Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czym, jak wykrecić te śrubki oświetlenia tablicy rejestracyjnej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aluminium nie rdzewieje tylko sie utlenia, wyciągałem z takich i z takich.

Opublikowano

Korozja to nie tylko rdza na zlomie ale tez na innych metalAlach

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bo ja już tracę cierpliwość....próbowałem wiele śrubokrętów, bitów....i to małe gówno jest chyba z plasteliny...jeszcze chwila a je całkowicie obrobię....czy macie na to jakiś patent ? Czy zostaje mi to go6no rozwiercić ?

Nie wiem czy nadal potrzebujesz pomocy ale właśnie wróciłem z garażu ponieważ wymieniałem całe lampki... Bo gdy pierwszym razem starałem się odkręcić... zjechałem śrube całkowicie... więc wybrałem "szpiczastego" krzyżaczka... mały młoteczek i chciałem na nowo wybić krzyżyk... no i jak zajebałem to cała lampka wpadła do środka. A na taki ból.. pozostaje kupić nową listwe. Kupiłem i akurat wtedy miałem auto u mechanilka więc poprosiłem go o wymiane tej listwy i lampek. Rok nie minął.. lampki c**j strzelił zrobiły się brązowe. Mechaniuś za słabo dokręcił lampki, uszczelki nie do doszły do listwy.. i korozja wjebała styki, że nic nie było prócz plastiku w środku. No a gdy już tak sprawa się miała... to nawet nie próbowałem ich odkręcać. Zdjąłem tapicerke na klapie... wymontowałem listwe i wtedy gdy już masz listwe na wierzchu.. dociskasz mocno , elegancko, wkrętak i wychodzą bez problemów. Akcja trwa 30min. (PAMIĘTAJ o powtórnym zachaczeniu linki na zamek bo ja zapomniałem i miałem dzień świra :P ).

Edytowane przez aromat3k

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Zna ktoś wymiar tych śrub ( wkrętów) do lampek podświetlenia rejestracji ? moje nie nadają się do ponownego montażu.

Opublikowano

ja dobierałem z szuflady z biurka w garażu podobne do ori - zbierało się przez lata :) dobrze, że w czas powymieniałem, choć nie powiem ori przy odkręcaniu już się poobrabiały.

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie pomocy !!!! Jaka srubka tam wchodzi bo zmieniam te swiatla 4 raz i kazdym razem srubka do wyrzucenia:/(plastik jest mocniejszy od tych srubek ). Juz zapas w garazu sie skonczyl z tego typu srubkami wiec prosze o pomoc !!!!! Ps. Po kilku miesiecach ledy zaczynaja migac po zapaleniu i swieci ich tylko polowa ( mam 2×6 led) jedna juz wgl nie swieci.... kupuje zawsze calosc czyli te z kloszem bo zwykle zarowki po tygodniu mrugaja....

Opublikowano
W dniu 2/21/2018 o 18:44, burneika69 napisał:

Panowie pomocy !!!! Jaka srubka tam wchodzi bo zmieniam te swiatla 4 raz i kazdym razem srubka do wyrzucenia:/(plastik jest mocniejszy od tych srubek ). Juz zapas w garazu sie skonczyl z tego typu srubkami wiec prosze o pomoc !!!!! Ps. Po kilku miesiecach ledy zaczynaja migac po zapaleniu i swieci ich tylko polowa ( mam 2×6 led) jedna juz wgl nie swieci.... kupuje zawsze calosc czyli te z kloszem bo zwykle zarowki po tygodniu mrugaja....

N10625802

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój sposob był taki, że połamałem lampkę i śrubkę wykręciłem po prostu kombinerkami... I tak wpadły LED'y.

Opublikowano

U mnie ta akcja skończyła się połamaniem lampki, gwintem śrubki w tym samym miejscu w którym urwałem jej łeb i wklejeniem nowej lampki na super glue :decayed:

• 1 rok później...
Opublikowano

witam pany zna ktos nr tych srubek to lampek od podsw tablicy?

Opublikowano

wyżej podany jest ten N10625802

Opublikowano
9 godzin temu, hidden22 napisał:

witam pany zna ktos nr tych srubek to lampek od podsw tablicy?

JPRDL litości...  3 posty wcześniej podałem...

Opublikowano

sorrki wielkie z mojej strony

Edytowane przez tobias