jaroddz Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Witam forumowiczów potzrebuje pomocy . W mojej audi a4 b5 1.8 adr z 1995 roku mam bardzo słabe podświetlenie zegarów (licznika ) sytuacja jest taka że jak włącze zapłon podswietlenie licznika troche lepiej swieci ale nie ma szału a reszta podswietlenia od przycisków i panelu climatronica mocniej swieci a jak włącze światła to z ciemnia sie wszystko i licznik jest bardzo słabo podświetlany co to moze byc ???? gdzie szukac ? z góry dziękuje za pomoc
jacek70 Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Sprawdź ściemniacz ( pokrętło w liczniku) może jest na minimum. Można jeszcze wymienić żarówki podświetlenia licznika na mocniejsze. - Kiedyś u siebie wymieniałem.☺
jaroddz Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 Sprawdź ściemniacz ( pokrętło w liczniku) może jest na minimum. Można jeszcze wymienić żarówki podświetlenia licznika na mocniejsze. - Kiedyś u siebie wymieniałem.☺ oki dzisiaj jeszcze sprawdze
Majkeltaker Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Hej, podepnę się pod temat zamiast zakładać nowy. Otóż mam licznik VDO wczoraj przestało mi działać podświetlenie zegara temperatury silnika i stanu paliwa. Czy za te dwa zegary odpowiada jakiś bezpiecznik? Czy muszę wyciągać licznik i wymienić żarówki lub coś lutować?
Kasparov Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Za te dwa zegary odpowiada jedna żarówka 1.2W albo 1.1W. Send from out of space.
jacek70 Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Wymień wszystkie żarówki w podświetleniu licznika . Jest ich około 10 szt. Ja zakładałem z pomarańczowym co kołem 1.2 W
Majkeltaker Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 http://allegro.pl/t5-r5-zarowka-1-dioda-led-kolory-i4968182285.html?bi_s=ads&bi_m=p5 takie mogą być?
jacek70 Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Takie nie podejdą. Poza tym te co podałeś to diody a one mogą źle rozpraszać światło.Szukaj takich jak na zdjęciu tylko nie zielone a pomarańczowe.
Rekomendowane odpowiedzi