lopez00073 Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Cześć, kupiłem postojówki led creez canbusem, wczoraj ok 17:30 byly zamontowane. Działały, łączny czas świecenia ok. 1 godzine bo tyle wczoraj jeździłem z nimi. Dziś odpalam i wyskakuje mi komunikat o spalonych żarówkach. Dwie szlak trafił. Dodam, że posiadam ksenony. Czy jest to typowe zachowanie ledowek na wys. Temperature czy jakis szajs? 23 zl za sztuke. Pozdrawiam Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
countryFan Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Cześć, kupiłem postojówki led creez canbusem, wczoraj ok 17:30 byly zamontowane. Działały, łączny czas świecenia ok. 1 godzine bo tyle wczoraj jeździłem z nimi. Dziś odpalam i wyskakuje mi komunikat o spalonych żarówkach. Dwie szlak trafił. Dodam, że posiadam ksenony. Czy jest to typowe zachowanie ledowek na wys. Temperature czy jakis szajs? 23 zl za sztuke. Pozdrawiam Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka Mogą być dwie rzeczy. Jedna to przepłaciłeś za g... które się szybko spaliło. Pytanie jeszcze - rozumiem, że fizycznie nie świecą? Bo może być tak, że led świeci a spalił się tylko rezystor sztucznie obciążający zasilanie by imitować obciążenie żarówką. Trzeba by jeszcze sprawdzić miernikiem co dokładnie padło - bo nie wiem jak jest w A4 - ale niektóre auta z CAN odcinają zasilanie na żarówkę kiedy wykryją brak obciążenia danego obwodu - może być tak, że spalił się rezystor, moduł zatem "nie widzi" obciążenia i odcina zasilanie tego obwodu i dlatego nie działa sam led który de facto jest dobry i po podłączeniu na sztywno do zasilania +12v świeci. Druga rzecz jest taka, że ledy mogą się przepalać w momencie zapalania ksenonów - znajomy miał tak w BMW że przy załączaniu ksenonów szło jakieś przepięcie i ledy tego nie wytrzymywały.
lopez00073 Opublikowano 23 Października 2015 Autor Opublikowano 23 Października 2015 Poprostu oddam je i wezme kase i kupie zwykłe, tylko takie które emituja biale swiatlo Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
countryFan Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Poprostu oddam je i wezme kase i kupie zwykłe, tylko takie które emituja biale swiatlo Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka Kup Osram-a Blue Vision i będzie OK
lopez00073 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Jednak jedna szlak trafil, akurat po stronie na ktorej nie mam lampki oswietlenia tablicy czy to moze miec wplyw? Dodam, że jeśli przekręcę stacyjkę w pozycji zapłonu to ledowka przez chwile lekko mruga Zmieniłem na philips blue vision ultra, barwa w porządku i jak narazie nic sie nie dzieje Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Października 2015 przez lopez00073
jacek70 Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 Prawdopodobnie napięcie było za wysokie lub rezystor nie odpowiedni.
Bromchit Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Czy ktoś ma u siebie założone takie postojówki w B7? Wiem że w B6 dają radę bez rezystorów, ale ja mam włożony MCE z B7, a on jest bardziej czuły. Nie chcę bawić się w dokładnie kolejnych rezystorów, bo po wymianie modułu i tak musiałem dołożyć do tablicy rejestracyjnej i dziennych led z Fabii Rs.
Rekomendowane odpowiedzi