duzy616 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 12 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Wypróbuj: 1CAA149930A92A9F96A34893207E52A2E6A5D238280C546912044A4567A54B ale wpisz najpierw kod dostępu 40168 Wyskoczył błąd.
Muskel1 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Możliwe że zestaw danych jest nieodpowiedni. Ciężka sprawa.
duzy616 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia A jest możliwe, że musi być inny program np. Odis
duzy616 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Domyślam się, że podałeś kodowanie pod 3.0TDI skrzynia tip. A jakbyś podał kodowanie pod S4 3.0TFSI ? Ciekawe jak pójdzie u kris_91
Muskel1 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 56 minut temu, duzy616 napisał(a): Domyślam się, że podałeś kodowanie pod 3.0TDI skrzynia tip. A jakbyś podał kodowanie pod S4 3.0TFSI ? Ciekawe jak pójdzie u kris_91 To było pod S4 3.0 TFSI
duzy616 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia To pozostaje mi z tym żyć, a Tobie podziękować za próbę pomocy🙏
teka2 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) A czy na tym starszym mniejszym wyświetlaczu po wymianie przycisków też będzie działać laptimer ? Edytowane 22 Stycznia przez teka2
Muskel1 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 3 godziny temu, teka2 napisał(a): A czy na tym starszym mniejszym wyświetlaczu po wymianie przycisków też będzie działać laptimer ? Co masz na myśli? Nie ma starszych mniejszych wyświetlaczy.
teka2 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia No ja mam ten mniejszy kwadratowy wyświetlacz, nie zachodzi na obrotomierz i prędkościomierz.
Muskel1 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Masz monochromatyczny podstawowy FIS. Nie jestem pewny czy tam da radę uruchomić Laptimer. Musisz spróbować.
duzy616 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Byłem dzisiaj w ASO na ustawieniu (kalibracji) świateł matrix. Okazało się że mam do wymiany czujniki poziomowania przy wahaczach. Najgorsze, że rozpoczęli procedurę, która się nie zakończyła. Teraz mam światła w trybie serwisowym (brak matrixów, błędy itp.) Jak można VCDS sprawdzić działanie czujników poziomowania ? Jak wykonać kalibracje czujników po ewentualnej wymianie? Preferujecie jakiś zamiennik czy tylko oryginał ? Na marginesie, po wymianie sondy lambda przed katalizatorem trzeba robić jakieś adaptacje ? Log-BŁĘDY PZEZ ASO-WAUZZZF45HA079521-172169km.txt
Muskel1 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 28 minut temu, duzy616 napisał(a): Jak można VCDS sprawdzić działanie czujników poziomowania ? W sterowniku 09 (BCM1) w rozszerzonych blokach pomiarowych wyszukać z listy (u góry w pasku wyszukiwania) wskazań wartości czujników. 30 minut temu, duzy616 napisał(a): Jak wykonać kalibracje czujników po ewentualnej wymianie? W sterowniku 09 (BCM1) wykonanie nastaw podstawowych przednich lamp. 31 minut temu, duzy616 napisał(a): Preferujecie jakiś zamiennik czy tylko oryginał ? Tylko ori z ASO. 31 minut temu, duzy616 napisał(a): Na marginesie, po wymianie sondy lambda przed katalizatorem trzeba robić jakieś adaptacje ? Zresetować wartości wyuczone sondy lambda.
duzy616 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego @Muskel1 zastanawia mnie, jeżeli te czujniki nie działały wcześniej to dlaczego nie było żadnego błędu 🤔
Muskel1 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Zastanawia mnie to także, oraz fakt, że obecnie też nie ma zapisanego błędu czujników. Nie che mi się jakoś wierzyć w tę historyjkę z uszkodzonymi czujnikami.
Muskel1 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Ponadto oba błędy zapisane w sterowniku 09, wynikają z braku nastaw podstawowych funkcji matrix, a nie z usterki czujników samopoziomu. Coś mi się wydaje, że kalibracja (wykonanie nastaw podstawowych) matrix przerosła panów w serwisie
turzol Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Kalibracja matrix w ODIS to 5min roboty. Tam nie ma co spierdzielić. Jak dla mnie ASO chce Cie naciągnąć na koszty,
Muskel1 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego I jeszcze jedno. Kalibracja matrix i kalibracja lamp to dwie pary butów. Kalibrację (nastawy podstawowe lamp) wykonuje się w sterowniku 09 i sterownik posiłkuje się przy tym z czujników samopoziomowania aby ustalić położenie osi. Kalibrację matrix przeprowadza się w sterowniku kamery A5 i tutaj kamera nie potrzebuje wartości z czujników samopoziomu, gdyż funkcja matrix z nich nie korzysta. Przy kalibracji matrix sterownik uruchamia wiązkę kontrolną światła jako punkt odniesienia.
Muskel1 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 2 minuty temu, turzol napisał(a): Kalibracja matrix w ODIS to 5min roboty. Tam nie ma co spierdzielić. Jak dla mnie ASO chce Cie naciągnąć na koszty, Albo są za durni aby sobie z tym poradzić i w prawej lampie podają złe wartości odniesienia, powodem czego nie da się ich zapisać i nie kończy kalibracji. Pomimo tego, że tak jak piszesz ODIS prowadzi za rękę.
duzy616 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego To co proponujecie. W czwartek będę miał auto na podnośniku to spojrzę jak te czujniki wyglądają. Zaproponowali mi wymianę czujników + ustawienie świateł za 2200 zł. Jutro wykonam nastawy podstawowe poziomowania. Jak są uszkodzone, zapieczone to powinien pojawić się błąd. Dobrze myślę ?
Rekomendowane odpowiedzi