Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wyciekł cały olej z silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas było ok, tylko kontrolka od ciśnienia oleju - sprawdzone, ciśnienie na jałowym 1,8bara przy 2tys obrotów powyżej 4barów. Ok dwóch tygodni temu zaczął świrować na gazie - telepał, przerzucał na pb - na następny dzień przestał jeździć na pb. Wyżej objawy opisałem i co było przyczyną też. Po wymianie cewki jeździ bez problemu tylko ta kontrolka od ciśnienia...ale i dojdę do tego co jest przyczyną że się zapala. Co oznacza, co wskazuje grupa 016 w vag-u? U mnie są podane wartości napięcia w czterech oknach - czy pokazują napięcia na cewkach? Wzrastają w miarę zwiększania obrotów.

Opublikowano

wracajac do tematu :)

mi tez dzis wywalilo z mojej 1.8 ar olej ;/ mam nadzieje ze w pore zgasilem ,kaze sie :)

idzie wymienic te usczelke chlodnicy z gory ??

trzeba sciagac kolektor czy wystarczy odciagnac zbiorniczek ???

idzie dostac sie do odmy z gory i ja zdemontowac ??

Opublikowano

Można od góry wymienić tę uszczelkę, odkręcasz filtr później nakretkę, odciągasz chłodniczę i masz dostęp do uszczelki. Zbiorniczek wystarczy tylko odciągnąć na bok.

Opublikowano

Węży z chłodniczki też nie musisz zdejmować, dobrze wyczyść miejsce stylu oringu zarówno w chłodnicze jak i obudowie do której się ja mocuje, i montując wcześniej oring nawilż go najlepiej świeżym olejem

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
wracajac do tematu :)

mi tez dzis wywalilo z mojej 1.8 ar olej ;/ mam nadzieje ze w pore zgasilem ,kaze sie :)

idzie wymienic te usczelke chlodnicy z gory ??

trzeba sciagac kolektor czy wystarczy odciagnac zbiorniczek ???

idzie dostac sie do odmy z gory i ja zdemontowac ??[/quote

do odmy dostaniesz się z góry po ściągnięciu kolektora,może ktoś wymienia odmę bez demontażu ale po rozbiórce dostęp jest bardzo dobry

Opublikowano

Mam Ten sam problem . Wczoraj mi wywaliło wieczorem cały olej Obstawiam na uszczelke chłodniczki albo czujnik . Ale jak przeczytałem wątek to obstawiam uszczelkę;] jakaś plaga chyba na forum z tymi uszczelkami

Sam Naprawiam - Wymiana oringu / uszczelki chłodnicy oleju 1.8T

Polecam wszystko Opisane;]

Opublikowano

Norma raczej kiedy za oknem stały mróz, jakby były dodatnie temp to nie było by w ogóle problemu, w niedzielę kiedy u mnie było najzimniejszy rano odpalam auto a tu za mną niebieski dym, czyli słabe uszczelniacze zamarznięte na amen, bo normalnie nawet teraz nie widziałem dymu, guma to tylko guma, a im starsza tym twardsza w mrozy i łatwiej pęka

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Noom Dokładnie Tak tylko że ja akurat samochód garażuje ale akurat posatwilem na parking po południu z myślą ze pojade w miasto wieczorem. a Trach i poszła. Ale predzej czy pózniej napewno by mnie to nie omineło . Jutro biore sie za wymiane. przy okazji sprawdze czujnik czy jest ok

---------- Post dopisany at 23:53 ---------- Poprzedni post napisany at 23:51 ----------

No i najgorsze że silnik uwalony cały olejem .. czeka mnie troche zabawy. No ale jak trzeba to trzeba

• 7 lat później...
Opublikowano

Witam mam podobny problem, silnik się pocił wg diagnosty, oczywiście nie było czasu podjechać do mechanika i dwa dni temu wsiadam rano do auta odpalam a tam lampka alladyna, wyłączyłem auto sprawdzam bagnet a tam sucho, w między czasie, zalało mi auto przez zapchane odpływy i w środku pełno wody, wody się pozbylem ile się dało, dolalem 2 litry oleju, oczywiście na początku nie chciał odpalić ale w końcu się udało, standardowo mruga kontrolka oleju, przy przejściu na gaz od razu auto gaśnie, pytanie co się mogło stać? Aha zgłupial też obrotomierz bo nie pokazuje obrotów, w ogóle wskazówka nie reaguje ?‍♂️?

Edytowane przez kichy