Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

R8 Plus 5.2 V10 FSI 610PS AraBlau

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

12316204_745022025642559_453394520685030

Złapales je? :D

Niechcący zaśmiecając temat ...U nas taka R8ka się pojawiła ;)

srhxfo72.jpg

zodnh5l2.jpg

ghsejbuz.jpg

ymmwocf3.jpg

Opublikowano

Człowieku jak nie wiesz co to AMG GT to się nie wypowiadaj

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Człowieku jak nie wiesz co to AMG GT to się nie wypowiadaj

Gdzie temu do r8 plus???

Bardziej do rs5...

Opublikowano
  • Autor

Kanapowozu? Lol.

AMG GT to świetna machina i o wiele ciekawsza jazda, ale to akurat na torze ;-)

Tutaj porównanie AMG GTS że zwykłą 991 Turbo

https://youtu.be/Eja4pulcGik

A tutaj R8 plus vs 991 Turbo S

https://youtu.be/e16tfyzYhSU

To R8 zjada AMG na torze i poza nim na ten moment

Edytowane przez szymeniu

Opublikowano

Od razu mnie tu zjecie. Tona hejtu. Ja pisałem o AMG GT, a klubowicz, że S klasa to kanapowoz.

Nie czepiam się R8.

Opublikowano
  • Autor

Od razu mnie tu zjecie. Tona hejtu. Ja pisałem o AMG GT, a klubowicz, że S klasa to kanapowoz.

Nie czepiam się R8.

Ja się odniosłem tylko do AMG GT bo nic innego w Mercedesie teraz nie ma co by mnie jakkolwiek mogło zaskoczyć :wink:

Opublikowano

a klubowicz, że S klasa to kanapowoz.

odniosłem się do postu A-rka, który pisał o S-klasie AMG i GLE AMG ;) to nie są supercary.

Opublikowano

Szymon pokazywałeś już jakiejś furmance gdzie jej miejsce czy na razie spokojne ujeżdżanie ??? :)

Opublikowano

Na moje gusta a o nich się nie dyskutuje ;) to jak nie R8 to tylko 911 TURBO 4S brał bym pod uwagę :kox: ale podejrzewam że $$$ większe za prosiaka a jak widać na mokrym czasy bardzo zbliżone więc jak nie widać różnicy to po co przepłacać :wink:

Masz jakieś plany wybrać się R8 na tor ? Bo do tego to auto zostało stworzone, i chyba najwięcej radości daje w takim otoczeniu. I jeszcze pytanie czy są przy audi jakieś debilne obostrzenia jakie pisałeś że były przy nissanie że jak na tor to przegląd przed jazdą po jeździe itp.

Opublikowano

A ok ;-) Pozdrawiam

Opublikowano

a klubowicz, że S klasa to kanapowoz.

odniosłem się do postu A-rka, który pisał o S-klasie AMG i GLE AMG ;) to nie są supercary.

nigdzie nie napisałem, że to "supercary" (choć dla mnie to super samochody) więc nie wiem dokładnie co oznacza dla ciebie słowo "supercar"....

napisałem o tych modelach porównując cenę i osiągi które są zbliżone do R8. Zaraz na pewno ktoś napisze, że Audi ma 3 sec do setki, a Mercedes aż 4 sec ale czy R8 będzie używane tylko do wyścigów na torze gdzie ta sekunda będzie miała różnicę? Czy ta różnica będzie odczuwalna w jeździe po polskich drogach? Można tak pisać i pisać..... ale w końcu to temat Szymona więc kończę OT

PS: a jak się ma GT-R do R8 Plus? GT-R ma lepsze przyśpieszenie i w wyścigach na 1/4 mili pewnie wygrywa i chyba jest "supercarem"

Opublikowano
  • Autor

GTR robił ćwiartke 11.6 a R8 robi w 10.72 to jest przepaść.

Przyspieszenie 0-200 w R8 to 9.1 przy średniej trakcji przy dobrej poniżej 9

GTR około 10.7 przy super trakcji

Opublikowano

Mercedes planuje wypuścić AMG GT Black Series 600 KM, to będzie bezpośredni konkurent R8 V10+.

Opublikowano
  • Autor

Nie będzie, bo co by nie mówić, w tym momencie Huracan i R8 to jedyne nowe auta w klasie supercar z silnikami NA i przez to zyskują sporą renomę. Każdy inny producent wkłada już silniki utorbione. Od 2018 Audi zapowiedziało już V6 i V8 na biturbo do R8 wtedy będziemy mogli porównywać.

Opublikowano

ten pierwszy model GT-R (480 PS) robi "ćwiartkę" w 11.3 sec, ale ten nowy (550 PS) robi ją w 10.8 sec więc to już nie taka przepaść do Audi.

Ale skoro tak na cyferki patrzymy to może podam przykład innego samochodu :)

McLaren MP4-12C 625 PS

0-200 km/h - 8,7 sec (Audi - 9,1 sec)

1/4 mili - 10,7 sec (Audi - 10,7 sec)

McLaren 650S

0-200 km/h - 8,2 sec

1/4 mili - 10,4 sec

Nie będzie, bo co by nie mówić, w tym momencie Huracan i R8 to jedyne nowe auta w klasie supercar z silnikami NA

Szymek, żebyśmy się dobrze zrozumieli..... uważasz, że jedynym konkurentem Audi jest inny supercar ale tylko i wyłącznie z silnikiem N/A?

Wszystkie inne supercary z doładowanymi silnikami to nie konkurencja dla Audi?

Opublikowano
  • Autor

ten pierwszy model GT-R (480 PS) robi "ćwiartkę" w 11.3 sec, ale ten nowy (550 PS) robi ją w 10.8 sec więc to już nie taka przepaść do Audi.

Ale skoro tak na cyferki patrzymy to może podam przykład innego samochodu :)

McLaren MP4-12C 625 PS

0-200 km/h - 8,7 sec (Audi - 9,1 sec)

1/4 mili - 10,7 sec (Audi - 10,7 sec)

McLaren 650S

0-200 km/h - 8,2 sec

1/4 mili - 10,4 sec

Nie będzie, bo co by nie mówić, w tym momencie Huracan i R8 to jedyne nowe auta w klasie supercar z silnikami NA

Szymek, żebyśmy się dobrze zrozumieli..... uważasz, że jedynym konkurentem Audi jest inny supercar ale tylko i wyłącznie z silnikiem N/A?

Wszystkie inne supercary z doładowanymi silnikami to nie konkurencja dla Audi?

Nie zrouzmiemy się dobrze, jeśli będziesz wrzucał takie info. Pokaż mi seryjnego GTRa który zrobi ćwiarę w mniej niż 11.5 mój polift schodził na Ułężu do takiej wartości przy rozgrzanych Oponach i świetnej trakcji. Poniżej test wersji Nismo która kręci 11.1, TurboS robi 10.9 a tak jak pisałem i Huracan i R8 są od niego szybsze. Nie wiem skąd masz takie info ale niestety jest mocno nietrafione. Każdy z aut o którym mówię jest przeze mnie objeżdżone i każdym stratowałem z procedury i wiem co potrafi

Jeździłem ostatnio dwoma McLarenami MP4 i 650S i żaden nie dał takich wyników o jakich mówi producent.

201602191_seqrexq.jpg

Jaki jest sens porównywać auto z centralnym silnikiem wolnossącym i napędem 4x4 w 70% RWD do uturbionej V8 z silnikiem z przodu i napędem na tył (mowa o AMG GTS/R) ? Nie ma żadnego wspólnego mianownika, żadnego.

Co do przyspieszeń to pociągnę temat jeszcze dalej i bardzo proszę:

Audi podaje 3.2, zrobione jest 3.0 na oponach 295 letnich zwykłych nie semi slickach jak w GTRze (fabryczncyh), temperatura otoczenia 6,5 stopnia.

P.S odnośnie Maca to jest jeden mały niuans, auto fabrycznie kosztuje 1.4 mln złotych, Audi 1 mln, Torbo S 991.2 1 mln

Edytowane przez szymeniu

Opublikowano

Piękna fura Szymek mam nadzieje ze kiedyś wpadniesz do nas na gliwickie i zobaczę na żywo.

