arkady89 Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 Witam . Mam problem z wrzuceniem biegu na postoju , zaden bieg nie reaguje. Nie bylo zadnych objawow wczesniej , auto zgasilem i po powrocie ze sklepu juz nie moglem z niego odjechac. Na zewnatrz czuc bylo spalenizne spod maski wydobywaly sie stuki . Gdzie tkwi przyczyna tego ? Moze ktos z was mial podobnie. Dodam ze na luzie jakos wchodza ale na zapalonym silniku juz nie. Skrzynia 6 biegowa silnik Bex audi a4 b6 przebieg 180 tkm . ktos cos podpowie ?
jacek70 Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 Dwie sprawy . Albo skrzynia , ale bardziej sprzęgło.
arkady89 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Ale to by nie bylo wczesniej zadnych oznak konczacego sie sprzegla ? Dodam ze na zaciągnietym hamulcu ręcznym i włożonym biegu 1 czy 3 i po powolnym zwolnieniu sprzęgła auto gaśnie . Ktoś spotkał się z podobnym zjawiskiem ?
Lysy705 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Bardziej podchodzi pod skrzynie niż sprzęgło
szakal222 Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Albo urwalo kawalek tarcxy i nie da sie wysprzeglic ,trzeba skrzynie zrzucic tylko sprawdz najpierw wysprzegliki Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
arkady89 Opublikowano 30 Września 2015 Autor Opublikowano 30 Września 2015 W jaki sposob je sprawdzic ? Na co zwrocic uwage ?
szakal222 Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Najpierw poluzuj waz od wysprzeglika w skrzyni i sprawdz czy jak nacisniesz poleci plyn ,lub wykrec caly wysprzeglik. I sprawdz czy wypycha bolec ,jak nie to wiadomo cos walniete jak dziala to juz skrzynia na ziemie ,zostaje jeszcze opcja wodzikow ze coz tam siadlo Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi