K4rol81 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Witam wszystkich właśnie zacząłem moja przygodę z upragnionym audi w quattro . Szukałem w B6 1.9 tdi koniecznie w q, niestety fajnych sztuk nie było a w miarę upływu czasu kasy na auto przybywało więc zacząłem rozglądać się za b7. I tak po miesiącu poszukiwań trafiłem na tę sztukę. Auto stało ok miesiąca na olx im więcej maili wymieniłem z właścicielem tym byłem bardziej przekonany do auta 2 telefony i w trzech króli wypad ponad 600 km po auto. Auto z fabryki wyszło wyposażone, : 2.0 tdi BLB 16V 140 KM bez dpf - bixy - rns-e - elektryczne regulowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne - wewnętrzne Lusterko fotochromatyczne - pakiet podświetlenia w drzwiach - drl +clh - PDC z tyłu - czujnik deszczu i zmierzchu Audi zostało do Polski sprowadzone w 2008 roku z przebiegiem ok 149 tyś, i tu było użytkowane przez jednego właściciela. Obecnie auto ma 247 tyś. I przez te 7 lat sporo się zmieniło Lista rzeczy dołożonych przez poprzedniego właściciela : - Quattro [emoji6] - s-line zewnętrzny - s-line wewnętrzny z czarnym sufitem i oświetleniem ambiente - podwójny wydech - chromy zmienione na Shadow - dołożone elektryczny szyby z tyłu - fotele s-line w pełnej skórze, grzane, fotel kierowcy w pełni regulowany elektrycznie - schowki pod fotelami + siatki z tyłu - tempomat - podświetlany kubek i wizytownik - bose - tylne boczki z roletami - zawieszenie 1BV - przód hamulce od 3.0 tdi Tyle pamiętam reszta dopisze się z czasem i jak się przypomni. Poprzedni właściciel zadbał też o silnik, został wymieniony napęd pompy oleju na taki z 1.9 tdi, wymieniony cały słupek w związku z awarią turbiny która rozbiegała się i nie dało się jej zatrzymać. Wpadł nowy dwumas, egr, klapa gasząca,nowa turbina. Od remontu minęło jakieś 50 tyś km. Plany: - program - zrobiony+ mocniejsze pompki i turbo od A4B8 CGLC - 219 /400 - listopad 2019 - vfiz zrobiony + dodatkowy czujnik ciśnienia oleju -zrobione - lotka na klapę s line- zrobiona - dokładka cupra - zrobione -składane lusterka - zrobione -pamięć fotela i lusterek - zrobiona -heble 345/288- zrobione -kamera cofania -TV - zrobiona - wydech S4 - zrobiony -listwy S4 - zrobione -wycieraczka Q5 - zrobiona -gałka zmiany biegów Sline perforowana skóra - zrobiona -osłony silnika i podszybia - zrobione -Klamki i pedłały RS4 - zrobione -licznik ala rs4 - zrobione -led drl - zrobione - gwint MTS - zrobione -fotele od rs4 B7 pełna skóra - styczeń 2020 - felgi veemann FS44 4x9.5 j - kwiecień 2020 -korekta lakieru + ceramika - wrzesień 2020 - airride - maj 2021 ✌️✌️ Zapraszam na fp :) https://www.facebook.com/AudiA4B7AvantByKarol/ Kilka zdjęć 2016 marzec Zaraz przez zakupem Zabudowy w komorze silnika Dokładka cupra 100% s line zewnętrzny, lotka na swoim miejscu Styczeń 2017 Hamulce s4 przód, 288 tył - styczeń 2017 Listwy drzwi S4 - luty 2017 Końcówki wydechu ala S4 - marzec 2017 Sprężyny weitec +dystanse 20 mm na tył i 15 mm na przód. Marzec 2017 Air bag off Soczewki z b8 FL + ściemnione lampy Jesień 2017 Luty 2018 Licznik ala RS Luty 2018 Składane lusterka zewnętrzne z pilota Kwiecień 2018 -Obrysówki US Oryginalne końcówki wydechy z S4 B7 z klapami Auto odebrane od lakiernika i założone lato na 2018 Maj 2018 Rns-E LED Czerwiec 2018 - drobne zabiegi kosmetyczne ,dekory piano black i listwy drzwi Wpada na pokład Gwint MTS Plan na 2018 wykonany Auto zostało zaakceptowane na Dub IT tuning festiwal. Zakończenie sezonu 2018 Listopad 2020 Edytowane 3 Listopada 2021 przez karol1981 1 1
Binek1.8T Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Widać, poprzedni właściciel nasz człowiek mało kto dorezal by quattro Autko ładnie sie prezentuje i fajny kolorek byle Ci służyła. Koniecznie program rób, zeby to wmiare sie odpychało
