Opublikowano 10 Stycznia 201610 l Dorota - Futurum, kolega ma auto z 2007 roku, więc jaki łańcuch? Patrząc na profil kolegi to coś tam się nie zgadza , albo ma BLB , albo jakiś inny z 2007 roku Coś mi się wdaje że BLB chyba w 2007 nie wychodziły , chyba że szły na rynki które nie wymagały DPF-a .....
Opublikowano 10 Stycznia 201610 l kod silnika jest na 100% zły,rocznik auta, ew. element na którym jest tabliczka z kodem silnika jest z pojazdu w którym był zamontowany BLB.... Od nr VIN wskazującego na rok modelowy 2006, ( prod od ok. 9.2005) produkowano BLB napędzane zębatkami, a produkcję zakończono z pierwszym liftem B7 (początek 2006) na rzecz BRE i pochodnych, również wszedł do produkcji BRD.
Opublikowano 10 Stycznia 201610 l blb z 2007r?? pierwszy raz o tym słyszę...(sorka-pisałem pod postem gdzie mnie opier......liłeś ) Edytowane 10 Stycznia 201610 l przez FUTURUM
Opublikowano 11 Stycznia 201610 l mnie opier......liłeś ) a jakby kolega z mechanikiem szukali przez tydz, napinacza łańcucha mając napęd trybami? ponadto łamiesz regulamin, albo korzystasz z cudzego konta, należącego do innej osoby..... albo podałeś nieprawdziwe imię.... no chyba że faktycznie masz na imię Dorota
Opublikowano 11 Stycznia 201610 l mnie opier......liłeś ) a jakby kolega z mechanikiem szukali przez tydz, napinacza łańcucha mając napęd trybami? ponadto łamiesz regulamin, albo korzystasz z cudzego konta, należącego do innej osoby..... albo podałeś nieprawdziwe imię.... no chyba że faktycznie masz na imię Dorota Moja żona ma na imię Dorota i jest właścicielem konta-mówię jej tylko co ma pisać jak jestem uwalony w smarach....
Opublikowano 13 Stycznia 201610 l Autor ta macie racje zle wpisalem kod silnika.. jesli chodzi o ta usterke.. poszedl walek napedu pompy jesli cos zle mowie to mnie poprawcie..,. z wygladu przypomina chuda nie zbyt dluga rurke o kanciatych ksztaltach .. koszt tej czesci wyszedl 25zl , ale podobno duzo rozbierania zeby do tego sie dostac
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Wymieniłeś sam imbus pompy zamiast zregenerować całe gniazdo ? Zły wybór
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Autor Znaczy ujme to tak . Zajął się tym mechanik no i wymienił tylko to.. nie jestem jakimś znawca także zaufalem mu.. a czemu zły wybór ?
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Bo wyrabia się też gniazdo imbusa i problem może powrócic oo krótkim czasie...jak miałeś wszystko rozebrane to trzeba było też to zrobić, tzn zregenerować gniazdo w wałku
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Tombik ma rację Ja przy wymianie olejów rozrzadu itp. Kazałem sprawdzić odrazu pompę oleju mechanikowi i były lekkie luzy przy przrebiegu 213.000 km. To zrobilem odrazu regeneracje gniazda 600 zł ten interes ale teraz przynajmniej mam głowę spokojną. A tu na forum idzie się dużo dowiedziec w tej sprawie..
Opublikowano 15 Stycznia 201610 l Autor Aktualny przebieg 130 000. Mam nadzieje ze nic się nie stanie.. dzięki
Opublikowano 15 Stycznia 201610 l Aktualny przebieg 130 000. gdzie wy takie rodzynki znajdujecie i to w promocji
Opublikowano 16 Stycznia 201610 l Bardziej niż przebieg znaczenie ma eksploatowanie samochodu. Im więcej uruchomień silnika tym szybciej się wyciera bo wtedy ma największe obciążenie. U mnie był wytarty po 115tys km.
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l 1. zdarzały się przypadki zużycia napędu pompy po 70000 km. dotyczyło to aut z silnikiem bre, byla dla niektorych przewidziana akcja serwisowa. 2. przebieg fantastyczny, chciałbym taki w 9 letnim aucie. 3. wymiana wylacznoe zabieraka, (zwanego kolokwialnie imbusem, walkiem olowkiem, i inne fantazje) w przypadku gdy przestała działać pompa oleju,l to naiwność,nie tylko ze strony mechanika
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l 1. zdarzały się przypadki zużycia napędu pompy po 70000 km. dotyczyło to aut z silnikiem bre, byla dla niektorych przewidziana akcja serwisowa. 2. przebieg fantastyczny, chciałbym taki w 9 letnim aucie. 3. wymiana wylacznoe zabieraka, (zwanego kolokwialnie imbusem, walkiem olowkiem, i inne fantazje) w przypadku gdy przestała działać pompa oleju,l to naiwność,nie tylko ze strony mechanika Możesz coś więcej powiedzieć o tej akcji serwisowej ?
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l @Musashi żebyś wiedział że jest fantastyczny a co najważniejsze autentyczny
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l 1. zdarzały się przypadki zużycia napędu pompy po 70000 km. dotyczyło to aut z silnikiem bre, byla dla niektorych przewidziana akcja serwisowa. 2. przebieg fantastyczny, chciałbym taki w 9 letnim aucie. 3. wymiana wylacznoe zabieraka, (zwanego kolokwialnie imbusem, walkiem olowkiem, i inne fantazje) w przypadku gdy przestała działać pompa oleju,l to naiwność,nie tylko ze strony mechanika Możesz coś więcej powiedzieć o tej akcji serwisowej ? a co tu pisać, a4/a6 dla wskazanych w wykazie nr-ow vin, byla/ byc może jest przewidziana akcja serwisowa polegająca na wymianie zespołu walków wyrównoważających. nie dotyczyła BLB
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Dorota - Futurum, kolega ma auto z 2007 roku, więc jaki łańcuch? Jak ma silnik 2.0 TDI BLB to napęd wałków wyrównoważających z wału jest przekazywany łańcuchem a nie kołami zębatymi od tak
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Dorota - Futurum, kolega ma auto z 2007 roku, więc jaki łańcuch? Jak ma silnik 2.0 TDI BLB to napęd wałków wyrównoważających z wału jest przekazywany łańcuchem a nie kołami zębatymi od tak powtarzałem kilkanaście jeżeli nie kilkadziesiąt razy powtarzanie tego po raz n-ty powoli zaczyna być nudne, jeżeli silnik BLB, wtedy od numeru nadwozia __8e_6_080172 napęd pompy realizowany jest za pomocą kół zębatych. produkcyjnie to auta mniej więcej już od 9.2005 roku.