Krzysztof Zieliński Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Z góry wybaczcie, że zakładam nowy temat, ale w szukajce nie mogę nic na ten temat znaleźć. Podczas serwisu auta będę chciał zajrzeć do smoka w misce olejowej i przy okazji zmienię uszczelkę. Tu pojawia się moje pytanie czy w silniku 2.0TFSI BGB miska olejowa jest dwuczłonowa? Czy jest połączona bezpośrednio z blokiem? Z tego co słyszałem lepiej jest, jak będzie dwuczłonowa - mniej pierdzielenia i szybka wymiana. EDIT. Proszę o przeniesienie tematu, mój błąd, nie w tej zakładce napisałem... Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Krzysztof Zieliński
arek_cccp Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Z tego co wiem to jest sporo roboty z rzucaniem misy w B7 w A3 wystarczy na podnośnik a w A4 chyba tak łatwo już nie będzie, już nie pamiętam co dokładnie ale chyba wyjazd silnika lub skrzyni tylko, że ja mam Q. Rzucę Ci foto jak to w etce wygląda. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez arek_cccp
Krzysztof Zieliński Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2016 Hmm... Czyli jest zapewne tak, jak mówił mi mój brat - trochę roboty będzie. U niego w A6 C5 to mówi, że chwila i gotowe - 12 śrub odkręca i świnia.
Madox123 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Witam Kolego sam u siebie sprawdzałem czy smok nie jest zasyfiony i nie ma tam uszczelki. Daję się masę uszczelniającą i wszystko gra. Jeżeli chodzi o odkręcenie miski to trochę roboty jest ale nie ma z tym tragedii, wprawiony mechanik bez problemu sobie z tym poradzi .
Krzysztof Zieliński Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Hmm... No ale jednak jest dostępna ta uszczelka, czyli po coś musi być Faktycznie idzie tam masa uszczelniająca. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Krzysztof Zieliński
bartekzks Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Bo tam nie ma uszczelki , tylko daje się pastę/masę uszczelniającą ...
Krzysztof Zieliński Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2016 Już teraz wiem Dirco zakupione
darek181289 Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Hej. Zauważyłem u siebie wyciek oleju, zalana jest okolica filtra oleju, stawiam na uszczelkę miski... czy w quattro do ściągnięcia miski trzeba dźwignąć silnik do góry? Druga sprawa, ten wyciek pojawił się po niedługim czasie od wymiany filtra oleju. czy mogłem zrobić coś nie tak? nowy filtr z uszczelką zakręciłem wg sztuki... czy jest tam jakieś miejsce z którego lubi się lać olej?
arek_cccp Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 Uszczelka filtra oleju może cieknac dokładnie miałem to samo miesiąc temu. Zaraz po wymianie oleju filtra i uszczelki cieklo z okolic filtra założyłem nową uszczelkę i problem znikł, mogła się trafić jakąś wadliwa lub źle się ulozyla. Mi to wygląda na to samo co u mnie
darek181289 Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) Mi to wygląda na to samo co u mnie u mnie wygląda to tak: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d50b2cafa65b063a Edytowane 26 Marca 2016 przez darek181289
Rekomendowane odpowiedzi