Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Ile przeciętnie PS i Nm można wycisnąć z 1Z ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile kopytniaków i niutków więcej to może nie tak istotne jak ich odpowiedni przebieg. Ile byś tego nie miał (po wizycie u dobrego tunera )to na pewno poczujesz różnicę i będziesz zadowolony.Co do cen no niestety ceny są takie jakie ludzie gotowi są płacić ( ja Dodę prędzej bym kopnął w d. niż jej zapłacił ponad 100.000 za występ)(piekarz co wstaje o 2 w nocy i zdycha przy gorącym piecu co dnia też powinien mieć tysiaka za dniówkę-ale nie ma bo ludzie z głodu by pomarli).Jednak na temat ja płaciłem za pierwszy program 700 zł za drugi 1100 i dlaczego -bo za pierwszym razem byłem zupełnie zielony i pojechałem byle gdzie za drugim już trochę wiedziałem co w trawie piszczy. Dzięki pierwszemu rozwaliłem turbo ( za duże ciśnienie na AFV maiłem jak na BRD ) teraz mam program konkretnie pod zestaw i jest wreszcie dobrze.1100 to nie drogo-powiedz to komuś kto siedzi na kasie w markecie i tyle ma m-c , ale co zrobisz za boksy i inne buble zapłacisz wiele razy więcej niż za drogi program (nerwy naprawy itp.)

Gdybyś się zdecydował to poczytaj wątek ,,dobrzy chiptunerzy"

Opublikowano
  • Autor

Tak czytam to wszystko i się zastanawiam i znowu czytam i dochodzę do wniosku , że chyba zostawię w spokoju mojego starego, dobrego 1Z-a. :) Niech się turla z seryjną mocą jeszcze przez jakiś czas aby później mógł go zastąpić następca z szachownicą na masce - 320d 150KM , ale to już temat nie na to forum :)

Opublikowano

Nikt tu nie mowi o BOX ( mam nadzieje)ale np. o wsadach pamieci... to chyba roznica... Silniki sa te same i moce mozna wg mnie porównywac a to , że ktoś pokaże wykres to o niczym nie swiadczy, wiadomo że po zwiększeniu mocy coś może nie wytrzymac np. sprzęgło półoś itd ale jak ktos napisze program z 90KM na 102KM dlatego iż sadzi że sprzegło jest już za słabe czy zużyte i skroji 1500 zł to troszkę wg mnie nie fair, bo to mogło by paśc za 10 000km... a za te 10KM to troche za drogo ...

Opublikowano

mnie mój chiptuner uprzedził że dwumas sie odzywa, dlatego zmiejszył mi wartość NM w tym przedziale obrotów gdzie on najwiecej dostawał i pożył jeszcze troche, a potem wymiana na jednomasa i mozna było robić korekte no ale sprzedałem juz auto :)

Opublikowano

moskal da się zauważyć w Twoich postach , że masz chyba jakiś patent na fachmana

I tu sie mylisz , żaden ze mnie fachman , ja ten dział czytam i opieram się na wypowiedziach i doświadczeniu prawdziwych fachowców.

Przeczytałem baaardzo dużo tematów z tego działu i powiem Ci ,że w żadnym z nich nie było pozytywnej opinni o box-ach a wręcz przeciwnie :thumbdown:

Rób jak uwazasz

Opublikowano

Jak chcecie zrywniejsze auto to wywalcie katalizator i zaslepcie egr,to wam sie poprawi dynamika.Co do ceny programów to myśle że jak byście przygotowali ecu(wyjeli kosci) i wczesniej pogadali z tunerem to by wam wgral jakis slabszy soft na wlasne ryzyko za niższą cene.Ale najlepie sprawdzic autko na drodze i hamowni dac te 1*** i miec pewnosc i satysfakcje ze jest jak trzeba.

Opublikowano

Wywalenie kata jak i zaślepienie EGRu bez programu nic nie da odczujesz pozorne zwiększenie dynamiki, przechodziłem przez to :gwizdanie: No chyba ze masz ze 400tys nalatane to wtedy inna bajka bo kat juz bedzie zapchany dosć :naughty: