Robero321 Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 Czy istnieje możliwość zmiany czułości mikrofonu sprzężonego z RNS-E ? Drugie pytanie czy można programowo zmniejszyć głośność nawigacji ?? Mam ściszoną pokrętłem do minimum ale i tak jest zbyt głośna wqrza jak nie wiem co. Da się to gdzieś w kodowaniu czy w adaptacjach poprzestawiać ??
wrclaguna Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Jesli w ADAPTACJI nie ma nic w podpowiedziach to nie ma takiej opcji
kdawid Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Czy istnieje możliwość zmiany czułości mikrofonu sprzężonego z RNS-E ? Drugie pytanie czy można programowo zmniejszyć głośność nawigacji ?? Mam ściszoną pokrętłem do minimum ale i tak jest zbyt głośna wqrza jak nie wiem co. Da się to gdzieś w kodowaniu czy w adaptacjach poprzestawiać ?? Jeżeli chcesz zmniejszyć glośność lektora nawigacji to jest taka opcja w ustawieniach RNS-E a drugie wyjście to podczas wygłaszania komend przez lektora ściszyć głośność i tak już zostanie
Robero321 Opublikowano 27 Października 2015 Autor Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Jeżeli chcesz zmniejszyć glośność lektora nawigacji to jest taka opcja w ustawieniach RNS-E a drugie wyjście to podczas wygłaszania komend przez lektora ściszyć głośność i tak już zostanie jest już ściszona ale nadal jest dość głośno Edytowane 27 Października 2015 przez Robero321
kdawid Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 Jeżeli chcesz zmniejszyć glośność lektora nawigacji to jest taka opcja w ustawieniach RNS-E a drugie wyjście to podczas wygłaszania komend przez lektora ściszyć głośność i tak już zostanie jest już ściszona ale nadal jest dość głośno No to coś jest nie tak, u mnie można ją ściszyć do minimum i nie słychać wtedy komunikatów wcale. Może faktycznie gdzieś się to jeszcze koduje ale niestety nie wiem gdzie. Może ktoś inny ma wiedzę ne ten temat i Ci pomoże.
airbob Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 U mnie też lektor się ścisza w powyżej opisany sposób.
Robero321 Opublikowano 29 Października 2015 Autor Opublikowano 29 Października 2015 hmm czyli możecie ściszyć nawigację do min ? A jak macie na BT możecie ściszyć rozmowę telefoniczną do prawie nie słyszalnej na głośnikach ? Też mam za wysoki poziom głośności
moglaj80 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 hmm czyli możecie ściszyć nawigację do min ? A jak macie na BT możecie ściszyć rozmowę telefoniczną do prawie nie słyszalnej na głośnikach ? Też mam za wysoki poziom głośności ja w b7 moge bt koncowka M
Rekomendowane odpowiedzi