Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy to jest podróbka lemfordera ? Poduszka skrzyni biegów 1.9 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

W internecie zakupiłem poduszkę skrzyni biegów do audi a4 b6 marki Lemforder. Koszt poduszki 144zł.

Pudełko ładne, piękne Lemfordera ale sama poduszka wydaje mi sie że to jakaś podróbka no name. Na poduszce nawet nie ma logo lemfordera (trójkącik z sową).

Z z czoła na aluminiowej obudowie poduszki ny wyryte maszynowe numery: 151AQ028615

Czuje się oszukany bo na ogłoszeniu wyraźnie pisało ze to oryginalny Lemforder.

Proszę o ocenę.

f27fc3b0c4cafdbfm.jpg

ab7c3e9e5e659485m.jpg

Edytowane przez Michal94
Opublikowano

Ja ostatnio wymieniałem drążki kierownicze+końcówki drążków Lemfordera i też nigdzie nie spotkałem chyba loga... albo tak patrzyłem...

Swoją drogą to pierwszy raz widzę Lema Made in Germany :)

Opublikowano

Popatrz w internecie jak wyglądają inne poduszki lemfordera. Logo raczej powinno być. Jedynie co może być starte to logo audi tak jak we wszystkich wahaczach lema.

Opublikowano (edytowane)

Rozmawiałem ze sprzedawcą. Zapewnia mnie ze to w 100% poduszka oryginał i dał mi kontakt do Lemforder Polska. Po kontakcie rzeczywiście okazało się że jest to ich poduszka. W google w grafice również nie znalazłem innych poduszek z wybitym logiem lemfordera.

Dowiedziałem się również że Lemforder nie produkuje poduszek pod silnik robi to inna fabryka dla nich. Oni tylko produkują elementy zawieszenia.

Starty numer oznacza że w tym miejscu był logo producenta samochodu które w sprzedaży aftermarketowej nie może być rozpowszechniane.

Tyle się dowiedziałem :)

Edytowane przez Michal94