Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rezerwa w A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem...

Wczoraj zapaliła mi się rezerwa benzyny, standardowo dolałem ok 15 litrów lecz niestety wskazówka nadal leży na rezerwie.

Test zegarów na Vagu ok, wskazówka wychyla się do połowy. W vagu mimo wszystko pokazuje, że jest 20 litrów benzyny.

Teraz pytanie- zacząć od czyszczenia pływaka, czy raczej problem jest gdzie indziej? Kostkę przeczyściłem i nie ma efektu.

Opublikowano

Sprawdź pływak. Może się zacina?

Opublikowano

Vag pokazuje że jest 20 litrów, więc komp wie ile ma paliwa. A jedynym źródłem informacji na temat ilości paliwa jest pływak, nie? ;)

Opublikowano

Teraz doczytałem że wskazówka w teście zegarów wychyla się do połowy. Ma być raz do połowy a raz na max. Może to wina wskaźnika.

Opublikowano

Teraz doczytałem że wskazówka w teście zegarów wychyla się do połowy. Ma być raz do połowy a raz na max. Może to wina wskaźnika.

Wychyla się na max po czym ląduje na połowie jak reszta. Źle się wyraziłem.

Też mi się wydawało dziwne że Vag widzi 20litrów, dlatego wyjąłem bezpiecznik od licznika nr 5 i 15. Pomogło :decayed:

Ciekawe na jak długo... Coś dziwnego.

Dzięki Panowie za sugestie.

Opublikowano

A nie masz czasem kolego licznika jaegera? W nim się dzieją różne cuda ;)

Opublikowano

No właśnie Jaeger.. Pewnie to wszystko wyjaśnia :wink: póki co nie było z nim problemów

Opublikowano

No i niestety pewnie w końcu musiały się zacząć. Czas szukać vdo ;)

Opublikowano

Może jeszcze pożyje.. swoją drogą Marcin_franz znasz się na rzeczy, powiedz mi co muszę ogarnąć żeby założyc VDO z fisem?

Opublikowano

Może jeszcze pożyje.. swoją drogą Marcin_franz znasz się na rzeczy, powiedz mi co muszę ogarnąć żeby założyc VDO z fisem?

Potrzebujesz licznik polift, manetkę z obsługą fisa i najlepiej szarą kostkę, ale bez niej też się da :)

No i vag coma :)