Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Na wyższych biegach traci moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.Mam audi a4 1.9 tdi z 2000r.mam taki problem w czsie jazdy przy wyzszym biegu zdarza sie ze traci moc ale po wyloczeniu zaplonu i ponownym odpaleniu wszystko jest ok .

Opublikowano

ale co konkretnie sie dzieje,co masz na mysli,mowiac''traci moc'' :mysli:

Opublikowano

Nie włącza się przypadkiem tryb awaryjny. Musisz sprawdzić błędy i poszukać przyczyny. W poprzednim aucie miałem tak przy nieszczelności między intercoolerem i turbo. Makabra przy jeździe, po włączeniu trybu awaryjnego obroty max 3000 i stres przy podjeździe pod górkę, nie mówiąc o wyprzedzaniu. Komp błędów nie pokazywał, ale po sprawdzeniu ręcznym okazało się, że walnięta jest plastikowa rura do turbiny.

Poszukaj może w układzie zasilania paliwem...pompa, filtr ??

Owocnych poszukiwań.

Opublikowano

Nie włącza się przypadkiem tryb awaryjny.

stawiam że raczej na pewno to notlauf

Opublikowano

zapieczone kierownice w turbinie mozliwe ze przepływomierz

znajomy ma bore 1.9tdi i miał to samo ale jemu poleciało wiecej rzeczy

zapieczone kierownice i to tak mocno ze mechanik był w szoku

przepływomierz

EGR

podam tobie tel. do firmy która sprzedaje bdb tanio czesci do audi i vw mozna kupic np EGR za 350 zł nowy ma tylko zmazany znaczek audi jest to ryginał

KML 58-320-17-73

mozna tam dostac w dobrej cenie rózne rzeczy[br]Dopisany: 15 Listopad 2008, 08:56_________________________________________________KLM sprzedaje nie tylko do vw i audi ale to tak na marginesie

Opublikowano

...raczej nie,bo jak zgasi i wlaczy ponownie-jest ok

Opublikowano
  • Autor

a czy moze to byc zaworek n75

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No właśnie mam ten sam problem z 1,9tdi 110kM po chipie na 130,ale widze że watek sie skonczyl.Identyczne objawy.

Opublikowano

Ja mam to samo, tzn. odczucie takie jakby turbina przestawała działać - po wyłączeniu i włączeniu jest ok. Najgorzej jest na zimnym silniku, jak się rozgrzeje to raczej jest ok, choć się zdarzało ze 2-3 razy. Czy może to być wina zacinającej się sztangi przy turbo??

Opublikowano

chłopaki poróbcie logi , po waszych opisach zróbcie przynajmniej dynamiczne grup 03 ,08 ,011 i bedzie jasne ze macie( kierownice zapieczone ) :> ps wstawcie w dzial diagnostyki

Opublikowano

przeciez ten temat jest walkowany od miesiecy w wielu watkach. proponuje poszukac i poczytac :disgust:

Opublikowano

...raczej nie,bo jak zgasi i wlaczy ponownie-jest ok

przecez tryb awaryjny sie kasuje po wyączeniu silnika i odpaleniu ponownie łapie go w czasie jazdy, napewno jedna z przyczyn to :

zawór N75

nieszczelność w dolocie

zapieczone łopaki w turbinie

przepływomierz do wymiany

opcja :szukaj: i dacie rade powodzenia

Opublikowano

zawór N75 -napewno nie on sie nie psuje i dajcie mu spokoj

nieszczelność w dolocie -tymbardziej nie,ma przeladowanie

zapieczone łopaki w turbinie -99% ze tak

przepływomierz do wymiany raczej nie ale to sie okarze jak ladowanie wroci do normy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Suszarka wyczyszczona, złożona i zamontowana. Dmucha jak wariatka. żadnego przeładowania, trybu awaryjnego itp.

• 2 lata później...
Opublikowano

Więc koledzy z moim jest tak: vag pokazał błędy:

575 Ciśnienie w przewodzie dolotowym

różnica dorególowania - BŁĄD SPORADYCZNY

519 Czujnik ciśn.w przewodzie dolotowym-G 71

zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY

65535 Uszkodzony moduł sterujący

uszkodzenie

Był raz jeden z nich czasem dwa.Zrobiłem logi, ale niestety nie mam tabel,ale ten koles z mechaniorem stwierdził ze turbine trzeba czyścić. Drugi mechanior podpiął vaga na postoju nic mu nie wyszło (oprócz błedów), bo zawór i przewody dawały ciśnienie i też stwierdził, ze turbine wyczyści za 350zł.

W między czasie znalazłem jeszcze nieszczelność na tej gumie łączącej przewody dolotowe (przed wizytą u nich)-ucieszyłem się, bo myślalem ze to jest to; kupiłem w ASO -100zl:confused4:,ale dalej tracił moc.Zacząłem ruszać ta turbiną i był pewien opór -no to do mojego mechaniora i czyszczenie turbiny.Zapieczony był cały ten pierścień, który rusza kierowniczki (rdzy i sadzy w brud). Wczoraj go odebrałem,kasacia błędów i narazie jeżdzi (tfu,tfu-nie chwaląc).W miedzy czasie jeszcze zaczął mi skakać przy ruszaniu,ale to już inny temat i tam napisze.

[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2009, 09:32_________________________________________________Widzę ze temat się urwał,ale dokończę swój problem. Samo czyszczenie turbiny nie pomogło na długo,więc przy okazji postoju samochodu ponowne wyjęcie turbiny,zawiezienie do regeneracji-na stół. Skończyło się nie tylko czyszczeniem ale wymianą pierścienia części gorącej i on już wcześniej musiał być wyklepany na sterowaniu łopatkami. Koszt pierscienia i robocizny samej turbiny 250zl+koszt wyjęcia-nie wiem ile bo robiłem jeszcze inne rzeczy.

Pozdrawiam,mam nadzieje ze pomogłem.