marcin120383 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam jak w temacie nagle przestało pokazywać prędkość reszta przyrządów ok co mogło się stać jest jaki osobny bezpiecznik do prędkościomierza czy licznik padł Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez marcin120383
marcin_franz Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Może czujnik prędkości przy skrzyni padł.
bialy986 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Dlubales coś przy liczniku.Zrób test zegarów. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
jacek70 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Może tylko jest brak styku na kostce przy skrzyni lub kostka zamokła?
marcin120383 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Może tylko jest brak styku na kostce przy skrzyni lub kostka zamokła? zobaczę zrobię test zegarów po powrocie do domu test zrobiony zegary ok ale zalany był czujnik przy skrzyni rozebrałem wysuszyłem ale nie pomogło i teraz pytanie bezpieczniki wszystkie ok czy mógł paść czujnik przez to zalanie czy coś innego przekaźnik jakiś Witam właśnie wysiałem z auta zauważyłem że na zakrętach lub nierówna droga to też szleje wskaźnik paliwa raz rezerwa raz na pierwszej kresce nie mam pojęcia już czy czujnik wymienić w skrzyni czy cały licznik padł proszę o POMOC dziękuje z góry
jacek70 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Jeśli test zegarów wyszedł prawidłowo to zegary są dobre. Kostki czyste? Dla pewności potraktuj je kontaktronem. Te od czujnika też.
marcin120383 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Opublikowano 1 Września 2015 Jeśli test zegarów wyszedł prawidłowo to zegary są dobre. Kostki czyste? Dla pewności potraktuj je kontaktronem. Te od czujnika też. no poczyściłem wszystko ale nie pomogło to co czujnik wymienić bo myślałem że zegary ale na VAG wskazówki działają a czujnik ponad 100 nie chciał bym go wymieniać bez potrzeby to jak licznika nie ruszać na razie Pomocy
waasik Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 Miałem to samo, nie działał licznik i wskaźnik od paliwa wariował - wymiana czujnika w skrzyni i wszystko się uspokoiło (za czujnik w sklepie płaciłem jakieś 30zł nie wiem gdzieś Ty znalazł za 100) ; )
marcin120383 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Opublikowano 6 Września 2015 Inter cars jutro jadę wezmę czujnik Miałem to samo, nie działał licznik i wskaźnik od paliwa wariował - wymiana czujnika w skrzyni i wszystko się uspokoiło (za czujnik w sklepie płaciłem jakieś 30zł nie wiem gdzieś Ty znalazł za 100) ; ) zobaczymy nowy czujnik jutro i dam znać dzięki Witam jednak czujnik wymieniony i nie pomogło ani przebieg ani prędkość nie drgnie Czyli co może być licznik padł gdzie szukać przyczyny pozdrawiam pomoże ktoś pomocy
jacek70 Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Przebiegu brak to może licznik uwalony?
marcin120383 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 No właśnie brak prędkości i przebiegu A czy mogłem kupić wadliwy czujnik bo też słyszałem takie opinie nie wiem w którym kierunku uderzyć
marcin_franz Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Ja bym wsadził inny licznik na podmianke i sprawdził czy na nim działa.
marcin120383 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Opublikowano 8 Września 2015 Właśnie dziś wkładałem inny licznik i niestety nie pomogło jeszcze raz za atakuje czujnik
bialy986 Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 Podczas jazdy odczytaj w blokach mierzonych wartość prędkości, będziesz miał pewność co do czujnika, i tego że sygnał dociera do ECU a nie dociera do licznika. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
marcin120383 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Opublikowano 8 Września 2015 Naprawione Pisałem że z moim szczęściem to może byś walnięty nowy czujnik z Inter Cars wymiana na nowy po raz drugi pomogła dzięki za zainteresowanie problemem
Ostan Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Czasem się zdarza , ze nowe i zepsute. Ja miałem podobną akcję - co prawda w transporterze - ale to w końcu jedna rodzina. Też szukałem w liczniku, czujniku, przewody sprawdzałem wskaźnik paliwa szalał ... a ja głupiałem. Okazało się, że urwało się taki plastikowe gówno, które siedzi w skrzyni, i napędza czujnik. Koszt w aso 20 zł , wymiana 20 minut i po problemie - a też wszyscy mówili czujnik - a stary oryginalny dobry i sprawny
Rekomendowane odpowiedzi