Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BLB] Zapaliła się kontrolka oleju !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dorota - Futurum, kolega ma auto z 2007 roku, więc jaki łańcuch? :cool1:

Patrząc na profil kolegi to coś tam się nie zgadza , albo ma BLB , albo jakiś inny z 2007 roku :decayed:

Coś mi się wdaje że BLB chyba w 2007 nie wychodziły , chyba że szły na rynki które nie wymagały DPF-a .....

Opublikowano

kod silnika jest na 100% zły,rocznik auta, ew. element na którym jest tabliczka z kodem silnika jest z pojazdu w którym był zamontowany BLB....

Od nr VIN wskazującego na rok modelowy 2006, ( prod od ok. 9.2005) produkowano BLB napędzane zębatkami,

a produkcję zakończono z pierwszym liftem B7 (początek 2006) na rzecz BRE i pochodnych, również wszedł do produkcji BRD.

Opublikowano

blb z 2007r?? pierwszy raz o tym słyszę...(sorka-pisałem pod postem gdzie mnie opier......liłeś :))

Edytowane przez FUTURUM

Opublikowano

mnie opier......liłeś :))

a jakby kolega z mechanikiem szukali przez tydz, napinacza łańcucha mając napęd trybami? :P

ponadto łamiesz regulamin,

albo korzystasz z cudzego konta, należącego do innej osoby.....

albo podałeś nieprawdziwe imię....

no chyba że faktycznie masz na imię Dorota :decayed:

Opublikowano

mnie opier......liłeś :))

a jakby kolega z mechanikiem szukali przez tydz, napinacza łańcucha mając napęd trybami? :P

ponadto łamiesz regulamin,

albo korzystasz z cudzego konta, należącego do innej osoby.....

albo podałeś nieprawdziwe imię....

no chyba że faktycznie masz na imię Dorota :decayed:

Moja żona ma na imię Dorota i jest właścicielem konta-mówię jej tylko co ma pisać jak jestem uwalony w smarach....

Opublikowano
  • Autor

ta macie racje zle wpisalem kod silnika.. jesli chodzi o ta usterke.. poszedl walek napedu pompy jesli cos zle mowie to mnie poprawcie..,. z wygladu przypomina chuda nie zbyt dluga rurke o kanciatych ksztaltach .. koszt tej czesci wyszedl 25zl , ale podobno duzo rozbierania zeby do tego sie dostac

Opublikowano

Wymieniłeś sam imbus pompy zamiast zregenerować całe gniazdo ? Zły wybór ;)

Opublikowano
  • Autor

Znaczy ujme to tak . Zajął się tym mechanik no i wymienił tylko to.. nie jestem jakimś znawca także zaufalem mu.. a czemu zły wybór ?

Opublikowano

Bo wyrabia się też gniazdo imbusa i problem może powrócic oo krótkim czasie...jak miałeś wszystko rozebrane to trzeba było też to zrobić, tzn zregenerować gniazdo w wałku

Opublikowano

Tombik ma rację Ja przy wymianie olejów rozrzadu itp. Kazałem sprawdzić odrazu pompę oleju mechanikowi i były lekkie luzy przy przrebiegu 213.000 km. To zrobilem odrazu regeneracje gniazda 600 zł ten interes ale teraz przynajmniej mam głowę spokojną. A tu na forum idzie się dużo dowiedziec w tej sprawie..

Opublikowano
  • Autor

Aktualny przebieg 130 000. Mam nadzieje ze nic się nie stanie.. dzięki

Opublikowano

Aktualny przebieg 130 000.

gdzie wy takie rodzynki znajdujecie i to w promocji :kox::)

Opublikowano

Bardziej niż przebieg znaczenie ma eksploatowanie samochodu. Im więcej uruchomień silnika tym szybciej się wyciera bo wtedy ma największe obciążenie.

U mnie był wytarty po 115tys km.

Opublikowano

1. zdarzały się przypadki zużycia napędu pompy po 70000 km. dotyczyło to aut z silnikiem bre, byla dla niektorych przewidziana akcja serwisowa.

2. przebieg fantastyczny, chciałbym taki w 9 letnim aucie. :cool1:

3. wymiana wylacznoe zabieraka, (zwanego kolokwialnie imbusem, walkiem olowkiem, i inne fantazje) w przypadku gdy przestała działać pompa oleju,l to naiwność,nie tylko ze strony mechanika :decayed:

Opublikowano

1. zdarzały się przypadki zużycia napędu pompy po 70000 km. dotyczyło to aut z silnikiem bre, byla dla niektorych przewidziana akcja serwisowa.

3. wymiana wylacznoe zabieraka, (zwanego kolokwialnie imbusem, walkiem olowkiem, i inne fantazje) w przypadku gdy przestała działać pompa oleju,l to naiwność,nie tylko ze strony mechanika :decayed:

Możesz coś więcej powiedzieć o tej akcji serwisowej ?
Opublikowano

@Musashi żebyś wiedział że jest fantastyczny a co najważniejsze autentyczny ;)

Opublikowano

Możesz coś więcej powiedzieć o tej akcji serwisowej ?

a co tu pisać, a4/a6 dla wskazanych w wykazie nr-ow vin, byla/ byc może jest przewidziana akcja serwisowa polegająca na wymianie zespołu walków wyrównoważających.

nie dotyczyła BLB :cool1:

Opublikowano

Jak ma silnik 2.0 TDI BLB to napęd wałków wyrównoważających z wału jest przekazywany łańcuchem a nie kołami zębatymi :shock3: od tak

Opublikowano

Jak ma silnik 2.0 TDI BLB to napęd wałków wyrównoważających z wału jest przekazywany łańcuchem a nie kołami zębatymi :shock3: od tak

powtarzałem kilkanaście jeżeli nie kilkadziesiąt razy :cool1:

powtarzanie tego po raz n-ty powoli zaczyna być nudne,

jeżeli silnik BLB, wtedy od numeru nadwozia __8e_6_080172 napęd pompy realizowany jest za pomocą kół zębatych. produkcyjnie to auta mniej więcej już od 9.2005 roku.