Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kodowania Audi A4 B9 8W 2016-2020

wrclaguna

Rekomendowane odpowiedzi

Są już jakieś kodowania do rocznika 2021 , np. wylaczenie pasow bezpieczeństwa,  bez zapiętych pasów ręczny sam się odblokowuje 

Sprawdziłem test zegarów działa prawidłowo  .,  siedzenia piszczą ale nie  sygnałem ciągłym tylko co jakiś czas ,. Czy da się to całkiem wyłączyć ?  A czy da sie jak w b8 aby ręczny sam się wyłączał przy ruszaniu bez zapiętych pasów 

Edytowane przez michael130

Panowie mam dwie sprawy:

1. Jak zakodować aby po otwarciu auta świecily tylko wbudowane w lampę ledy z przodu (bez bixenonów).

2. Jak zakodować wyświetlanie stanu adblue i gdzie później tego szukać w mmi?

A jak wyłączyć tylną wycieraczkę przy wstecznym ?

Edytowane przez michael130

Nie da się. Możesz tylko wykodować tylną wycieraczkę ale wtedy nie będziesz jej mògł aktywować manetką. Jedynie po aktowaniu natrysku na tylną szybę wytrze ją 3 razy.

Musisz po prostu zanim wrzucisz wsteczny zmienić położenie manetki wycieraczek z pozycji auto (czujnik deszczu) na wyłączone.

4 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

1. Nie możliwe

2. Nie możliwe.

A zakodowanie zamykania z pilota klapy bagażnika?(Otwieranie działa).

I automatyczne zamykanie szyb jak zacznie padać deszcz?

W celu zamknięcia klapy musisz stać w tylnej części auta, niedaleko auta i dłużej przytrzymać przycisk na pilocie.

Zamykania szyb w przed deszczem nie da się zakodować. Nie ma takiej możliwości w tej platformie, to nie jest MQB.

11 minut temu, Muskel1 napisał(a):

W celu zamknięcia klapy musisz stać w tylnej części auta, niedaleko auta i dłużej przytrzymać przycisk na pilocie.

Zamykania szyb w przed deszczem nie da się zakodować. Nie ma takiej możliwości w tej platformie, to nie jest MQB.

Nie daje mi jeszcze spokoju brak możliwości zakodowania żeby przy otwieraniu świeciły się tylko same ledy w przednich lampach. Podobnie na forum a3 mi pisali że tak się nie da (mam w a3 8p bixenony z wbudowanymi ledami do jazdy dziennej) i po dłuższym grzebaniu w vcds okazało się że można zakodować tak żeby tylko ledy swieciły.

Nie wiem czy było, ja kiedyś szukałem i nie znalazłem, a te które były opisane nie działały, ten sprawdzony na moim przykładzie i działa tzn start/stop działa tak jakby cały czas silnik nie był rozgrzany, wrzucasz luz i zapala się A w kółeczku na desce i silnik pracuje.

Zmieniamy z 5 na 0 w adaptacjach tak jak na filmiku

https://youtu.be/3X11klQ6rTU?si=iSmL2H5K5pHglWIp

W dniu 27.09.2024 o 18:58, michael130 napisał(a):

A jak wyłączyć tylną wycieraczkę przy wstecznym ?

na moje to nie dziala tak zero - jedynkowo - przynajmniej u mnie. 

Mam manetke wycieraczek na auto.
Przy wtecznym czasami tylko wlacza tylna wycieraczke - nie jestem pewien w jakich sytuacjach ale byc moze jak pada deszcz i automat tez wlacza przednia... nie wiem dokladnie ale dziala to "inteligentnie" i na pewno nie wlacza mi przy kazdym wlaczeniu wstecznego - zdecydowanie czesciej nie wlacza.

12 minut temu, Koalakm napisał(a):

jak pada deszcz i automat tez wlacza

Tylko wtedy. Dlatego napisałem aby wyłączyć funkcję auto zanim wrzuci wsteczny bieg.

Edytowane przez Muskel1

3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Tylko wtedy. Dlatego napisałem aby wyłączyć funkcję auto zanim wrzuci wsteczny bieg.

ahh rozumiem, zrozumialem z kolegi pytania ze jakby za kazdym razem przy wstecznym wlacza mu wycieraczke - niezaleznie od deszczu

W dniu 27.09.2024 o 22:14, Muskel1 napisał(a):

Niestety nawet jak stoję przy samej klapie to nie mogę jej zamknąć z pilota. Po naciśnięciu pilota słyszę jak zamek pracuje, ale nie zamyka jej. To samo z przycisku w drzwiach kierowcy. Można to jakoś zaprogramować żeby się zamykała z pilota i przycisku w drzwiach kierowcy?