Damian Barbarewicz Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Mój nowy nabytek, jestem poraz pierwszy posiadaczem "czwórki", zakupiona na początku tego roku (7 tys zł), mam nadzieję, że będzie mi dobrze służyć. Rok 1995, założone lampy poliftowe. 2 lata w kraju, od pierwszego właściciela w Polsce, instalacja gazowa sekwencyjna założona również po sprowadzeniu auta do PL. W przyszłości zamierzam dokonać lekkiego tuningu kosmetycznego, ale nie przesadnie, żeby nie robić wiochy. Autko nim kupiłem, miało wymieniane trochę rzeczy. M.in. nowe sprzęgło, wszystkie tarcze, klocki, amortyzatory, alternator. Z usterek to nie działające awaryjne światła oraz zanikanie ogrzewania podczas postoju mimo temperatury 90'C. (Podczas dodawania gazu, ogrzewanie wraca, być może to spowodowane jest zwiększonym przepływem). Z tego co mi wiadomo, to może być zasyfiona nagrzewnica, lub pompa do wymiany, albo nawet układ się zapowietrzył. A z takich całkiem drobnych to nie działające głośniki z tyłu. Panowie macie takie furki, to może wspomożecie i ukierunkujecie na temat tego ogrzewania.
sebidi Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Siema ładny egzemplarz co do nagrzewnicy możesz spróbować ja przeplukac warto też zajrzeć do pompy wody czy aby na pewno dobrze obieg napędza nawet od tej pompy bym zaczął a co do głośników pewnie masz radio nie ori
PiterA4 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 zerwałbym te naklejki pozatym koza z niej ale ogolnie na zdj jest ładna
Lukaszhenleys Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Jak na 95 to super bynajmniej na foto.W tym roczniku ogarnieta a4 kupic to ciezki temat...a co do naklejek sa lux Powodzenia...
marasekm Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Co do ogrzewania: najpierw spróbuj odpowietrzyć. Jak nie pomoże to to przepłucz nagrzewnicę. A jak to nie pomoże to klops- nagrzewnica do wymiany A ogrzewanie całkiem zanika na postoju, tzn leci zimne powietrze? Czy tylko trochę mniej grzeje? Edytowane 10 Stycznia 2016 przez marasekm
enczu Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Pokaż jakieś foty środka Co do awaryjek - ja bym wyjął i zobaczył, czy przerywnik nie wyzionął ducha, może tutaj tkwi problem. Jeśli kierunki działają to bezpieczniki na pewno spoko, więc albo przerywnik albo gdzieś kabel od niego załamany, tam wszystko jest tak delikatne, że szkoda gadać.. U mnie jak wymieniałem, to lekko nie tak dogięty kabel i już problemy.
Damian Barbarewicz Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Opublikowano 8 Marca 2016 Pokaż jakieś foty środka Co do awaryjek - ja bym wyjął i zobaczył, czy przerywnik nie wyzionął ducha, może tutaj tkwi problem. Jeśli kierunki działają to bezpieczniki na pewno spoko, więc albo przerywnik albo gdzieś kabel od niego załamany, tam wszystko jest tak delikatne, że szkoda gadać.. U mnie jak wymieniałem, to lekko nie tak dogięty kabel i już problemy. Otóż okazało się iż bezpiecznik od awaryjek Tak mnie podkusiło przejrzeć skrzyneczkę najpierw, i o dziwo, 5A bezpiecznik w miejscu awaryjek (oczywiście spalony), a powinien być 15A, wymieniłem i działa BTW. Inwestycja w fele http://fotoo.pl//out.php?i=1084440_12637420-1019083191487835-2143925240-o.jpg
Rekomendowane odpowiedzi