Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

F1, Rajdy i Motorsport

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za trzy miesiące Robert na podium ale by było cudnie i tego mu życzę :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Wyświetleń 309,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jeden z naszych lekarzy trochę optymistycznie się wypowiadał : "że nie zdziwiłby się zobaczyć go za 3 mce na pierwszych testach" :cool1:

Nie no, bez jaj, Robert może i ma silny organizm, ale pewnych rzeczy nie przeskoczy. Kości muszą mieć czas na zrośnięcie, potem rehabilitacja i przywracanie sprawności kończyn. Pamiętajmy, że to wielomiejscowe złamania nogi, ramienia, reki oraz poważne uszkodzenie kości dłoni.

To nie jest zwichnięta na WF-ie kostka.

Opublikowano

Jestem głęboko przekonany że jego mistrzostwo tylko się troszkę przesunie w czasie! Tego mu szczerze życzę! Robert trzymam kciuki!!

Opublikowano

O Kubicy dzisiaj we Włoszech w każdej gazecie na pierwszych stronach pisali w końcu nie dziwota bo bardzo go lubią i mieszka od wielu lat w Italii :)

Opublikowano

To nie jest zwichnięta na WF-ie kostka

zwichniecie to bardziej powazna sprawa niz zlamanie czy skrecenie kolego
Opublikowano

A myślałem że całkiem odwrotnie ma się sprawa... :mysli:

Opublikowano

No nie wiem, lekarzem nie jestem, nie znam się na fachowej termonologii.

No to może chodziło mi o skręcenie, generalnie - o stopień skomplikowania urazu.

Wiem po sobie, bo w wieku 16 lat miałem poważą kontuzję lewej nogi podczas gry w koszykówkę - konkretnie, i tu już mogę posłużyć się fachową terminologią, bo miałem to napisane na wypisach ze szpitala: "oderwanie guzowatości piszczeli z przemieszczeniem nad szparę stawową kości udowej". Konkretnie to ścięgno, które prostuje nogę w kolanie urwało się razem z fragmentem kości, do którego było przyczepione na piszczeli i pociągnęło wszystko po rzepce do góry, na udo.

Kosztowało mnie to dwie operacje, półtora miesiąca w gipsie i półroczną rehabilitację, podczas której musiałem z siebie dać naprawdę dużo bólu i pracy, by móc nogę ponownie zginac w kolanie. Piętą do pośladka zacząłem dotykac dopiero po 3-4 latach.

Dlatego jestem przekonany, że Roberta czeka wielomiesięczna rehabilitacja, by przywrócić nodze i ręce pełną sprawność, tym bardziej, jeśli urazy dotyczą rówierz stawów łokciowego i nadgarstka, na co wskazują informacje od lekarzy.

Opublikowano

miałes bardzo poważny uraz , dlatego miałes tak długa rehabilitacje , - ogólnie kazdy uraz ma swoja specyfike i kazdy organizm inaczej sobie z tym radzi , miejmy nadzieje że Kubica jest mocny i szybko dojdzie do formy takiej aby mogł powrócić do F1

Opublikowano

miałes bardzo poważny uraz , dlatego miałes tak długa rehabilitacje , - ogólnie kazdy uraz ma swoja specyfike i kazdy organizm inaczej sobie z tym radzi , miejmy nadzieje że Kubica jest mocny i szybko dojdzie do formy takiej aby mogł powrócić do F1

Oby.

A Kolega to coś z medycyną ma wspólnego? :wink4:

BTW, mój przypadek był parę razy przedstawiany studentom i jakims praktykantom czy komuś tam, no generalnie, podczas obchodów pokazywali mnie jak małpę w zoo :decayed: , a ja dumny i blady leżałem z nogą na szynie w koszulce Chicago Bulls z numerem 23 ( kto czai początki lat 90-tych wie, o co chodzi :D ) . Ehh, człowiek był młody i głupi :rolleyes:

Dobra, koniec OT, Robert wyzdrowieje, to pewne. Pytanie, na ile odzyska sprawnośc prawej części ciała. Wierzę, że powróci do formy sprzed wypadku. Teraz pozostaje jedynie czekać i śledzić postępy w gojeniu się i rehabilitacji.

Opublikowano

Nawet niema takiej opcji ze by nie wrócił do F1!!:)) wróci i to z taka formaaa ze będzie wszystkim tyłki lal:))) tego sobie i wam życzę :: :) :)

Opublikowano

U mnie dzis w pracy (wszyscy wiedza ze kibicuje kubicy) , a pracuje z samymi niemcami i paroma ruskami, dpoytywali sie co z Kubica i byli tez tym przejeci. Nikt sie nie wysmiewal ani sie nie pytal : I po co mu to bylo? Wszyscy rozumieli ze Robert kocha sie scigac/rywalizowac- to jego zawod i pasja...

