Skocz do zawartości
IGNOROWANY

F1, Rajdy i Motorsport

Wąski

Rekomendowane odpowiedzi

Pomijam kłopoty z bolidem Roberta ale "swojemu" siedzenia nie dokręcić to zakrawa na sabotaż :polew:

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Panowie będzie dobrze :) Już niedługo :)

a co przechodzi do Brown GP :polew:

tiiaaaa za Buttona :polew:

Panowie będzie dobrze :) Już niedługo :)

Pod warunkiem, że mechanicy przestaną popełniać głupie błędy i "złożą te puzzle jakimi jest bolid" nieco staranniej niż bywało ostatnio...

Włoskie media informują, że od sezonu 2010 nowymi kierowcami teamu Ferrari mają być Hiszpan Fernando Alonso i Polak Robert Kubica.

Ekipa z Maranello planuje gruntowną przebudowę zespołu i z włoskim zespołem mają pożegnać się Brazylijczyk Felipe Massa i były mistrz świata Kimi Raikkonen. Nie ustają spekulacje kto zajmie ich miejsca.

O tym, że dwukrotny mistrz świata w barwach Renault, Alonso ma w przyszłym sezonie zasiąść za kierownicą czerwonego bolidu mówi się od dawna. Hiszpan miał podpisać kontrakt z włoską stajnią już w 2008 roku. Teraz wiele mówi się o tym kto może być partnerem Alonso w zespole.

W środę wypowiedział się na ten temat komentator Formuły 1 w stacji Sky Sports 24 Vanzini Carlo. Według jego informacji w planach Ferrari na 2010 rok partnerem Alonso ma być polski kierowca BMW Robert Kubica.

Dodatkowego smaczku całej sprawie dodaje fakt, że Alonso i Kubica są ze sobą zaprzyjaźnieni i wielokrotnie dawali do zrozumienia, że z chęcią spotkaliby się w jednym zespole.

jestem za :gwizdanie:

hmmm... ja wstrzymuję się od głosu... obaj będą próbowali dominować i będzie powtórka z pary Prost-Senna

obaj będą próbowali dominować i będzie powtórka z pary Prost-Senna

i bylo tak zle ? raz wygral Senna a Prost byl 2gi, potem wygral Prost a Senna byl 2gi

nie mam nic przeciwko aby bylo tak w przypadku Roberta i Fernando w Ferrari - gorzej jakby mialo byc jak Alonso-Hamilton w 2007

no ale teraz koniec marzen i zyjemy w nadzieji na pierwszy punkt Roberta

Włoskie media informują, że od sezonu 2010 nowymi kierowcami teamu Ferrari mają być Hiszpan Fernando Alonso i Polak Robert Kubica.

Ekipa z Maranello planuje gruntowną przebudowę zespołu i z włoskim zespołem mają pożegnać się Brazylijczyk Felipe Massa i były mistrz świata Kimi Raikkonen. Nie ustają spekulacje kto zajmie ich miejsca.

O tym, że dwukrotny mistrz świata w barwach Renault, Alonso ma w przyszłym sezonie zasiąść za kierownicą czerwonego bolidu mówi się od dawna. Hiszpan miał podpisać kontrakt z włoską stajnią już w 2008 roku. Teraz wiele mówi się o tym kto może być partnerem Alonso w zespole.

W środę wypowiedział się na ten temat komentator Formuły 1 w stacji Sky Sports 24 Vanzini Carlo. Według jego informacji w planach Ferrari na 2010 rok partnerem Alonso ma być polski kierowca BMW Robert Kubica.

Dodatkowego smaczku całej sprawie dodaje fakt, że Alonso i Kubica są ze sobą zaprzyjaźnieni i wielokrotnie dawali do zrozumienia, że z chęcią spotkaliby się w jednym zespole.

Cuchnie onetem na odległość :disgust:

W tamtym sezonie też były takie rewelacje i ... nic się nie sprawdziło.

Raikkonnem ma jeszcze kontrakt na przyszły sezon a Massa chyba też w tamtym roku podpisał nowy na dłuższy czas (chyba, że coś już pokręciłem :chytry:)

W tamtym sezonie też były takie rewelacje i ... nic się nie sprawdziło.

Raikkonnem ma jeszcze kontrakt na przyszły sezon a Massa chyba też w tamtym roku podpisał nowy na dłuższy czas (chyba, że coś już pokręciłem :chytry:)

Dokładnie. I Raikkonen i Massa maja kontrakty do konca sezonu 2010

Dotychczasowe doświadczenia z KERS-em (również u szybszej konkurencji jak McLaren i Ferrari) pokazują, że system przydaje się bardziej do obrony pozycji niż do jej zdobycia.

Zdaje się że pierwotne założenie było nieco odmienne :disgust:

Z tego powodu należy wypieprzyć na złom to ustrojstwo - nie ma zespołu który by dostrzegał jakieś nieznaczne chociaż korzyści z tego wynikające.

Zupełnie inaczej z dyfuzorami - nikt nie ma wątpliwości, że dają lepsze czasy.