Jarob7 Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Witam. Mam problem z tylnymi drzwiami w mojej b7. Od pewnego czasu po otwarciu drzwi tylnych lewych lub prawych fis zaczyna szleć (drzwi zamykają się i otwierają 15 razy po czym otwiera i zamyka pomimo że dzwi są cały czas otwarte). Światło w podsufitce nie zapala się. Po otwarciu drzwi w tapicerce światło się zapala. Zamki oraz szyby elektryczne też działają bez zarzutów. Po podłączeniu VAG-a były błędy zamka jednak po skasowaniu błędów nie pojawiają się. Jednak problem nie znika. Nie wiem jak może być przyczyna? Edytowane 6 Października 2015 przez Jarob7
majkel_majki Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Problem z modułem komfortu lub w samych drzwiach jakieś zwarcie z powodu np. wilgoci.
nitroo Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Sprawdź moduł komfortu, czy nie pływa w wodzie, jak kolega podpowiada, ale zerknij też na przewody w harmojijce drzwi, czy nie są przerwane, albo robią zwarcie.
Jarob7 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 Sprawdź moduł komfortu, czy nie pływa w wodzie, jak kolega podpowiada, ale zerknij też na przewody w harmojijce drzwi, czy nie są przerwane, albo robią zwarcie. ok dzięki. Możliwe żę mogłem coś namieszać jak rozbierałem przednie drzwi.
jacek70 Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Przednie drzwi raczej nie mają nic wspólnego z tylnymi , no chyba że uszkodzona jest gdzieś po drodze wiązka.
Jarob7 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 Przednie drzwi raczej nie mają nic wspólnego z tylnymi , no chyba że uszkodzona jest gdzieś po drodze wiązka. moduł jest suchy, czyli pozostają mi kable w drzwiach. Mogą to być przewody które ciągłem
nitroo Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Ciągnąłeś, a nie ciągłeś a co w ogóle dokładałeś?
wrclaguna Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Jarob7 wklej tu numery błedów bo tak tylko bedziemy gdybać
Jarob7 Opublikowano 8 Października 2015 Autor Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Jarob7 wklej tu numery błedów bo tak tylko bedziemy gdybać Nie skręciłem kabli Can które ciągnąłem do słupka A. To może być powód? Dokładałem elektrykę tylnych szyb i oświetlenie drzwi. Jednak cuda zaczęły się dziać około 2 tygodnie później. Zaraz po było wszystko ok. Błędy dotyczły rygli zamka obu drzwi. 4 Błędy: 01561 - drzwi lewe tylne 59-10 nie odryglowuje 01561 - drzwi lewe tylne 61-10 nie zabezpiecza 01562 - drzwi prawe tylne 59-10 nie odryglowuje 01562 - drzwi prawe tylne 61-10 nie zabezpiecza Edytowane 8 Października 2015 przez Jarob7
Rekomendowane odpowiedzi