Wolf1991 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Czy czesto sie gasi i zapala silnik jak to w mieście tez podobno ma wpływ. A powiedz ile masz teraz 280k?taa, 282 tys jakoś, ale aż jestem ciekawy w sumie jak to tam wygląda Podziel się swoją wiedzą gdy zobaczysz stan zużycia
damian19886 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Mi zregenerowali walek na wiekszy imbus na co jest 3 lata gw a pompe musialem wymienic bo w smoku znalazly sie opilki metalu i gosciu zapytal jak chce pojezdzic tym autem to nalezalo by pompe wymienic bo w niej sa opilki metalu. Zamiennik cos ok 500zl a ori 900zl
achmed_26 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 Mi zregenerowali walek na wiekszy imbus na co jest 3 lata gw a pompe musialem wymienic bo w smoku znalazly sie opilki metalu i gosciu zapytal jak chce pojezdzic tym autem to nalezalo by pompe wymienic bo w niej sa opilki metalu. Zamiennik cos ok 500zl a ori 900zl gdzie regenerowałeś wałek? :>
damian19886 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Firma znajduje sie bodajze w Gdansku ale nie pamietam a gw nie mam przy sobie. Wiem ze na allegro ich znalazlem.
achmed_26 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 Widzę, że czeka mnie wycieczka ;D wole pojechać niż wysyłać części kurierem ;P
damian19886 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ja wysylalem kurierem wszystko i do 3 dni mialem wszystko z powrotem.
honcio Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zobaczyć tego imbusa to nie jest takie proste bo trzeba miskę zrzucić w b7 jest trochę roboty jak cos to ci powiem co i jak robiłem to juz kilka razy swapowałem tą pompę oleju odezwij sie do mnie na priv to ci powiem co i jak
Awra Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Ktos mnie tutaj pytal o moj zabierak. Jestem po operacji i nie chcialem ryzykowac wiec na 3 lata mam spokoj- naped poszedl do regeneracji. Nie wie co dokladnie tam bylo bo moj mechanik to robil, razem z rozrzadem wyszlo 2 tys.
achmed_26 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2017 Witam! Ostatnio przy wymianie oleju, skontrolowany został imbusik, okazało się, że był to ostatni gwizdek ;P jeszcze chwila i spotkałaby mnie przykra sytuacja.... cała napęd pompy został zregenerowany więc nic nie powinno się dziać ;) wszystko sprawdzone przy 222 000 km, trochę za długo zwlekałem ale na szczęście wyszło dobrze xD pozdrawiam!
achmed_26 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2017 auto było w serwisie "LUBOŃ" Wrocław
ecobuda Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Ja kupiłem auto z przebiegiem 189kkm i zmieniłem tylko olej i filtry silnik chodził pięknie. Imbus olałem. Przy przebiegu 192kkm silnik padł. Zdechła pompa zawarł się wał i dwa gary. Mam teraz drugi silnik z pompą starej konstrukcji i silnik jest oko ale Multitronik teraz robi psikusy.Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Musashi Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 12 godzin temu, ecobuda napisał: Ja kupiłem auto z przebiegiem 189kkm i zmieniłem tylko olej i filtry silnik chodził pięknie. Imbus olałem. Przy przebiegu 192kkm silnik padł. Zdechła pompa zawarł się wał i dwa gary. Mam teraz drugi silnik z pompą starej konstrukcji i silnik jest oko Długo jechałeś zanim się zatarł?
ecobuda Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Nawet się kontrolną od ciśnienia nie zapaliła. Nagle na autostradzie pod Berlinem zaczął klekotać bardzo mocno. Wróciłem do pl na lawecie i po rozebraniu silnika okazało się że wał dostał luzów wzdłużnych i dwa garki się oszlifowały. Wcześniej żadnych objawów chodził cicho jak benzyniak i nagle bummmm.Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Musashi Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 hmmm, to któryś taki przypadek, po co jest kontrolka oleju? jaki to był silnik, a jaki masz teraz?
ecobuda Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Miałem bpw a teraz nie wiem sam. Podobno nie zawodny(rok gwarancji) oznaczenie miał bpw ale mechanik mówił że to silnik z 2002roku a wtedy jeszcze nie było bpw a pojemność była jakby z innego przyklejona. I sam nie wiem co mam. Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Musashi Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 w 2002 to awx czyli 1,9, 2.0 do pasków trafiło zdaje się w 2003.
Rekomendowane odpowiedzi