Przyjemnie sie pracuje wsrod takich ludzi...

Opublikowano

Do wyjasnienia proponuje zamknąć ten temat.

Opublikowano

Noo i wszystko jasne... :confused4: :confused4: :confused4:

168302_1406427259989_1811645630_767872_876805_n.jpg

Robert może mówić o dużym szczęściu, że skończyło się tylko na tym, na czym się skończyło.[br]Dopisany: 07 Luty 2011, 23:02_________________________________________________

Ale do wyjaśnienia czego?

Wątek jest o F1, a że akurat przytrafiło się Robciowi to, co się przytrafiło, nie zmienia faktu, że 11.03 w Bahrajnie rusza nowy sezon.

Opublikowano

Dokładnie :good:

Opublikowano

Wątek jest o F1, a że akurat przytrafiło się Robciowi to, co się przytrafiło, nie zmienia faktu, że 11.03 w Bahrajnie rusza nowy sezon.

...i tu sie zgadzam-kibicujemy Formule 1 ,a nie tylko Kubicy,choć wielu,w tym i ja-dzięki Niemu zaczęło oglądać wyścigi... :wink4:
Opublikowano

Noo i wszystko jasne... :confused4: :confused4: :confused4:

168302_1406427259989_1811645630_767872_876805_n.jpg

Robert może mówić o dużym szczęściu, że skończyło się tylko na tym, na czym się skończyło.[br]Dopisany: 07 Luty 2011, 23:02_________________________________________________

O kurde :shocked: tego zdjęcia nie widziałem, dobrze że to tylko tak się skończyło. Mam nadzieję że Robert jak najszybciej wróci do zdrowia.

Ale do wyjaśnienia czego?

O kurdę, :shocked: tego zdjęcia nie widziałem, dobrze że to tylko tak się skończyło. Oby Robert jak najszybciej wrócił do zdrowia.

Opublikowano

jeżeli zdjęcie jest prawdziwe a mam co do tego wątpliwości ponieważ nie widziałem go jeszcze na dużych portalach a na pewno by go tam umieścili; to już wiadomo co zmiażdżyło rękę Robertowi

Opublikowano

Tu nie zawinił człowiek tylko korzeń wystający i śliski asfalt.

żaden korzeń...asfalt jest tam gładki jak stół :gwizdanie:

winą jest tutaj brak umiejętności,doświadczenia i przystosowania do nowego auta i opon :gwizdanie:

Robert Kubica nie rozbił swojego samochodu z powodu najechania na korzeń lub garb. Odcinek drogi, na którym doszło do wypadku jest gładki i równy jak stół.

Murek obok kapliczki, w jaki według pierwszych informacji miała uderzyć rozpędzona skoda jest nietknięty, a ślady otarcia na pewno byłyby widoczne na zmurszałym kamieniu i porastającym go mchu.

Powodem wypadku był brak doświadczenia i zbyt szybka jazda Polaka. Robert po raz pierwszy startował Skodą Fabią i po raz pierwszy miał do czynienia z oponami, jakie założono w tym aucie. Być może spodziewał się innego zachowania samochodu i nie przewidział, że wpadnie on w poślizg. A o to na prowadzącej przez góry trasie bardzo łatwo.

Biorąc pod uwagę, że Kubica jechał tam wcześnie rano i cztery, pięć razy szybciej niż zwykły kierowca łatwo wyobrazić sobie, czym to groziło.

Fakt.pl

a wadliwa barierka to druga strona medalu :cool1:

Włoscy dziennikarze zastanawiają się także jak to możliwe, by mająca za zadanie chronić przed wypadnięciem z drogi metalowa banda narobiła takich szkód. Samochód powinien odbić się od niej lewym bokiem i ewentualnie wpaść do rowu z prawej strony, a nie nadziać się na nią jak na rożen.
[br]Dopisany: 08 Luty 2011, 08:58_________________________________________________
- Jeśli doszło do uszkodzenia nerwów, rekonwalescencja Roberta Kubicy może potrwać od pół roku do nawet dwóch lat - przewiduje prezes Europejskiego Stowarzyszenia Chirurgów Ręki (FESUM) Philippe Bellemere.
:kwasny:
Opublikowano

Ja bymm faktu nie cytował bo dla mnie to żadne źródło informacji. :no:

Opublikowano

Grzegorz... znowu czytasz Fakt :facepalm::bag: