michael130 Opublikowano 22 Września Udostępnij Opublikowano 22 Września Są już jakieś kodowania do rocznika 2021 , np. wylaczenie pasow bezpieczeństwa, bez zapiętych pasów ręczny sam się odblokowuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Września Udostępnij Opublikowano 22 Września Kodowania są takie same jak dla przedlifta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael130 Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września (edytowane) Sprawdziłem test zegarów działa prawidłowo ., siedzenia piszczą ale nie sygnałem ciągłym tylko co jakiś czas ,. Czy da się to całkiem wyłączyć ? A czy da sie jak w b8 aby ręczny sam się wyłączał przy ruszaniu bez zapiętych pasów Edytowane 25 Września przez michael130 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabber Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września Panowie mam dwie sprawy: 1. Jak zakodować aby po otwarciu auta świecily tylko wbudowane w lampę ledy z przodu (bez bixenonów). 2. Jak zakodować wyświetlanie stanu adblue i gdzie później tego szukać w mmi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września 1. Nie możliwe 2. Nie możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael130 Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września (edytowane) A jak wyłączyć tylną wycieraczkę przy wstecznym ? Edytowane 27 Września przez michael130 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września Nie da się. Możesz tylko wykodować tylną wycieraczkę ale wtedy nie będziesz jej mògł aktywować manetką. Jedynie po aktowaniu natrysku na tylną szybę wytrze ją 3 razy. Musisz po prostu zanim wrzucisz wsteczny zmienić położenie manetki wycieraczek z pozycji auto (czujnik deszczu) na wyłączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabber Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): 1. Nie możliwe 2. Nie możliwe. A zakodowanie zamykania z pilota klapy bagażnika?(Otwieranie działa). I automatyczne zamykanie szyb jak zacznie padać deszcz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września W celu zamknięcia klapy musisz stać w tylnej części auta, niedaleko auta i dłużej przytrzymać przycisk na pilocie. Zamykania szyb w przed deszczem nie da się zakodować. Nie ma takiej możliwości w tej platformie, to nie jest MQB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabber Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września 11 minut temu, Muskel1 napisał(a): W celu zamknięcia klapy musisz stać w tylnej części auta, niedaleko auta i dłużej przytrzymać przycisk na pilocie. Zamykania szyb w przed deszczem nie da się zakodować. Nie ma takiej możliwości w tej platformie, to nie jest MQB. Nie daje mi jeszcze spokoju brak możliwości zakodowania żeby przy otwieraniu świeciły się tylko same ledy w przednich lampach. Podobnie na forum a3 mi pisali że tak się nie da (mam w a3 8p bixenony z wbudowanymi ledami do jazdy dziennej) i po dłuższym grzebaniu w vcds okazało się że można zakodować tak żeby tylko ledy swieciły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września To grzeb tylko nie szukaj tu później pomocy jak rozwalisz kodowania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flo333 Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września Nie wiem czy było, ja kiedyś szukałem i nie znalazłem, a te które były opisane nie działały, ten sprawdzony na moim przykładzie i działa tzn start/stop działa tak jakby cały czas silnik nie był rozgrzany, wrzucasz luz i zapala się A w kółeczku na desce i silnik pracuje. Zmieniamy z 5 na 0 w adaptacjach tak jak na filmiku https://youtu.be/3X11klQ6rTU?si=iSmL2H5K5pHglWIp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września W dniu 27.09.2024 o 18:58, michael130 napisał(a): A jak wyłączyć tylną wycieraczkę przy wstecznym ? na moje to nie dziala tak zero - jedynkowo - przynajmniej u mnie. Mam manetke wycieraczek na auto. Przy wtecznym czasami tylko wlacza tylna wycieraczke - nie jestem pewien w jakich sytuacjach ale byc moze jak pada deszcz i automat tez wlacza przednia... nie wiem dokladnie ale dziala to "inteligentnie" i na pewno nie wlacza mi przy kazdym wlaczeniu wstecznego - zdecydowanie czesciej nie wlacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września (edytowane) 12 minut temu, Koalakm napisał(a): jak pada deszcz i automat tez wlacza Tylko wtedy. Dlatego napisałem aby wyłączyć funkcję auto zanim wrzuci wsteczny bieg. Edytowane 30 Września przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Tylko wtedy. Dlatego napisałem aby wyłączyć funkcję auto zanim wrzuci wsteczny bieg. ahh rozumiem, zrozumialem z kolegi pytania ze jakby za kazdym razem przy wstecznym wlacza mu wycieraczke - niezaleznie od deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września Chodziło mu zapewne tylko o te przypadki kiedy to występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabber Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października W dniu 27.09.2024 o 22:14, Muskel1 napisał(a): W celu zamknięcia klapy musisz stać w tylnej części auta, niedaleko auta i dłużej przytrzymać przycisk na pilocie. Zamykania szyb w przed deszczem nie da się zakodować. Nie ma takiej możliwości w tej platformie, to nie jest MQB. Niestety nawet jak stoję przy samej klapie to nie mogę jej zamknąć z pilota. Po naciśnięciu pilota słyszę jak zamek pracuje, ale nie zamyka jej. To samo z przycisku w drzwiach kierowcy. Można to jakoś zaprogramować żeby się zamykała z pilota i przycisku w drzwiach kierowcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Ile masz przycisków w klapie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabber Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Ile masz przycisków w klapie? Jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października To nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi