Kendi~ Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Witam, od roku jestem posiadaczem a4 b7 1.9tdi. Nie pokazywałem wcześniej, bo wychodziłem z założenia, że narazie bieda w niej jest, ale przydało by się kilka dobrych porad, więc "wychodzę" na światło dzienne. Dodatkowego wyposażenia brak, mocy brak - mówiąc krótko mam pole do popisu przy modach Plany na mody: Zawieszenie Eibach -35mm - ZROBIONE Zawieszenie Gwintowane Dystans na kołach tył 15mm - ZROBIONE Felgi Lato 18" Nagłośnienie BOSE - ZROBIONE Radio RNS-E Wycieraczka tył Audi Q5 - ZROBIONE Delikatna ściema szyb przednich Hamulce 320/288 - PRZÓD ZROBIONY TYŁ ZROBIONY NA 300mm Lampy bi-xenon - ZROBIONE Wyrzucic EGR FMIC Większy świstak Wydech od 2,5 TDI Napęd quattro Wydejniejsze pompki Pakiet s-line zewnętrzny Pakiet s-line wewnętrzny Dokładka cupra - ZROBIONA Generalnie plan jest taki żeby zrobi silnik, a później kombinować żeby wyglądał ładniej.Z takich spraw bierzących to pojawił się nowy wielowahacz i już są kompletowane graty na kolejne zmiany.Po zakupie:Kilka zmian weszło i na takiem etapie się zatrzymało:Mam nadzieję że mogę liczyć na Wasze wsparcie techniczne i rady na dalsze zmiany Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Kendi~
arek_cccp Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Wrzuć foty środka. Co zmieniałeś cały system bose czy tylko sam sub i głośniki ? Jest duża różnica?
Kendi~ Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) U mnie był jakiś wymysł szatana, bo wszystkie głośniki były podpiete pod dwa przednie teraz wymienione głośniki, pojawił się wzmacniacz i sub. Foto środka wrzucę wieczorem Edytowane 15 Listopada 2015 przez Kendi~
black4 Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam, od roku jestem posiadaczem a4 b7 1.9tdi. Nie pokazywałem wcześniej, bo wychodziłem z założenia, że narazie bieda w niej jest, ale przydało by się kilka dobrych porad, więc "wychodzę" na światło dzienne. Dodatkowego wyposażenia brak, mocy brak - mówiąc krótko mam pole do popisu przy modach Po kupnie denerwowało mnie że stoi jak koza, więc wpadły sprężyny eibach -35mm, później wygląd dziewicy, więc dystans na koła tył po 15mm na stronę i chyba jeszcze troszkę mało Wpadło BOSE, żeby dźwięk był lepszej jakości i pakiet światło w drzwi przednie (na tył chcę razem z elektryką wsadzić) Plany na mody są, pewnie wszystko powoli będzie się zmieniać, co do kolejności do czas pokaże.. Napewno przyszedł czas na wielowahacz i heble z tyłu, więc pewnie przód też wejdzie coś większego Muszę wygrzebać jak wyglądało po zakupie, ale na chwile obecną wygląda tak: Opinie i sugestie mile widziane Witaj! Ładna sztuka Końcówki wydechu ładne wrzuć! Z mocą planujesz coś modzić? Pozdrawiam!
grzes1150 Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Szału nima rozleciała się tylna wycieraczka? Zapodaj to: http://allegro.pl/negotti-ramie-wycieraczki-tyl-pioro-audi-q5-2008-i5768712509.html Dobrze sciera i znacznie lepiej wygląda (jak za tą cenę jakość super). Z wydechem nie cuduj... więcej kuni z tego nie będzie. Lepiej chipa zrobić Maluch ma kapcia z tyłu
Kendi~ Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Opublikowano 15 Listopada 2015 Wycieraczka zdjęta, bo czekam na tą z q5. A co do mocy, to jeszcze czekam aż zimą minie, plan jest grubszy niż tylko program.. generalnie wydech, FMIC, turbo Gtb, egr-out, więc już pod 200 będę celowal, ale to jeszcze trochę czasu mi potrzeba
zloty7 Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 Felgi oryginały czy z drugiego końca globu ?
rs4wagon Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 z gtb to chyba za 200 dobre audi nie jest zle,jeszcze 1.9 w gnoju,bedziesz zadowolony,kolorek taki jak u mnie
Seta-1.8t Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 ładnie te felgi się prezentują przy tym kolorze auta Ogólnie jest dobrze;d bezawaryjności
instruktor83 Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Gdzie te fotki ze środka:-) ?
Seta-1.8t Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Kolega trzyma nas w niepewności bo ma jakąś niespodziankę pewnie
Kendi~ Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2016 nie chce Was załamac musicie zaczekać do weekendu, wyjechałem w delegacje na tydzień i auto zostało w domu A więc wracamy do gry.. Wiem że chwile mnie nie było tutaj i dalej nie ma fotek ze środka, ale w tym czasie miałem trochę zamieszania w pracy i musiałem sobie odpuścic. W między czasie wpadła wycieraczka z q5 do tyłu, zaciski przednie zostały pomalowane ( fotki dopiero jak będą na aucie w przyszłym tygodniu) Tylne miałem wkładac, ale jako że apetyt rośnie w miarę jedzenia, to wstrzymam się jeszcze chwile, zaoszczędzę trochę $$ "czasu" i wejdzie juz hamulec z S4. Teraz zbiera się nowa kolekcja gratów i kolejne zmiany już niedługo się pojawią btw. zmiana hamulców = zmiana płynu hamulcowego, polecacie coś konkretnego?
M@rcin Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 nie chce Was załamac musicie zaczekać do weekendu, wyjechałem w delegacje na tydzień i auto zostało w domu A więc wracamy do gry.. Wiem że chwile mnie nie było tutaj i dalej nie ma fotek ze środka, ale w tym czasie miałem trochę zamieszania w pracy i musiałem sobie odpuścic. W między czasie wpadła wycieraczka z q5 do tyłu, zaciski przednie zostały pomalowane ( fotki dopiero jak będą na aucie w przyszłym tygodniu) Tylne miałem wkładac, ale jako że apetyt rośnie w miarę jedzenia, to wstrzymam się jeszcze chwile, zaoszczędzę trochę $$ "czasu" i wejdzie juz hamulec z S4. Teraz zbiera się nowa kolekcja gratów i kolejne zmiany już niedługo się pojawią btw. zmiana hamulców = zmiana płynu hamulcowego, polecacie coś konkretnego? ATE Typ 200 lub SL6
Kendi~ Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2016 No i dzisiaj przyszły lampy. Będzie bix, szkoda że nie sekretny, ale jakoś to przeżyje. Długo nie czekając lampy przeszly operacje. Komplet gratów do samopoziomu też już jest i teraz trochę czasu wolnego i będzie montaż.
marcinch001 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Trzeba było pomarańczowe szkiełko z kierunku usunąć .
Kendi~ Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2016 Myślałem nad tym, ale nie miałem białego, a bez szkła mi się nie podoba. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka A wiec wczoraj w nocy pojawiły się zaciski, narazie tylko przód, bo tył poszedł do malowania dopiero Niestety lampy jeszcze nie, zabrakło części a w środku nocy ciężko było cokolwiek zdobyć, więc auto poskladane i kolejne podejście za tydzień Pilnie potrzebne blaszki do zacisku na przód!! Ktoś, coś ma? Kolejna zmiana w nudny sobotni wieczór. Teraz trzeba się zastanowić czy pasują felgi i czy zostawić. I długo oczekiwane zdjęcia wnętrza:
Norbas Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Ciężko rozkleić lampy ? Jakieś podpowiedzi ?
Kendi~ Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2016 Ciężko rozkleić lampy ? Jakieś podpowiedzi ? Prosty temat, albo opalarka, albo piekarnik. Jeśli piekarnik to musisz z niej wszystko wyjąć co metalowe, dlatego lepiej opalarka, grzać i powoli rozchylac jakimś srubokretem.
Rekomendowane odpowiedzi