skinu44 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 hejka jakiś czas temu kupiłem drzwi do audi a4 b5 sedan jest trosze inny odcień srebnegi co możecie poradzić na to malować je czy polerka cos da może jakieś pasty czy coś ? zdj drzwi:
black4 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 hejka jakiś czas temu kupiłem drzwi do audi a4 b5 sedan jest trosze inny odcień srebnegi co możecie poradzić na to malować je czy polerka cos da może jakieś pasty czy coś ? zdj drzwi: Witaj, Gdybyś miał ewidentne wady po lakierowaniu na warstwie bezbarwnej lakieru to wówczas można je spolerować i często po takim zabiegu nie ma śladu. U Ciebie najprawdopodobniej polakierowano jeden element a na sąsiednich nie zrobiono tzw. cieniowania lakieru. Gdyby fachowo lakiernik zrobił cieniowanie różnica między nowym lakierem na malowanym elemencie a pozostałymi elementami byłaby zniwelowana, Pozdrawiam
House Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 hejka jakiś czas temu kupiłem drzwi do audi a4 b5 sedan U Ciebie najprawdopodobniej polakierowano jeden element a na sąsiednich nie zrobiono tzw. cieniowania lakieru. On nic nie lakierował, kupił drzwi w innym odcieniu Nic z tym nie zrobisz, polakieruj, albo kup zgodne ze swoim kodem lakieru bo te dopierałeś na oko?
skinu44 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2016 hejka jakiś czas temu kupiłem drzwi do audi a4 b5 sedan U Ciebie najprawdopodobniej polakierowano jeden element a na sąsiednich nie zrobiono tzw. cieniowania lakieru. On nic nie lakierował, kupił drzwi w innym odcieniu Nic z tym nie zrobisz, polakieruj, albo kup zgodne ze swoim kodem lakieru bo te dopierałeś na oko? zgadza się na oko to będzie trza myśleć nad malowaniem zmatowić i pomalować, albo zostawić i tak jeździc
boguc Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 A jesli kod lakieru na drzwiach jest taki sam a różnią się odcieniami to polerka załatwia sprawę ?
jospethe Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 A co da polerka? Zmieni kolor bazy?
House Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Nic polerka nie zmieni, to jest lakier dwuskładnikowy, baza jest inna a nie klar. polerka NIC tu nie zmieni. Na tabliczce znamionowej masz kod lakieru, potem wrzuć ten kod w allegro i wyszukasz sobie wszystkie elementy tylko w twoim kolorze. Przypuszczam, że za gołe drzwi zapłacisz mniej niż za lakierowanie
adamresinski Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Żeby była igła to trzeba pomalować drzwi przód i pocieniować błotnik przód, drzwi tył. Srebro na strzała prawie nigdy nie pasuje
Rekomendowane odpowiedzi