romankan Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam Posiadam A4 1.9 tdi rok 97 silnik AFN czeka mnie wymiana uszczelki pod nastawnikiem bo jest wyciek ale problem polega na tym że nie mogę się połączyć z VCDS litte z silnikiem żeby odczytać wartości. Połączę się z klimą,modułem komfortu a z silnikiem d*p......a. Z polskim vagiem 4.9 uzyskam połączenie ale wartości są jakieś dziwne.Napięcie w V by się może zgadzało bo jest 1.6V temperatura ok ale dawka-obciążenie silnika to 20. Połączenie z innymi programami vag com nie zależnie od wersji do 409 jest nie możliwe. Ustawienia portu według wytycznych od Viakena, zmiany wartości ustawienia portu com nie pomagają sterowniki kabla, programy, są OK, napięcie w złączu sprawdzone 12.4 V z audi A3 rok 2000 się łączy. Kabel od VIAKENA „VAGKKL+FIATECUSCAN” Proszę o pomoc Pozdrawiam
Tom A4 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 może masz wywalone immo i nie została przywrócona diagnostyka.
romankan Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 nie immo jest OK radio fabryczne
Tom A4 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Radio nie ma nic zupełnie wspólnego z immo. Kontrolka immo zapala się i gaśnie normalnie. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Tom A4
Tom A4 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Skoro z immo jest wszystko wg ciebie ok to proponuję zmienić kabel. VCDS lite działa nawet z nowymi autami.
koloboro Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Test interfejsu przechodzi pozytywnie?
lukasz51237 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 A jak masz ustawione porty COM?
romankan Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) A jak masz ustawione porty COM? od 1 do 4 latency timer zmniejszane test przechodzi OK Kabel jest dobry bo z audi a3 się łączy VAG 3.11 sprawdzę A jak masz ustawione porty COM? od 1 do 4 latency timer zmniejszane test przechodzi OK Kabel jest dobry bo z audi a3 się łączy VAG 3.11 sprawdzę Witam VAG 3.11 z problemami ale się połączyłem wymieniłem uszczelkę pod nastawnikiem jest OK VCDS LITE dalej problemy nawet z innymi programami zassanymi z neta Edytowane 11 Stycznia 2016 przez romankan
Tom A4 Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 uszkodzony albo bardzo bardzo kiepskiej jakości kabel.
Rekomendowane odpowiedzi