Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RNS-E kamera cofania i DVD A4 B7 gdzie co i jak pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam piękne audi A4 B7 z radiem RNS-E bardzo chciałbym zamontować kamere cofania i móc odtwarzać filmy DVD, zupełnie nie mam pojęcia jak to zrobić. :kwasny:

Czytałem co nie co i wiem że potrzebny jest adapter tylko jaki? znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/adapter-multimedialny-audi-rns-e-rnse-dvd-dvb-t-i5608705190.html

http://allegro.pl/adapter-dvd-do-navi-rns-e-nowe-audi-a3-a4-a6-tt-i5658759609.html

do tego kamera cofania najlepiej by było w ramce rejestracji tylko czy się opłaca taką montować

http://allegro.pl/kamera-cofania-w-ramce-tablicy-rejestracyjnej-4-ir-i5610894331.html?bi_s=criteo&bi_m=archiwum_allegro&bi_c=product

gdzie w okolicy Stargardu Szczecińskiego - Szczecina mógłbym to zrobić żeby było ładnie zrobione i ładnie hulało? :)

Opublikowano

Kamerke cofania raczej wszyscy beda ci polecac ori , np. Z audi Q7 bądź A6 C6

Opublikowano

Tak jak pisze kolega wyżej kamerka to tylko orginał razem z blendą z Q7 lub a6 C6.

A adapter mozesz kupić u kolegi z forum http://a4-klub.pl/index.php?/topic/330521-zestaw-tv-filmy-z-usb-kamera-cofania-w-rns-e-promocja/

całosć działa bez zarzutu.

Sprawdź tylko czy nie masz RNS-E w wersji LED bo tam może się nie dac założyć kamerki.

Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisze kolega wyżej kamerka to tylko orginał razem z blendą z Q7 lub a6 C6.

A adapter mozesz kupić u kolegi z forum http://a4-klub.pl/index.php?/topic/330521-zestaw-tv-filmy-z-usb-kamera-cofania-w-rns-e-promocja/

całosć działa bez zarzutu.

Sprawdź tylko czy nie masz RNS-E w wersji LED bo tam może się nie dac założyć kamerki.

Ok już się przekonałem :) Tylko widzę że ciężko dostać na allegro czy gdziekolwiek chyba przejadę się do ASO. Muszę mieć do tego sterownik kamery cofania czy wystarczy adapter? i jak sprawdzić czy mam RNS-E w wersji LED?

Edytowane przez Rafał Makowski

Opublikowano

Jak masz drugi przycisk od lewej CD\TV to masz RNS-E zwykły i będzie wszystko latało.

Opublikowano
  • Autor

Jak masz drugi przycisk od lewej CD\TV to masz RNS-E zwykły i będzie wszystko latało.

Dzięki, wszystko jasne mam przycisk CD/TV można szukać kamerki :D

Opublikowano

Dzięki, wszystko jasne mam przycisk CD/TV można szukać kamerki :D

kamerkę razem z blendą bez problemu znajdziesz na allegro cena za komplet od 400 do 600 zł.

Nie musisz mieć zadnego sterownika.

Kamera + blenda + dorobienie wiązki + adapter + przekodowanie RNS i bedzie działać

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Troszkę odkopie temat, wszystko podłączyłem ale nie mogę przekodować rns-a wchodzę w radio adaptację wybieram video i niestety wyświetla brak funkcji... :/

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

0x2xxxx te x w zaleznosci jak masz jak a4 to 0311153 to np moj kod kamerka brak telefonu aux i zmieniara

Opublikowano

0x2xxxx te x w zaleznosci jak masz jak a4 to 0311153 to np moj kod kamerka brak telefonu aux i zmieniara

Po pierwsze odpowiadasz na pytanie zadane ponad 5 miesięcy temu więc kolega raczej rozwiązał już problem kodowania.

Po drugie źle doradzasz, bo kamery nie koduje się głównym kodowaniu tylko w adaptacjach w kanele 4.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam serdecznie przepraszam ze ogrzewam kotleta ale mam kamerę , mam blendę . Co do wiazki to osoby zakładające ten dosc przydatny mod mogli by sie podzielic od kogo mozna wiazke nabyć nastepnie  za cholerę jaki to adapter do rnse Powinien byc .Zeby to zespolić w jedność :)  
Bede wdzieczny za pomoc . 
Aha odrazu mowie nie dziala mi ten link u kolegi wyzej odnosnie adaptera . 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Szukam modułu kamery cofania do a4 b7 radio rns e . Bardzo proszę o pomoc lub jakis link aukcji :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak poznać w RNS-E Led z przyciskiem Media czy obsłuży kamere cofania ? Bo wiem że któreś modele nie chciały przyjmować kamer cofania.

Opublikowano

3R0 035 192 - na tym też kamera działa

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A macie namiar na odpowiedni adapter do kamery dla RNSE Media ? Bo u mnie działało miałem jakiś dawno temu kupiony tu na forum od usera ale już nie pamiętam jakiego i chyba padł... bo kamerę wymieniłem i nie działa... Na radiu mam czarny ekran jak wrzucam wsteczny.....Działało to jakieś 5-6 lat i teraz problem.

Opublikowano

Podeślij fotkę na priv. Jak ode mnie to naprawimy