Ostatnio czytałem o R8 producent podaje 3.2 do 100 auto świat wyciąglo średnia z 3 przejazdów i wyszło im 2.9 wiec Erka robi mega przeciąg

Śmieszą mnie trochę komentarze czemu nie kupiłeś tego albo tego, dorob się tego co Szymek kup auto takie jak piszesz a wtedy pewnie Szymek sie ustawi z tobą na kreskę. Szymek chciał R8 i po prostu w czasie obecnym jest to dla niego idealne auto chciał auto N/A a takich aut jest mało wiec konkurencji niema.

Edytowane przez egon47

Opublikowano

Piękna fura Szymek mam nadzieje ze kiedyś wpadniesz do nas na gliwickie i zobaczę na żywo.

Ostatnio czytałem o R8 producent podaje 3.2 do 100 auto świat wyciąglo średnia z 3 przejazdów i wyszło im 2.9 wiec Erka robi mega przeciąg

Śmieszą mnie trochę komentarze czemu nie kupiłeś tego albo tego, dorob się tego co Szymek kup auto takie jak piszesz a wtedy pewnie Szymek sie ustawi z tobą na kreskę. Szymek chciał R8 i po prostu w czasie obecnym jest to dla niego idealne auto chciał auto N/A a takich aut jest mało wiec konkurencji niema.

Otóż to, smiesznie też jak ktoś podaje cyferki z internetu i sie kłóci z kimś kto już tym wszystkim jeździł i ma porównanie:D

Opublikowano

Nie wiem skąd masz takie info ale niestety jest mocno nietrafione. Każdy z aut o którym mówię jest przeze mnie objeżdżone i każdym stratowałem z procedury i wiem co potrafi

No ja niestety tymi autami osobiście nie jeździłem więc wszelkie info mam ze stron internetowych, dokładnie http://fastestlaps.com/

Już więcej nie męczę, dzięki za info :wink:

Śmieszą mnie trochę komentarze czemu nie kupiłeś tego albo tego

Coś takiego nazywa się "dyskusją", to jest bardziej wymagające niż poklepywanie po plecach....

A tak poważnie to po co byłoby to forum skoro nie można pytać i wyrażać swojego zdania....

smiesznie też jak ktoś podaje cyferki z internetu i sie kłóci z kimś kto już tym wszystkim jeździł i ma porównanie

Nikt tu się nie kłuci, a tylko pyta z ciekawości (przynajmniej ja). Druga sprawa, skąd niby mam brać cyferki? Z prespektów? Broszurek? Z gazety?

A tak na zakończenie.... Szymek jeśli w jakimś stopniu moje posty były denerwujące, wkurzające i tylko nie potrzebnie zrobiłem OT to proszę moderatora u ich usunięcie.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem skąd masz takie info ale niestety jest mocno nietrafione. Każdy z aut o którym mówię jest przeze mnie objeżdżone i każdym stratowałem z procedury i wiem co potrafi

No ja niestety tymi autami osobiście nie jeździłem więc wszelkie info mam ze stron internetowych, dokładnie http://fastestlaps.com/

Już więcej nie męczę, dzięki za info :wink:

Śmieszą mnie trochę komentarze czemu nie kupiłeś tego albo tego

Coś takiego nazywa się "dyskusją", to jest bardziej wymagające niż poklepywanie po plecach....

A tak poważnie to po co byłoby to forum skoro nie można pytać i wyrażać swojego zdania....

smiesznie też jak ktoś podaje cyferki z internetu i sie kłóci z kimś kto już tym wszystkim jeździł i ma porównanie

Nikt tu się nie kłuci, a tylko pyta z ciekawości (przynajmniej ja). Druga sprawa, skąd niby mam brać cyferki? Z prespektów? Broszurek? Z gazety?

A tak na zakończenie.... Szymek jeśli w jakimś stopniu moje posty były denerwujące, wkurzające i tylko nie potrzebnie zrobiłem OT to proszę moderatora u ich usunięcie.

Pozdrawiam

No przecież nie sprawy, ja piszę i tym co sam sprawdziłem itp nie mam z tym problemu. Mam czasy, wykresy itp. Nic mnie nie uraziło, daj spokój :wink: