muunv Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Siema. Czy tylko mnie na forum spotkala mila nagroda odebrania prawka na 3 miesiace? Czy moze jednak nie jestem sam? Zabrane za przekroczenie o 50km/h. Ktos moze mi odpowie.. Zabrali mi prawko dokladnie 28.09.2015r czyli oddadza mi je 28.12.2015 ? Od kiedy licza sie te 3 miesiace? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
davcio_ukf Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) Mi się wydaje że nie od daty przewinienia a od daty otrzymania dokumentu w WK w przypadku zabrania przez policje od razu to na pewno kilka dni w tył ale np. gdy nie posiadasz go przy kontroli to zapewne przedłuża się o tyle kiedy je zwrócisz. Tak bynajmniej mi się wydaje i gdzieś to słyszałem. Edytowane 18 Października 2015 przez davcio_ukf
muunv Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 No wlasnie ja nie wiem.. Dzwonilem do stolecznej, na moj posterunek i brak mi slow do naszych funkcjonariuszy. Chamstwo i wszystko, zeby Ci utrudnic zycie. Nie dadza zadnych informacji. Jedni mowia tak inni inaczej. Jedni nie sa od tego i tak zwalaja kazdy na kazdego. Zero konkretnego podejscia! Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
radzio49aa Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 U mnie teść miał podobno sytuacje. Zabrali na 3 miesiące czyli Zabrali 15 lipca a oddali 16 października Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
muunv Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Czyli w sumie od daty zatrzymania rowne 3 miesiace, a nie od daty podjecia decyzji przez sad czy staroste. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
marcin goldi Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 hej. z ciekawostek rozmawiałem z gościem co prowadzi stronę "anuluj mandat" i jeśli złapie policja za przekroczenie 50km to najlepiej niemam prawka przy sobie zapomniałem schować głęboko i niemam dlaczego bo policja nie może zabrać czegoś czego niemam co najwyżej dostaniesz mandat za brak dokumentów i przekroczenie prędkości nie testowałem ale co szkodzi jak ktos nie wierzy zapraszam na stronę anuluj mandat ja rozmawiałem osobiście
muunv Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 hej. z ciekawostek rozmawiałem z gościem co prowadzi stronę "anuluj mandat" i jeśli złapie policja za przekroczenie 50km to najlepiej niemam prawka przy sobie zapomniałem schować głęboko i niemam dlaczego bo policja nie może zabrać czegoś czego niemam co najwyżej dostaniesz mandat za brak dokumentów i przekroczenie prędkości nie testowałem ale co szkodzi jak ktos nie wierzy zapraszam na stronę anuluj mandat ja rozmawiałem osobiścieKorzystalem z porady. Nic mi to nie dalo. Nie da rady odzyskac prawka i tyle.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Robero321 Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Nie odzyskałeś bo oddałeś a co w przypadku gdy nie masz przy sobie? Może być tak jak napisał marcin goldi
muunv Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Nie odzyskałeś bo oddałeś a co w przypadku gdy nie masz przy sobie? Może być tak jak napisał marcin goldiPolak madry po fakcie. Teraz to i ja jestem mocny odnosnie tego co pies moze, a co nie. Jest zapis, ze funkcjonariusz dokonujacy pomiaru radiowozem, za przekroczenie predkosci bez sygnalizacji swietlnej tez powinien stracic prawko. Jesli przekroczy o 50. to wlasnie z anuluj-mandat.plWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Dev Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Siema. Czy tylko mnie na forum spotkala mila nagroda odebrania prawka na 3 miesiace? Czy moze jednak nie jestem sam? Zabrane za przekroczenie o 50km/h. Ktos moze mi odpowie.. Zabrali mi prawko dokladnie 28.09.2015r czyli oddadza mi je 28.12.2015 ? Od kiedy licza sie te 3 miesiace? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 29.12.2015 odbierasz dokument gdy nie masz go przy sobie to i tak dostaniesz wezwanie od UM lub UG do jego zwrotu.
Robero321 Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Czyli co jeśli mam kamerkę z tyłu i z przodu i nagram że np. mnie zatrzymuje za prędkość 50 powyżej dozwolonej i nie użyje ani razu świateł uprzywilejowania to jest na to jakiś paragraf ? Jaki ?
muunv Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Siema. Czy tylko mnie na forum spotkala mila nagroda odebrania prawka na 3 miesiace? Czy moze jednak nie jestem sam? Zabrane za przekroczenie o 50km/h. Ktos moze mi odpowie.. Zabrali mi prawko dokladnie 28.09.2015r czyli oddadza mi je 28.12.2015 ? Od kiedy licza sie te 3 miesiace? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 29.12.2015 odbierasz dokumentgdy nie masz go przy sobie to i tak dostaniesz wezwanie od UM lub UG do jego zwrotu. No wlasnie. To mam na mysli. Jedynie wydluzy to okres, ze nie masz prawka. Oddac i tak musisz.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Czyli co jeśli mam kamerkę z tyłu i z przodu i nagram że np. mnie zatrzymuje za prędkość 50 powyżej dozwolonej i nie użyje ani razu świateł uprzywilejowania to jest na to jakiś paragraf ? Jaki ? Nie musisz miec kamerki. Wystarczy, ze policja Cie nagrywa. To jest dowod. Sami na siebie donosza. Poczytaj na anuluj mandat.pl Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
rysiu2006 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Tez spotkało mnie to na 30 jechałem 86 i jeszcze 2 miesiące mi zostały. Z tego co się orientowalem to prawko odzyskam 3 miesiące po tym jak policja je zatrzymała albo 3 miesiące potym jak dokument trafił do starosty ale od czego to zależy nie wiem narazić czekam może bliżej daty oddania prawka dostane wezwanie jakieś zobaczymy Mi zabrano 17, a wczeto postępowanie administracyjne 21 no taki przyszedł mi list ze starostwa Przy odbiorze musisz jeszcze zapłacić 17,50 Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
muunv Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Przy odbiorze musisz jeszcze zapłacić 17,50 Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Zapłacić ku**a za co niby? Chore państwo i chory system! Z tego co czytałem na forach to czas liczy się od dnia zatrzymania prawka. Tak mi też powiedział PIES, który mnie zatrzymał.
rysiu2006 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Tez mi tak mówił ale tak wyczytałem w necie dowiem się w grudniu jak będę odbierał prawko a zapłacić za to ze ci prawko trzymali Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
muunv Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Farta masz bo na swieta prawko odbierzesz. A ja dopiero po swietach. Jesli z data zatrzymania prawka to 28.12 dopiero -.- Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
rysiu2006 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Jeden plus tego ze przynajmniej przy aucie mam czas teraz porobić ;p Ale słyszałem ze od nowego roku pkt karne mają się nie kasować Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
nitroo Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 I co, będziesz je zbierał aż Ci prawko dożywotnio zabiorą?
rysiu2006 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Dokładnie nie wiem jak to będzie ale tak slyszalem Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
nitroo Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 To za kilka lat kierowcy nie napędzaliby gospodarki. To nie przejdzie.
Rekomendowane odpowiedzi