bondzo83 Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Posiadam audi a 4 avant 98r. czy moge wymienic tube ta seryjna na te montowana w a 6-tce lub na tube z a 4 avant z 2004r??
yuby1988 Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 nie proponuje jak masz BOSE w audi to nic nie zagra lepiej a kazda odpowiednio jest dostrojona do samochodu
bondzo83 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Opublikowano 3 Listopada 2008 no wlasnie nie mam systemu BOSE
raven Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Podepne sie do tematu, a co jak ja u siebie mam bose ale subwoofera prawie wogule nie slychac,tylko go czuc ze jest przykladajac reke w bagazniku z lewej strony?Dopiero przymierzam sie zeby to jakos rozebrac zeby sie dostac do niego.
bartek_ogg Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 czesc, jesli ma na prawde dobrze zagrac to propomuje cos takiego: http://forums.audiworld.com/a6/msgs/771073.phtml pozdr.
Darek1988 Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 czesc, jesli ma na prawde dobrze zagrac to propomuje cos takiego: http://forums.audiworld.com/a6/msgs/771073.phtml pozdr. Hehe może i to by dobrze zagrało ale trzeba mieć nie lada zdolności manualne i mnóstwo czasu i cierpliwości zeby takie coś stworzyć.. Co do poprzednich postów to ja bym radził standardowo czyli wsadzić do bagażnika porządna tubę (pasywną) i zasilić ją dobrym wzmacniaczem.. wybór tub i wzmacniaczy jest ogromny i można do woli wybierać kierując się jakością, "siłą" dźwięku czy też najczęściej ceną.... Sam obecnie kupiłem na allegro Tubę(JBL) Wzmacniacz(HELIX) i okablowanie(bochman:P) za około 600zł wszystko co prawda urzywane ale przez to tańsze i firmowe
yuby1988 Opublikowano 10 Listopada 2008 Opublikowano 10 Listopada 2008 jezeli i masz bose to zawsze mozna cos takigo zamontowac:) trzeba poszukac, nawet na allegro czasem ktos wystawia gotowy zestaw lub sam subwoofer
bartek_ogg Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Bondzo ja wlasnie zamontowalem Bose do avanta, z podlaczeniem nie ma problemu (sluze pomoca). natomoast jest to plastikowe pudelko z 13cm glosnikiem (u mnie w B6, u Ciebie troche inny ksztalt do B5 ale podejzewam ze zagra podobnie) i nie oczekuj zbyt wiele, jesli nie zalezy Ci na miejscu w bagazniku to zdecydowanie skrzynia z mdf i chociaz 20cm. Wczesniej mialem DLS 25cm i nie ma porownania z tym "pudelkiem" bosa. pozdr
Bartass_1 Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Hehe może i to by dobrze zagrało ale trzeba mieć nie lada zdolności manualne i mnóstwo czasu i cierpliwości zeby takie coś stworzyć.. Co do poprzednich postów to ja bym radził standardowo czyli wsadzić do bagażnika porządna tubę (pasywną) i zasilić ją dobrym wzmacniaczem.. wybór tub i wzmacniaczy jest ogromny i można do woli wybierać kierując się jakością, "siłą" dźwięku czy też najczęściej ceną.... Sam obecnie kupiłem na allegro Tubę(JBL) Wzmacniacz(HELIX) i okablowanie(bochman:P) za około 600zł wszystko co prawda urzywane ale przez to tańsze i firmowe To o czym piszesz narobi tylko dużo hałasu, nie ma to nic wspólnego z jakością i siłą.. A na allegro jest mnóstwo shitu, mnóstwo wiec z tym sie zgodze, że jest z czego wybierać ;p Co do zdolności manualnych to ta robota jest do zrobienia w 2 dni licząc twardnienie żywicy itd.. Na tych zdjęciach widać, że ktoś to robi z głową, wygłuszył najpierw tą A6, poleciał grubo Dynamat'em, później spasował wszystko i efekt jest bardzo pozytywny, estetycznie też nie ma nic do zarzucenia. Pozostaje jedynie kwestia jak to, gra bo ze zdjęć nie jesteśmy w stanie tego określić.
bartek_ogg Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 jest racja w tym co piszesz z tym 'shitem', dlatego trzeba wiedziec co sie kupuje i do czego ma to sluzyc a wtedy i na aukcji cos sie znajdzie. dodam jeszcze ze tuba prawie zawsze zagra gorzej niz skrzynia. oczywiscie skrzynia zrobiona pod konkretny glosnik, bo jesli najpierw kupuje sie skrzynie a potem glosnik to jedyny parametr jaki laczy te dwa elementy to wielkosc otworu
endriuu Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 zadna tuba. do audi sie tub nie wsadza. chyba ze ori...
Rekomendowane odpowiedzi