ramzes11 Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Witam. Jakiś czas temu zapaliła mi się kontrolka engine check. Podpiąłem pod kompa i pokazało mi takie błędy: P0411 - Nieprawidlowy przeplyw w ukladzie doprowadzania powietrza dodatkowego- Staly P0420 - Sprawnosc katalizatora za mala (Bank 1) - Staly Te błędy chyba są ze sobą powiązane bo po skasowaniu pojawiły znowu w tym samym czasie. Co może być problemem?
bobersky Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Sprawdz czy działa Ci pompa powietrza wtórnego.
Imhotet Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 nic waznego, cat ci padł, a sai to wywal bo tylko smietnik pod maska robi ;p:p
ramzes11 Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Czyli dokładnie co muszę zrobić? Katalizator do wymiany? Co zrobić z tą pompą powietrza wtórnego?
bobersky Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) Wyjmij, przeczyść, sprawdź czy działa podłączając na krótko pod akumulator. Ona jest gdzieś pod puszką filtra. Edytowane 18 Października 2015 przez bobersky
edekxp Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Wyłącz w sofcie 2 sondę oraz pompę sai Pompę sai zdemontować katalizator wypruć środek lub wstawić DP
ramzes11 Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Zauważyłem że odłączył sie przewód od pompy. Może to było powodem tego błędu. A w jakim celu lepiej ją wyłączyć i zdemontować? Co do katalizatora to raczej nie mam możliwości żeby go samemu sprawdzić. Więc co może być najlepszym rozwiązaniem tak żeby nie było problemów na przeglądzie potem. Mieszkam w UK i niedługo będę miał przegląd więc chciałbym to ogarnąć przed tym. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
bobersky Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Nie kombinuj. Jak masz sprawny katalizator to go zostaw. Najwyżej jak kichnie to możesz wywalić i wstawić DP, aczkolwiek nie wiem jak z przeglądem w UK, bo wiadomo jak to w Polsce wyglada...
ramzes11 Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Ok w takim razie co mam zrobić z tym katalizatorem? Czyszczenie? Wymiana? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
bobersky Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 a błąd powrócił po wpięciu tego przewodu? bo jak nie to raczej nie ma żadnego problemu.
ramzes11 Opublikowano 19 Października 2015 Autor Opublikowano 19 Października 2015 Dopiero wczoraj to zauważyłem więc kasuje błędy i dam znać czy powróciło. Pozdro Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
myrmillo Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Daj znać czy uporałeś się z problemem, ja też się z tym borykam od około tygodnia tylko, że u mnie P0411 raz jest a raz nie za to zawsze jest P0420
Rekomendowane odpowiedzi