Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwny odgłos po uruchomieniu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany, czy ten dziwny odgłos silnika to zapowiedź katastrofy ? :facepalm: Vag nie widzi żadnych błędów...

https://youtu.be/_1_ZyP70ypY

Opublikowano

Coś tam sobie piszczy pod maską :decayed:

Nagraj porządne filmidło z pod maski, najlepiej przy zdjętej górnej osłonie silnika, pojeździj kamerą powoli dookoła silnika , z jakością najlepszą z możliwych :hi:

Jak taki filmik się obluka , to można spróbować coś podpowiedzieć :P

Opublikowano

mam ten sam problem ale nie aż takie stadium :) u mnie też zaczęło coś ostatnio delikatnie popiskiwać, dokładnie identyczny pisk jak u Ciebie. U znajomego w E46 też to występuje.
Przejeździłem tak już ze 3 tyś km i nic się nie dzieje więc może to jakieś łożysko się kończy?

Opublikowano

Pasek od alternatora mam tak,samo piskni go tylko bez przesady preparat plak na pasek i odpal

Zapewne bosh ja wymieniłem diagnozę szukałem kilka,dni dzieje sie tak,jak,auto dlugo,stoi lub jest wilgoć psikni na,pasek tylko na zewnątrz sliska strona problem ustanie

Zapewne bosh ja wymieniłem diagnozę szukałem kilka,dni dzieje sie tak,jak,auto dlugo,stoi lub jest wilgoć psikni na,pasek tylko na zewnątrz sliska strona problem ustanie

Opublikowano

u mnie to samo i mechanik dziś też powiedział ze to pasek. Nie ma się czego obawiać =)