FroS-t Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Dobra sztuka, poprzedni właściciel ładnie doposażył autko bardzo fajnie się prezentuje, bezawaryjności życzę i miłego modzenia dalej Fajna 19 na lato , trochę niżej i będzie miód malina na tej fotce od poprzedniego właściciela siedziała niżej, był gwint czy sprężyny? Edytowane 16 Stycznia 2016 przez FroS-t
K4rol81 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 Siedziała na sprężynach eibacha, dzięki za miłe słowo Panowie. Właściciel nawet na forum nie był ale wśród znajomych miał kilku rezaczy i dzięki temu tyle w nią wpakował. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
FroS-t Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Siedziała na sprężynach eibacha, dzięki za miłe słowo Panowie. Właściciel nawet na forum nie był ale wśród znajomych miał kilku rezaczy i dzięki temu tyle w nią wpakował. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Eibach Pro Kit czy Sportline? raczej wygląda to na Sportline ale może wiesz???
K4rol81 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie wiem musiałbym zobaczyć na sprężynach. Nie wykluczone że na lato wpadną spowrotem Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
FroS-t Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie wiem musiałbym zobaczyć na sprężynach. Nie wykluczone że na lato wpadną spowrotem Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Wystarczy kolor, czarne Pro Kit czerwone Sportline, ustalisz daj znać i zakładaj z powrotem bo ładnie siedziała
K4rol81 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 Kurcze sprężyny są z tego co pamiętam zielone chyba że to nie eibach ;/ Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
FroS-t Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Kurcze sprężyny są z tego co pamiętam zielone chyba że to nie eibach ;/ Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Weitec
instruktor83 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Fajna sztuka ci się trafiła:-) gratuluje i pozdrawiam:-)
tomekhxc Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 bardzo ładne autko , świetny kolor no i wyposażenie
K4rol81 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dziękuję Panowie. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
marcinch001 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Kolor super taki jak u mnie :-) . Powodzenia w modach i bezawaryjności życzę .
K4rol81 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zaczynamy modzenie Dzięki rafi10612 za zestawie. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Artur_8K0 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Ale teraz koniecznie musisz dekor do wnętrza z napisem QUATTRO dokupić
K4rol81 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2016 Szukam szukam, tylko nie wiem czy czarne czy alu. O tych z RS4 nawet nie myślę bo cena kosmiczna. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Artur_8K0 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Na allegro był komplet szczotkowanego alu pod 2 din za 700zł... Jak będę miał czas to poszukam aukcji (o ile jeszcze jest) i podeślę linka... Piano black kosztują podobnie do carbonów RS4 czyli w granicach 1300zł - oba są super i wyglądają pięknie, ale jak coś jest lakierowane to wiadomo - łatwo to porysować Dlatego chyba najlepszym kompromisem cena/wygląd/eksploatacja wydaje się szczotkowane alu
FroS-t Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Zgadzam się z Arturem, mam u siebie Piano Black, wygląda bomba ale rysuje się od samego patrzenia Edytowane 22 Stycznia 2016 przez FroS-t
shakal Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Ładna sztuka Fajnie że już nie musisz tak dużo do niej dokładać Bezawaryjnej eksploatacji
LChris Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ładna sztuka. I tyle już zrobione Bezawaryjności. Koła 18 cali? Jaka opona?
Rekomendowane odpowiedzi