pawel96 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Cześć, czy może ktoś się wypowiedzieć na temat tego samochodu? Mam go od niedawna, ale chciałbym się dowiedzieć przed czym powinienem się uchronić w razie napraw. '98r 300tys nabite. Przebieg pewny, jestem 3 właścicielem. Przede mną dziadek francuz, w Polsce gość, który kilkanaście razy przejechał nim do Francji i z powrotem. Na razie nie mam problemów, do tej pory zmienione tylko filtry paliwa, powietrza i kabinowy oraz sparciałe przewody od paliwa. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
majkel_majki Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Warto zajrzeć pod pokrywy zaworów i sprawdzić w jakim stanie są wałki rozrządu i popychacze. To słaby punkt tego silnika, ale przy Twoim przebiegu prawdopodobnie będą już wymienione na nowe.
pawel96 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2015 Nie zaszkodzi sprawdzić. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
majkel_majki Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Na pracującym silniku warto sprawdzić jeszcze czy po odkręceniu korka wlewu oleju nie dmucha z niego energicznie. Gdyby dmuchało to znaczy, że do wymiany jest odma, Twój rocznik miał montowaną jeszcze szmacianą, która się zatyka.
KrzysiekA4 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Na Vag i szukać błędów na początek ☺
wrclaguna Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/236566-25-dlaczego-krazy-wokol-tego-silnika-zla-opinia/
Rekomendowane odpowiedzi