muunv Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Siemanko! Kupilem swoja E61 juz jakis czas temu od znajomego z Kielc. Autko ma aktualne OC i AC do marca przyszlego roku. Dzis jade rejestrowac Emme i moje pytanie brzmi : czy musze wykupowac nowe ubezpieczenie? Czy wystarczy, ze bede wozil to ktore mam? Niestety w mojej miejscowosci nie ma oddzialu Allianz :/ [emoji26] Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
_quattro_ Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 czy musze wykupowac nowe ubezpieczenie? Czy wystarczy, ze bede wozil to ktore mam? Jeśli sprzedający zostawił Ci OC to możesz jeździć na nim do końca ważności z tym, że musisz zgłosić to do TU bo musza dokonać rekalkulacji.
niestandardowy Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Oc jak wyzej, AC nie przechodzi na nowego wlasciciela
muunv Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 czy musze wykupowac nowe ubezpieczenie? Czy wystarczy, ze bede wozil to ktore mam? Jeśli sprzedający zostawił Ci OC to możesz jeździć na nim do końca ważności z tym, że musisz zgłosić to do TU bo musza dokonać rekalkulacji. No i wszystko jasne. Dzieki Pany [emoji14] Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Robero321 Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Oj chyba nawet nie jest konieczne zgłaszanie tego do rekalkulacji.
rade Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Jeśli dobrze pamiętam to obowiązku nie ma, ALE... mogą się opomnieć sami i wtedy może być niespodzianka. Edytowane 22 Października 2015 przez rade
Robero321 Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Jeśli właścicielem był dziadek który miał wszystkie zniżki a kupującym młokos który miał dodatkowo zwyżki (znaczna różnica w składce) i miał kolizję to wtedy może się upomną W innych przypadkach tego nie robią miałem tak 3 samochody kupione żaden z ubezpieczycieli się nie zgłosił.
muunv Opublikowano 23 Października 2015 Autor Opublikowano 23 Października 2015 Jeśli właścicielem był dziadek który miał wszystkie zniżki a kupującym młokos który miał dodatkowo zwyżki (znaczna różnica w składce) i miał kolizję to wtedy może się upomną W innych przypadkach tego nie robią miałem tak 3 samochody kupione żaden z ubezpieczycieli się nie zgłosił. Wyslalem do mojego ubezpieczyciela :-skan tymczasowego dowodu rejestracyjnego -skan polisy OC To mi kazali zrobic goscie z infolini Czekam teraz na mejla z odp Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi