Opublikowano 16 Stycznia 20251 r 12 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Wypróbuj: 1CAA149930A92A9F96A34893207E52A2E6A5D238280C546912044A4567A54B ale wpisz najpierw kod dostępu 40168 Wyskoczył błąd.
Opublikowano 16 Stycznia 20251 r Domyślam się, że podałeś kodowanie pod 3.0TDI skrzynia tip. A jakbyś podał kodowanie pod S4 3.0TFSI ? Ciekawe jak pójdzie u kris_91
Opublikowano 16 Stycznia 20251 r 56 minut temu, duzy616 napisał(a): Domyślam się, że podałeś kodowanie pod 3.0TDI skrzynia tip. A jakbyś podał kodowanie pod S4 3.0TFSI ? Ciekawe jak pójdzie u kris_91 To było pod S4 3.0 TFSI
Opublikowano 22 Stycznia 20251 r A czy na tym starszym mniejszym wyświetlaczu po wymianie przycisków też będzie działać laptimer ? Edytowane 22 Stycznia 20251 r przez teka2
Opublikowano 22 Stycznia 20251 r 3 godziny temu, teka2 napisał(a): A czy na tym starszym mniejszym wyświetlaczu po wymianie przycisków też będzie działać laptimer ? Co masz na myśli? Nie ma starszych mniejszych wyświetlaczy.
Opublikowano 22 Stycznia 20251 r No ja mam ten mniejszy kwadratowy wyświetlacz, nie zachodzi na obrotomierz i prędkościomierz.
Opublikowano 22 Stycznia 20251 r Masz monochromatyczny podstawowy FIS. Nie jestem pewny czy tam da radę uruchomić Laptimer. Musisz spróbować.
Opublikowano 11 Lutego 20251 r Byłem dzisiaj w ASO na ustawieniu (kalibracji) świateł matrix. Okazało się że mam do wymiany czujniki poziomowania przy wahaczach. Najgorsze, że rozpoczęli procedurę, która się nie zakończyła. Teraz mam światła w trybie serwisowym (brak matrixów, błędy itp.) Jak można VCDS sprawdzić działanie czujników poziomowania ? Jak wykonać kalibracje czujników po ewentualnej wymianie? Preferujecie jakiś zamiennik czy tylko oryginał ? Na marginesie, po wymianie sondy lambda przed katalizatorem trzeba robić jakieś adaptacje ? Log-BŁĘDY PZEZ ASO-WAUZZZF45HA079521-172169km.txt
Opublikowano 11 Lutego 20251 r 28 minut temu, duzy616 napisał(a): Jak można VCDS sprawdzić działanie czujników poziomowania ? W sterowniku 09 (BCM1) w rozszerzonych blokach pomiarowych wyszukać z listy (u góry w pasku wyszukiwania) wskazań wartości czujników. 30 minut temu, duzy616 napisał(a): Jak wykonać kalibracje czujników po ewentualnej wymianie? W sterowniku 09 (BCM1) wykonanie nastaw podstawowych przednich lamp. 31 minut temu, duzy616 napisał(a): Preferujecie jakiś zamiennik czy tylko oryginał ? Tylko ori z ASO. 31 minut temu, duzy616 napisał(a): Na marginesie, po wymianie sondy lambda przed katalizatorem trzeba robić jakieś adaptacje ? Zresetować wartości wyuczone sondy lambda.
Opublikowano 11 Lutego 20251 r @Muskel1 zastanawia mnie, jeżeli te czujniki nie działały wcześniej to dlaczego nie było żadnego błędu ?
Opublikowano 11 Lutego 20251 r Zastanawia mnie to także, oraz fakt, że obecnie też nie ma zapisanego błędu czujników. Nie che mi się jakoś wierzyć w tę historyjkę z uszkodzonymi czujnikami.
Opublikowano 11 Lutego 20251 r Ponadto oba błędy zapisane w sterowniku 09, wynikają z braku nastaw podstawowych funkcji matrix, a nie z usterki czujników samopoziomu. Coś mi się wydaje, że kalibracja (wykonanie nastaw podstawowych) matrix przerosła panów w serwisie
Opublikowano 11 Lutego 20251 r Kalibracja matrix w ODIS to 5min roboty. Tam nie ma co spierdzielić. Jak dla mnie ASO chce Cie naciągnąć na koszty,
Opublikowano 11 Lutego 20251 r I jeszcze jedno. Kalibracja matrix i kalibracja lamp to dwie pary butów. Kalibrację (nastawy podstawowe lamp) wykonuje się w sterowniku 09 i sterownik posiłkuje się przy tym z czujników samopoziomowania aby ustalić położenie osi. Kalibrację matrix przeprowadza się w sterowniku kamery A5 i tutaj kamera nie potrzebuje wartości z czujników samopoziomu, gdyż funkcja matrix z nich nie korzysta. Przy kalibracji matrix sterownik uruchamia wiązkę kontrolną światła jako punkt odniesienia.
Opublikowano 11 Lutego 20251 r 2 minuty temu, turzol napisał(a): Kalibracja matrix w ODIS to 5min roboty. Tam nie ma co spierdzielić. Jak dla mnie ASO chce Cie naciągnąć na koszty, Albo są za durni aby sobie z tym poradzić i w prawej lampie podają złe wartości odniesienia, powodem czego nie da się ich zapisać i nie kończy kalibracji. Pomimo tego, że tak jak piszesz ODIS prowadzi za rękę.
Opublikowano 11 Lutego 20251 r To co proponujecie. W czwartek będę miał auto na podnośniku to spojrzę jak te czujniki wyglądają. Zaproponowali mi wymianę czujników + ustawienie świateł za 2200 zł. Jutro wykonam nastawy podstawowe poziomowania. Jak są uszkodzone, zapieczone to powinien pojawić się błąd. Dobrze myślę ?