golun Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Witam, od ok tygodnia mam problem z odpalaniem gdy samochód stoi pod górkę. Na płaskim jak i z górki może stać całą dobę i pali od strzała. Jak pod górkę (ok 8h) to muszę go ze 2 razy kręcić po 5s. Czy ktoś się spotkał z takim problemem i może coś podpowiedzieć?
Majkeltaker Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Wygląda, że cofa ci się paliwo
lukaszooo Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Wymień uszczelniacze PD na 70% pomoze.
golun Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Wymieniony został zawór zwrotny i jest ok Edytowane 21 Listopada 2015 przez golun
gregor667 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Opublikowano 19 Grudnia 2015 kolego w którym miejscu jest ten zawór zwrotny? mam podobny problem, najpierw sprawdzę co mogę sam a później dopiero mechanik
golun Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 Sam nie wymieniałem, także nie powiem Ci gdzie jest. Stary zawór przepuszczał, ale wymiana na nowy jednak nie pomogła. Dalej po dłuższym postoju pod górkę ciężko pali.Temat odpuściłem bo mam pilniejszą sprawę z tylnym zawieszeniem
golun Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Opublikowano 15 Lipca 2017 jakby ktoś miał podobny problem, to uporałem się z słabym odpalaniem w 100%. Przyczyną był szlam w zbiorniku. Czyszczenie układu załatwiło sprawę.
Rekomendowane odpowiedzi