dan4tech Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca W dniu 3.06.2018 o 18:43, dymekn napisał(a): Przycisk ulubione na MuFuPlus i MMI Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Adaptacje menu_display-MFL_jocker_over_threshold_high: aktywny menu_display_jocker: aktywny a to mógłby ktoś lekko objaśnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca W dniu 3.06.2018 o 18:43, dymekn napisał(a): EASY ENTRY W BCM09 Aktywuj w Byte 14 Bit 2 W 36 PAMIEC fotela Aktywuj w Byte 6 Bit 2 Aktywuj w Byte 3 Bit 6 i to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca Wpisz w google easy entry😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca S4 B9 2017 z importu. Lampy Matrix LED W 09 zakodowane travel mode. Pojawiła się opcja w MMI w sekcji oświetlenie zewnętrzne pozwalająca wybrać ruch prawostronny lecz nie ma to wpływu na odcięcie lamp. Po 2-3 sekundach opcja sama się dezaktywuje w MMI. Jakies pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Kodowanie to nie ma zastosowania. Funkcja ruchu prawostronnego posiłkuję się z nawigacji i po przekroczeniu granicy państwa z ruchem prawostronnym lampy przestawiają się odpowiednio na ruch prawostronny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 12 minut temu, Muskel1 napisał(a): Kodowanie to nie ma zastosowania. Funkcja ruchu prawostronnego posiłkuję się z nawigacji i po przekroczeniu granicy państwa z ruchem prawostronnym lampy przestawiają się odpowiednio na ruch prawostronny. Czyli teoretycznie po update danych nawigacyjnych na rynek EU powinno być ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca (edytowane) Nie jechałem moim B9 do UK ale z tego co wyczytałem, powinno to działać automatycznie na podstawie lokalizacji i danych z nawigacji. Po przekroczeniu granicy powinno automatycznie się przestawić na ruch lewostronny, lub w tym przypadku na ruch prawostronny, jeżeli auto jest anglikiem. Edytowane 19 Lipca przez Muskel1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 1 godzinę temu, turzol napisał(a): Czyli teoretycznie po update danych nawigacyjnych na rynek EU powinno być ok? Daj znać czy tak jest po aktualizacji map. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
checin92 Opublikowano 24 Lipca Udostępnij Opublikowano 24 Lipca W dniu 17.02.2023 o 20:20, Muskel1 napisał(a): Ta opcja jest normalnie fabrycznie. Być może miałeś odpinane aku i sterowniki drzwi straciły ustawienia podstawowe? Jeżeli tak, to musisz wszystkie 4 szyby (sterowniki drzwi) przyuczyć. Otwierasz szybę przyciskająć i trzymając przycisk w dolnej pozycji przez 4-5 sek. Następnie przycisk w górę i przytrzymując szybę 4-5 sek. w górnej pozycji. Gdy wszystkie 4 szyby zostaną przyuczone otwieranie i zamykanie szyb z pilota powinno działać. Witam, robiłem tak dla wszystkich 4 szyb i dalej nie ma opcji otwierania/zamykania z pilota. Dodam że akumulator nie było odłączany, jedynie co to wymieniona została bateria w pilocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 24 Lipca Udostępnij Opublikowano 24 Lipca W ustawieniach MMI zaznaczone masz otwieranie szyb pilotem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teka2 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia W dniu 3.06.2018 o 17:43, dymekn napisał(a): Aktywacja asystenta świateł drogowych (wymaga kamery na przedniej szybie) Wybierz sterownik 09 (Centralny układ elektroniczny) Adaptacje high_beam_funktions > head_light_assistant Wybierz sterownik A5 (Kamera) Adaptacje afs_coding_light_assist > high_beam_assist Wybierz sterownik 09 (Centralny układ elektroniczny) Adaptacje mmi_fla_glw_mxb > active Aktywacja poprzez MMI lub „popchnięcie” w ciemności przełącznika świateł drogowych do przodu. Witam. U mnie w adaptacjach nie ma tych funkcji, znalazłem jeszcze taki opis: Unit 09 Coding Byte 5, activate Bit 0, Bit 5 and Bit 6 Unit A5 Coding Byte 21, activate Bit 5 Ale w vcds trochę inaczej to wygląda u mnie... Tak samo niby mam asystent pasa ruchu domyślnie ale nie działa. Jest ktoś w stanie pomóc ? Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Sterownik 09 (BCM1) Bajt 5 Aktywujesz Bit 0 opisany jako "mmi_fla_glw_mxb, active " Bit 5-7 otwierasz zakładkę i wybierasz z listy pozycję "60 high_beam_funktions > head_light_assistant" Sterownik A5 (Kamera) Bajt 21 Bit 5-7 otwierasz zakładkę i wybierasz z listy pozycję "20 afs_coding_light_assist > high_beam_assist" Po zmianach zarygluj auto pilotem na 15 min. aby sterowniki wystartowały na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teka2 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Dzięki wielkie , takiego opisu nie znalazłem nigdzie... Zastanawia mnie tylko po co jest dostępny asysta kierowcy i audi pre sense a nie działa. Chyba że ja nie umiem tego uruchomić/skorzystać z tego. Sorki że nowy i marudzę ale od tygodnia mam dopiero a4 a poprzednie audi nie miało takich opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Teraz, teka2 napisał(a): takiego opisu nie znalazłem nigdzie. Bo stworzyłe go właśnie dla Ciedbie 1 minutę temu, teka2 napisał(a): audi pre sense a nie działa Skąd wiesz, że nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teka2 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Bo stworzyłe go właśnie dla Ciedbie Skąd wiesz, że nie działa? Dzięki wielkie za to Tak mi się wydaję, bo dzisiaj jak jechałem, podjechałem blisko drugiego samochodu i nic się nie wydarzyło. A asysta kierowcy na FIS mam tylko przód auta i nic więcej nie pokazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Gdyby Audi pre sens nie działało, miałbyś komunikat i świecącą się ikonę na FISie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teka2 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia A no to dobrze wiedzieć. Dzięki wielkie za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Audi pre sense pokazuje komunikat (czerwony trójkąt z wykrzyknikiem) na FISie dopiero w krytycznych sytuacjach. Dodatkowo pojawia się ostrzeżenie akustyczne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teka2 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Dzięki za pomoc. A jeszcze jeśli możesz, powiedz mi czy mając taką manetkę i na fisie asystę kierowcy można włączyć asystenta pasa ? Bo czytałem ten wątek i przewija się manetka z funkcją ale nie jestem pewny czy to o tą chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Przycisk do Lane Assist jest na manetce od kierunkowskazów a nie na manetce od tempomatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi