przemoskubany Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Witam.. niedawno zakupiłem Audi a4 b5 1.8T lift Planuje wszystko poogarniać niedługo.. co jeszcze należy wymienić ??? -olej w silniku, -olej w skrzyni, -rozrząd, -wszystkie paski, -filtry, -płyn wspomagania,hamulcowy,chłodniczy, -termostat, Edytowane 7 Stycznia 2016 przez przemoskubany
Unf Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Zalezy... czy chcesz wymieniac prewencyjnie bez wzgledu na to czy cos dziala czy nie, czy tylko to co nie dziala. Jak tylko to co nie dziala to musisz podpiac VAG'a sprawdzic bledy i zrobic logi. A jak chcesz wymieniac wszystko na nowe dla spokoju... to panie... przygotuj pare tysiaczkow 4 cewki 4 swiece rozrzad (na ktroy sklada sie zarowno pasek z calym osprzetem jak i lancuch z napinaczem) szklanki (20 sztuk...) przeplywomierz sonda lambda turbina (jesli nie masz historii jej zycia, a auto pewnie ma z 250 000 przebiegu to regeneracja moze byc dobrym pomyslem) zawor n75 zawor dv wszystkie filtry olej pompa oleju (w 1.8T czesto jest zatkana szlamem, kawakami odmy, sylikonem i uj wie czym jeszcze, zwlaszcza jak poprzedni uzytkownicy lali castrole i inne gowna) To tak na szybko co mi wpadlo do glowy i co... w wiekszosci sam mam juz za soba Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Unf
przemoskubany Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dzieki za odpowiedz..swiece mialem wymieniać..a cewki często sie psują? Czy jak działa to niech dziala..i jaki ewentualny koszt?
Magicbattle Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 kolego bez sensu wszystko wymieniac. jak auto ma moc i nic sie nie dzieje. to zrob sobie rozrzad, jak lancuch nie halasuje to nie ruszaj go i napinacza. hamulce wiadomo jak slabe to zrob. plyn chlodniczy wymien wspomagania jak masz checi to tez. zobacz w jakim stanie sa swiece, cewek bym nie ruszal do puki nie bedzie problemu z zaplonami. jak bedziesz mial ryj sciagniety to zobacz jaki luz ma wirnik w turbo i czy z ic albo wezy nie leje sie olej. jak tylko delikatnie zapocone to nie ma sensu narazie tego robic. to tyle na poczatek. sprawdz czy sa jakies bledy skasuj i pojezdzij troche i zobacz czy cos wroci jak tak to trzeba sie tym zajac. aha mozesz wymienic wszystkie wezyki podcisnien od turbo dv itp. jakies markowe samco czy cos bo zwykle zaraz sie rozpadna
Pij1973 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Dzieki za odpowiedz..swiece mialem wymieniać..a cewki często sie psują? Czy jak działa to niech dziala..i jaki ewentualny koszt? Za cewkę dawałem 95 zł, ale okazało się że to nie ona padła, tylko wzmacniacz zapłonu. Auto mam prawie dwa lata (40 kkm) i cewek nie ruszałem. Tak jak kolega pisał, na zapas nie ma co wymieniać, pakiet startowy czyli rozrząd, olej, filtry, płyn hamulcowy. Reszta w miarę potrzeb.
przemoskubany Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2016 Okej dzięki śliczne ;D
Rekomendowane odpowiedzi