malin01 Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 szukałem i widziałem, że nie tylko ja mam taki problem, a nikt konkretnie nie opisał co i jak, chodzi mi głównie o demontaż tylnych głośników, bo od jakiegoś czasu jeden z nich zaczął strasznie charczeć i tu nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie: czy po wymontowaniu głośniczka będzie można samemu jakoś poradzić na to charczenie czy od razu zakupić nowy? postanowiłem założyć taki temat aby już nikt nie musiał pytać, więc najlepiej jakby jakaś osoba opisała tutaj jak to się robi pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź
efcio Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 wg mnie na ta przypadlosc pomoze tylko i wylacznie wymiana na sprawny... jasne ze naprawia sie glosniki ale bedzie to nieoplacalne w stosunku do kupna sprawnego
domelq Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Ja też proponuję wymianę na nowe głośniczki
malin01 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Opublikowano 14 Listopada 2008 dobra dzięki za poradę ale czy ktoś odpowie na pierwsze pytanie ?
domelq Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Najpierw to musisz zlokalizowac przyczynę "charczenia". Być może charczy bo przewody się lekko poprzecierały, abo luty przy głośnikach popuszczały. Wcale nie musi być szczelony głośnik
malin01 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Opublikowano 14 Listopada 2008 panowie, tak wiem muszę najpierw sprawdzić co się z nim stało, ale jak to sprawdzić jak nie mogę go wyciągnąć ?? czytałem o tym aby wyciągnąć cała półkę ale czy nie można wyciągnąć tylko głośnika ? i jak to zrobić? help
Bartass_1 Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Półka jest na zatrzaskach. Musisz wyciągnąć 3światło stopu, zobacz od "spodu" wsadź głowę do bagażnika i zlokalizuj czarne plastikowe zatrzaski. przy fotelach należy delikatnie unieść półkę i pociągnąć do siebie ( do wewnątrz auta )
malin01 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Opublikowano 14 Listopada 2008 a nie da się po prostu wyciągnąć maskownicy i odkręcić głośnik? czy musowo wyciągnąć całą półkę? chodzi Ci o te środkowe światło stopu?
topor Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 ja lutowalem swoj glosnik bez wyciagania polki, czuli lezalem w bagazniku a nogi mi zajebiaszczo zwisasly:) ostatnio wymienialismy kolesiowi zawias i sciagnelismy przy okazji polke. Prosta sprawa, nie mozna nic urwac! i dostep do glosnika od razu lepszy!! w razie W nowy glownik w Aso 70zł.
kos43 Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 mam jedno pytanie poniewaz nie mam wogole tynich glosnikow ale chcialem zalozyc tylko nie wiem gdzie sa ukryte te kable z tylu sciagnalem cala pulke kanape i nie widze zadnych ://
musti Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Takie pytanko jaki rozmiar jest tych głośników przód i tył ?
Smieszny Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 tyl 16 jak dobrze pamietam ale na 99% 16
Pulpit Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 ja obstawiam tez na 16 ale rowniez nie na 100% ostatnio nawet je wyjmowale, ale za nic nie moge sobie przypomniec jakiej srednicy one byly[br]Dopisany: 17 Listopad 2008, 18:08_________________________________________________ mam jedno pytanie poniewaz nie mam wogole tynich glosnikow ale chcialem zalozyc tylko nie wiem gdzie sa ukryte te kable z tylu sciagnalem cala pulke kanape i nie widze zadnych :// jak nie masz to mozliwe ze wcale nie miales pewnie nowa instalacja do pociagniecia ale raczej zadna filozofia ja u siebie ciagnalem progami i nie potrzebowalem na to wiecej niz pol godzinki troszke trudniej upolowac jakas szparke zeby dojsc tymi kablami do radia ale w sumie i to jakos idzie
Rekomendowane odpowiedzi