MarekMiskiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Witam!Sprawa ma się tak że są wyczuwalne lekkie drgania na biegu jałowym ale nie jest to tak że cały czas czuć tylko w odstępach się pojawiają te drgania. Mogę dodać też że na ciepłym rozrusznik musi zrobić jakby o jeden obrót więcej żeby odpalił.
Wihajster Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Witam! Sprawa ma się tak że są wyczuwalne lekkie drgania na biegu jałowym ale nie jest to tak że cały czas czuć tylko w odstępach się pojawiają te drgania. Mogę dodać też że na ciepłym rozrusznik musi zrobić jakby o jeden obrót więcej żeby odpalił. ten typ tak ma i jeżeli chodzi o drgania i odpalanie na ciepłym
TOM3K Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 dokladnie. na początku mnie to draznilo ale już ssie przezwyczailem ☺
MarekMiskiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2015 a da się coś z tym zrobić np. zwiększyć dawkę paliwa czy coś podobnego ??
pitasss10 Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Po co utworzyłeś drugi taki sam temat ? Za drganie mogą być odpowiedzialne uszczelki pompowtrysków.
SotoM Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) jedź na kompa i do ogarnietego człowieka który ci spr.synchronizacje rozrzadu a przede wszystkim ustawienie wałka wydechowego wzgldem ssacego na blokade. to zazwyczaj jest główna przyczyna takich dolegliwości.... Edytowane 4 Września 2015 przez SotoM
MarekMiskiewicz Opublikowano 14 Września 2015 Autor Opublikowano 14 Września 2015 słyszałem że takie objawy to jest padająca pompa olej ??
Musashi Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 drgania na biegu jałowym są charakterystyczne dla tych jednostek. trzeba je polubić, albo zmienić auto. Można próbować wymienić uszcelniacze PD. Ale na dzień dobry logi do zrobienia celem weryfikacji.
Pawelkiwi Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Synchronizacja wałków rozrządu - podstawa sprawdzenia i to jest najtańsza i najszybsza droga. Jak po tym zabiegu nadal będzie to uszczelniacze PD jako następne.
Rekomendowane odpowiedzi