radek_w Opublikowano 20 Grudnia 2015 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Witam, Posiadam Audi A4 B6 2.0 benzyna [ALT] multitronik i od czasu zamontowania instalacji gazowej totalnie utraciłem ogrzewanie. Grzało tylko po wkręceniu na powyżej 3 tys czyli jak się zwiększy ciśnienie. Początkowo myślałem, że facet po prostu zapowietrzył układ i odpowietrzałem go wężem powrotnym nagrzewnicy i efekt był super, wszystko grzało - dopóki nie postał kilka godzin i znów się zapowietrzył.. Normalnie przez pół minuty wali samym powietrzem. Możliwe że tym parownikiem jakoś zaciąga powietrze? Bo przed zagazowaniem wszystko było super. Dodam, że w klimatroniku nie ma błędów i czujniki ok. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
otis89 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Gdzieś masz nieszczelność i zapowietrza się,latarka w dłoń i zobacz wszystkie węże czy nie ma śladów płynu
dobry_k Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Hej, a jak auto sie nagrzeje i delikatnie odkręcisz korek od zbiorniczka z plynem to slyszysz ze nadmienie schodzi cisnienie ? Jak auto jest nagrzane to węże idące do chłodnicy sa twarde ? Ja mialem taki problem jak mi sie skonczyla uszczelka pod glowicą. Podczas jazdy gdy silnik mial wyzsze obroty i pompowal wode to ogrzewanie bylo, natomiast po zatrzymaniu na światłach robilo sie chłodno ;/
magicman Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Panowie,straciłem ogrzewanie na postoju.jak jadę po mieście 40-60km to grzeje,jak stane na światłach to przestaje grzac.węże są ok,odkrece korek to nie ma sykniecia,wycieków brak,ciśnienie na cylindrach jest ok 11bar,nagrzewnica nie cienkie bo w środku sucho,płynu nie ubywa,brak błędów na kompie. Jakieś pomysły macie co jeszcze może być zle
darek181289 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 straciłem ogrzewanie na postoju albo pompa wody już niedomaga, że na niskich obrotach nie pompuje, albo przytkana nagrzewnica... dobrze odpowietrzyłeś układ?
magicman Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Pompa ma 20tys najechane,nagrzewnica plukalem więc raczej nie jest przytkana.jak ją odpowietrzyc?
darek181289 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 jak ją odpowietrzyc? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/343739-nie-grzeje-2-tys-obrotow/ Odpowietrzałem, obok akumulatora i na zimnym silniku jak i zapalonym https://www.dropbox.com/s/gqal1nb14v6kahg/20141202_141809.mp4?dl=0 Podnosiłem zbiornik i odpowietrzałem na zimnym silniku. Woda przez chłodnice przepływa bez problemu.
magicman Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Oki ale to ma tak siurkac jak na filmiku?
darek181289 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 wyciągasz tego węża tyle, żeby powietrze uciekło z układu przez tą dziurkę, a jak zacznie lecieć płyn to nasuwasz i zapinasz węża
magicman Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Przez taka mała dziurkę to powietrze będzie chyba długo uciekać.oki dzieki
Dev Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Bardzo szybko bo masz cisnienie w ukladzie.
PioZac88 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam kolego znasz może już przyczyne swojego problemu? uporałeś sie z nim?? bo mam podobny problem z tym ze u mnie wysiadło całkowicie ogrzewanie wiec wymieniłem nagrzewnice i grzało bardzo dobrze przez kilka dni a teraz z kazdym dniem jest coraz gorzej nawet w trakcie jazdy praktycznie nie grzeje. pozdro
Daro1003 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Witam Czy ktoś rozwiązał problem z ogrzewaniem bo mam identyczny. Znajomy mechanik wymienił mi nagrzewnicę i nic. Pompa wody również mieniona i również nic. Złapie 90 stopni i słabiutko grzeje jak ma wyższe obroty to lepiej. Mechanik sugerował domontowanie dodatkowej pompki obiegu wody jak np jest w starszych wersjach. A może w naszych B6 jest taka pompka i uszkodzona tylko nie wiadomo gdzie.
Mat3oMax Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam Czy ktoś rozwiązał problem z ogrzewaniem bo mam identyczny. Znajomy mechanik wymienił mi nagrzewnicę i nic. Pompa wody również mieniona i również nic. Złapie 90 stopni i słabiutko grzeje jak ma wyższe obroty to lepiej. Mechanik sugerował domontowanie dodatkowej pompki obiegu wody jak np jest w starszych wersjach. A może w naszych B6 jest taka pompka i uszkodzona tylko nie wiadomo gdzie. Pierwsza podstawowa rzecz jaką trzeba zrobić to dobrze odpowietrzyć cały okład jeśli to nie pomoże to szukać innej przyczyny
Rekomendowane odpowiedzi