mashet Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Witam, Posiadam w swoim aucie kierownicę multifunkcyjną MIDLINE o numerze VAG 8E0 953 549 N. Niestety nie działają na niej żadne przyciski. Nie są nawet podświetlane. Sprawdziłem bezpiecznik i ten odpowiadający za kolumnę kierownicy jest OK. Co może być przyczyną? Przetarta wiązka? Podłączyłem kiero pod komputer i dostałem komunikat: -No communication
nitroo Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Do sprawdzenia instalacja (podłączenie do modułów, sam moduł, taśma).
Robero321 Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 Kolego numer który podałeś 8E0 953 549 N. to nie jest numer kierownicy tylko modułu w kolumnie to po pierwsze. Po drugie czy to Ci wcześniej działało ? Po trzecie jaką masz kierownice czy taką ? Po cztwarte podaj numer błedu
mashet Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Kolego numer który podałeś 8E0 953 549 N. to nie jest numer kierownicy tylko modułu w kolumnie to po pierwsze. Po drugie czy to Ci wcześniej działało ? Po trzecie jaką masz kierownice czy taką ? Po cztwarte podaj numer błedu Sorry, że tak długo, ale dopiero serwis mi to obejrzał. Kierownicę mam dokładnie taką jak na zdjęciu. Jak kupiłem auto w lipcu to już nie działało. W serwisie powiedzieli, że jest brak komunikacji i trzeba wymienić CAŁĄ KIEROWNICĘ. Koszt 1100 zł... Zastanawiam się, co w takim razie powinienem kupić, bo osobiście wolę używane części i raczej nie trzeba do tego wymieniać całej kiero. Przy okazji zamontowałbym manetkę tempomatu. Edytowane 26 Listopada 2015 przez mashet
Robero321 Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 Jasne Wygląda że to ori wyposażenie i nikt nie rzeźbił z tym tyle że przestało działać. Ciekawe na jakiej podstawie ktoś twierdzi że trzeba wymienić kierownicę a nie np MF w niej lub moduł ewentualnie taśmę Masz numery błędów? Podali Ci w jakim serwisie ją sprawdzałeś? Jak jesteś z wawy to podjedź we wtorek na spota to się sprawdzi vagiem co się z nią dzieje
mashet Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Opublikowano 26 Listopada 2015 Oto błąd: Address 16: Steering wheel Labels: 8E0-953-549.LBL Controller: 8E0 953 549 N Component: Lenksáulenmodul 0911 Coding: 02111 Shop #: WSC 00000 VCID: 3E0FBDFB296F 1 Fault Found: 01426 - Controls in Steering Wheel (E221) 49-00 - No Communications
Robero321 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Kierownica nie łączy z modułem. Może być problem na taśmie lub przewodach łączących. Trzeba by zdjąć kiere i zobaczyć co się dzieje. W tych kierach często występują zimne luty (sztywne przewody w kierze) możliwe że trzeba by je poprawić i wszystko zacznie banglać.
mashet Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Czy jest możliwe, że wystarczy tutaj podmiana wiązki/taśmy?
easymoonrider Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Również mam problem z tą kierownicą. Początkowo, po zakupie auta nie działały żadne przyciski. Póżniej było tylko podświetlanie. Teraz się już trochę przyciski rozruszały i kilka działa. Podświetlenie jest tylko po przyciśnięciu poduchy podczas trąbienia. Dodam, że nie ma żadnych błędów. Podczas testowania przez kompa wszystkie funkcje działają. Edytowane 1 Grudnia 2015 przez easymoonrider
Robero321 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Czy jest możliwe, że wystarczy tutaj podmiana wiązki/taśmy? Możliwe to rzadko się psuje częściej występuje brak odpowiedniego połączenia elektrycznego zaśniedziałe styki, zimne luty, "ułamane" przewody
easymoonrider Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Jakie czynności należy podjąć żeby bezpiecznie odłączyć poduszkę i wszystko sprawdzić? Czy odłączać akumulator? czy po składaniu wszystkiego do kupy niezbędne będzie jakieś ponowne kodowanie? Boję się tej poduszki...
mara4 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Nie masz się czego bać,ja rozbierałem u siebie bo miałem uszkodzoną taśmę i też mi nic nie działało.Nawet akumulatora nie odłączyłem tylko na wyłączonym zapłonie
easymoonrider Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Nie masz się czego bać,ja rozbierałem u siebie bo miałem uszkodzoną taśmę i też mi nic nie działało.Nawet akumulatora nie odłączyłem tylko na wyłączonym zapłonie czy testując moduł vagiem działały Ci funkcje? Edytowane 23 Stycznia 2016 przez easymoonrider
Rekomendowane odpowiedzi